هجوم معترضان سریلانکایی به قصر ریاست جمهوری و شنا کردن در استخر آن + ویدیو

هجوم معترضان سریلانکایی به قصر ریاست جمهوری و شنا کردن در استخر آن + ویدیو

معترضان سریلانکایی به قصر ریاست جمهوری حمله کرده و خانه نخست وزیر را به آتش کشیدند، در شرایطی که اقتصاد این کشور سقوط کرده و رییس جمهور و نخست وزیر از مقامشان کناره گیری کرده و فرار کرده اند. اقامتگاه خصوصی نخست وزیر تنها چند ساعت پس از آن که وی اعلام کرد از مقام خود کناره گیری خواهد کرد به آتش کشیده شد. رانیل ویکرمسینگ بعدازظهر روز شنبه و بعد از اعتراض های گسترده در سریلانکا از مقامت خود کناره گیری کرد، کشوری که درگیر تورم افسار گسیخته و کمبود شدید سوخت شده است. پیش تر هزاران معترض سریلانکایی به قصر ریاست جمهوری حمله کرده و در استخر آن شنا کردند. همچنین معترضان به خانه رییس جمهور گوتابایا راجاپاکسا و دفتر مجاور آن در کلمبو حمله کردند.

شنا کردن معترضان سریلانکایی در استخر قصر ریاست جمهوری

شنا کردن معترضان سریلانکایی در استخر قصر ریاست جمهوری

شنا کردن معترضان سریلانکایی در استخر قصر ریاست جمهوری

تصاویر دراماتیک صدها متعترض را در داخل و بیرون خانه رییس جمهور نشان می دهند، جایی که آواز خوانده و پرچم کشورشان را به اهتزاز در می آورند در حالی که برخی دیگر در داخل استخر قرار گرفته در مرکز باغ قصر مشغول شنا کردن هستند. ماه گذشته بود که اعلام شد اقتصاد سریلانکا ورشکسته شده است. بحران سریلانکا به چندین علت شکل گرفته که از آن میان می توان به بحران کووید، کاهش شدید مالیات و بدهی های سنگین اشاره کرد. مشکلات اقتصادی باعث شده مردم برای تامین سوخت و غذا با مشکل مواجه باشند و تورم نیز به رقم بی سابقه ۵۴ درصد رسیده در حالی که قیمت مواد غذایی ۸۰ درصد افزایش یافته است. در ماه آوریل بود که سریلانکا اعلام کرد بازپرداخت بدهی های خارجی را به دلیل کمبود ارز متوقف کرده است.

مجموع بدهی بین المللی سریلانکا به ۵۱ میلیارد دلار می رسد که ۲۸ میلیارد دلار آن باید تا پایان سال ۲۰۲۷ پرداخت شود. سخنگوی کاخ ریاست جمهوری سریلانکا نیز اعلام کرده است که گوتابایا راجاپاسکا هفته آینده از مقام خود کناره گیری کرده و راه را برای انتقال مسالمت آمیز قدرت هموار خواهد کرد و از معترضان خواسته نظم و قانون را رعایت کنند. در هنگام حمله معترضان به خانه رییس جمهور و نخست وزیر هیچ یک از آن ها یا اعضای خانواده شان در خانه نبوده اند. دولت سریلانکا از صندوق بین المللی پول درخواست دریافت فوری ۳ میلیارد دلاری کمک مالی کرده بود در شرایطی که این بدترین اوضاع اقتصادی کشور پس از استقلال سریلانکا از بریتانیا در سال ۱۹۴۸ است. بزرگ ترین عامل فروپاشی اقتصادی سریلانکا بحران کووید و نابود شدن صنعت توریسم کشور است که مهم ترین نقش را در اقتصاد سریلانکا داشته است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود