در حال حاضر، بیش از ۴.۵ میلیارد نفر در سراسر جهان وجود دارد که از نوعی رسانه یا شبکه اجتماعی استفاده می کنند؛ حدود ۵۷٪ از جمعیت جهان.
با این حال، در حالی که مخاطبان رسانه های اجتماعی گسترده و متنوع هستند، تنها تعداد انگشت شماری از شرکت ها اکثریت محبوب ترین پلت فرم های رسانه های اجتماعی جهان را کنترل می کنند. متا، غول فناوری که قبلاً فیسبوک نام داشت، چهار پلتفرم از پنج پلتفرم پرکاربرد را در اختیار دارد.
این گرافیک بزرگترین شبکههای اجتماعی در سراسر جهان را نشان میدهد که توسط کاربران فعال ماهانه آنها (MAU) اندازهگیری میشود.
پلتفرم های اجتماعی برتر توسط کاربران فعال ماهانه
برای اندازهگیری MAU هر پلتفرم، منابع مختلفی از جمله جدیدترین پروندههای SEC شرکت و گزارشهای درآمد سهماهه را بررسی کردیم.
اکثر کاربران متا از محبوبترین پلتفرم آن، فیسبوک میآیند . این غول رسانههای اجتماعی در حال حاضر حدود ۲.۹ میلیارد کاربر فعال در ماه در سراسر جهان دارد.
کاربران فیس بوک در کجای جهان قرار دارند؟ بزرگترین پایگاه کاربر این پلتفرم از هند با تعداد مخاطبان تقریباً ۳۵۰ میلیون نفر است. دومین پایگاه بزرگ کاربران آن ایالات متحده با ۱۹۳.۹ میلیون کاربر است، در حالی که اندونزی با ۱۴۲.۵ میلیون کاربر در رتبه سوم قرار دارد.
اما فیس بوک تنها غول اجتماعی در شبکه پلتفرم های متا نیست. واتس اپ تقریباً ۲ میلیارد MAU دارد که آن را به دومین پلتفرم بزرگ متا و در کل سومین شبکه اجتماعی بزرگ تبدیل می کند.
مانند فیس بوک، تعداد قابل توجهی از کاربران واتس اپ با حدود ۳۹۰ میلیون کاربر در هند قرار دارند. برزیل نیز با ۱۰۸ میلیون مخاطب، بخش زیادی از کاربران واتس اپ را دارد.
باشگاه میلیاردی کاربران
متا در حال حاضر با مجموع ۷.۵ میلیارد کاربر فعال در ماه در هر چهار پلتفرم خود، بر چشم انداز شبکه اجتماعی تسلط دارد. با این حال، چند شرکت دیگر نیز در تمام پلتفرم های خود در این لیست به یک میلیارد کاربر فعال در ماه رسیده اند:
پس از متا، Tencent به لطف سه پلتفرم خود – WeChat، Qzone و QQ، دومین رتبه برتر را دارد. از بین این سه، وی چت در حال حاضر محبوب ترین است. به طور متوسط، کاربران وی چت روزانه حدود ۴۵ میلیارد پیام ارسال می کنند.
آلفابت به لطف پلتفرم واحدش، یوتیوب، سومین این لیست است. این پلتفرم پخش ویدئو که در سال ۲۰۰۵ تأسیس شد، در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون سازنده محتوا دارد که تقریباً ۵۰۰ ساعت محتوای ویدیویی در هر دقیقه به اشتراک میگذارند.
نزدیک به Alphabet، پلت فرم Bytedance است که با مجموع ۱.۶ میلیارد MAU در دو پلتفرم خود – Douyin و همتای بین المللی آن TikTok قرار دارد. در حالی که برنامهها شباهتهای زیادی دارند، اما بهعنوان نهادهای کاملاً مجزا، با ثبت، خطمشیهای محتوا و مقررات متفاوت عمل میکنند.
شبکه های اجتماعی جهانی؟ نه همیشه
در حالی که شبکه های رسانه های اجتماعی اغلب از مرزهای کشور فراتر می روند، شایان ذکر است که قلمرو آنلاین به طور کامل از محدودیت ها و مقررات دنیای فیزیکی ما فرار نمی کند.
از سال ۲۰۰۹، فیس بوک در چین به دلیل رعایت نکردن قوانین سانسور ممنوع شد. فیس بوک نیز در ایران و سوریه در همان زمان مسدود شد و از آن زمان به صورت پراکنده مسدود شده است.
در سال ۲۰۲۰، دولت ترامپ تلاش کرد ممنوعیت مشابهی را علیه TikTok اعمال کند، اما این دستور توسط یک قاضی فدرال منع و در نهایت یک سال بعد توسط دولت بایدن لغو شد.
با وجود ممنوعیتها و موانع مختلف، واضح است که پلتفرمهای رسانههای اجتماعی به زندگی (و روی صفحه نمایش) کاربران در سراسر جهان نفوذ کردهاند. و با افزایش دسترسی به اینترنت در سراسر جهان، تعداد کاربران رسانه های اجتماعی نیز افزایش می یابد.
پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید:
نتایج نظرسنجی جدید ایسپا از محبوب ترین شبکه های اجتماعی در ایران
چرا باید گاهی از شبکه های اجتماعی فاصله بگیریم؟
تمسخر گسترده مارک زاکربرگ در شبکه های اجتماعی پس از تغییر نام فیسبوک به Meta
طرح مجلس برای مسدودسازی شبکه های اجتماعی خارجی؛ از تأییدها تا تکذیب ها
بدون نظر