در سال ۲۰۱۱، حدود ۵۵,۰۰۰ وسیله خودروی برقی (EV) در سراسر جهان فروخته شد. ۱۰ سال بعد در سال ۲۰۲۱، این رقم نزدیک به ۷ میلیون وسیله نقلیه افزایش یافت. با توجه به اینکه بسیاری از کشورها، شرایط برق رسانی به خودروها را پیدا کرده اند، بازار جهانی خودروهای برقی طی دهه گذشته شاهد رشد تصاعدی بوده است. اینفوگرافی زیر با استفاده از دادههای آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، فروش جهانی خودروهای برقی از سال ۲۰۱۱ را نشان میدهد و کشورهایی را که به بزرگترین بازارهای خودروهای برقی تبدیل شده اند را معرفی می کند:
سال های اولیه رونق خودروهای برقی
از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، فروش جهانی خودروهای برقی با نرخ متوسط سالانه ۸۹ درصد رشد کرد و تقریباً یک سوم فروش جهانی آن، تنها در ایالات متحده اتفاق افتاد.در سال ۲۰۱۴، ایالات متحده بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی بود و پس از آن چین، هلند، نروژ و فرانسه قرار داشتند. اما همه چیز در سال ۲۰۱۵ تغییر کرد، زمانی که فروش خودروهای برقی چین ۲۳۸ درصد نسبت به سال ۲۰۱۴ رشد کرد و این کشور را به رتبه اول رساند.
رشد چین سالها در حال شکلگیری بود و دولت یارانههای سخاوتمندانهای را برای خودروهای برقی ارائه کرد، علاوه بر مشوقها و سیاستهایی که تولید را تشویق میکرد. در سال ۲۰۱۶، مصرف کنندگان چینی بیش از مجموع سایر نقاط جهان خودروهای برقی خریداری کردند. این کشور بیش از نیمی از فروش جهانی در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص داده است.
فروش خودروهای برقی بر اساس کشورها در سال ۲۰۲۱
پس از ثبات در سال ۲۰۱۹، فروش جهانی خودروهای برقی در سال ۲۰۲۰ به میزان ۳۸ درصد رشد کرد و سپس در سال ۲۰۲۱ بیش از دو برابر شد. مشخص است که چین، محرک اصلی این رشد بود. این کشور در سال ۲۰۲۱ تعداد بیشتری خودروهای برقی را از مجموع سایر کشورها در سال ۲۰۲۰ فروخت.چین نزدیک به ۳۰۰ مدل خودروی برقی برای خرید ارائه داده است که این عدد بیش از هر کشور دیگری است. این کشور خانه چهار تولیدکننده از ۱۰ تولیدکننده بزرگ باتری خودروی برقی در جهان است. علاوه بر این، میانگین قیمت خودروهای برقی در چین تنها ۱۰ درصد بیشتر از خودروهای معمولی است، در حالی که به طور متوسط در سایر بازارهای اصلی ۴۵ تا ۵۰ درصد بالاتر است.آلمان، بزرگترین بازار خودروی اروپا، در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۷۰۰,۰۰۰ دستگاه خودروی برقی فروخت که ۷۲ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است. این کشور میزبان برخی از بزرگترین کارخانه های خودروهای برقی در اروپا است، تسلا، فولکس واگن و غول باتری چینی CATL که در حال راه اندازی گیگافکتوری در آنجا هستند. به طور کلی، فروش در اروپا در سال ۲۰۲۱ به میزان ۶۵ درصد افزایش یافته است، همانطور که هفت کشور اروپایی در لیست فوق نشان می دهد.ایالات متحده نیز پس از دو سال کاهش، با فروش خودروهای برقی بیش از دو برابر شده در سال ۲۰۲۱، بازگشت کرد. این رشد با افزایش ۲۴ درصدی در دسترس بودن مدل های EV، و همچنین با افزایش تولید مدل های تسلا، حمایت شد.
تسلط تسلا در ایالات متحده
تسلا مشهورترین شرکت خودروهای برقی جهان است و تسلط آن در ایالات متحده بی بدیل است. بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹، تسلا ۴۰ درصد از کل خودروهای الکتریکی فروخته شده در ایالات متحده را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، خودروهای تسلا از سال ۲۰۱۵ هر ساله پرفروش ترین مدل های برقی در ایالات متحده بوده اند.تسلا بیش از ۵۰ درصد از فروش خودروهای الکتریکی در ایالات متحده را در سال ۲۰۲۱ به خود اختصاص داد و مدل Y که در سال ۲۰۱۹ عرضه شد، رتبه اول را به خود اختصاص داد. علاوه بر این، مدل Y پرفروشترین خودروی برقی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ باقی ماند و تسلا ۷۵ درصد از سهم بازار خودروهای برقی را به خود اختصاص داد.
بیشتر بخوانید:
آینده آفرود اینجاست: خودروی آفرود برقی The Huntress با چرخهای پیچنده
سریع ترین خودروی جهان با قیمت ۲ میلیون پوند و شتابی بیش از جت جنگنده و فراری
بدون نظر