به گفته خود بروس لی، محمد علی کلی تنها مبارزی بود که می توانست او را در یک مبارزه واقعی شکست دهد. بروس لی به مهارت های کونگ فویی که در طی سال ها تمرین سخت بدست آورده بود بسیار اعتماد داشت اما ظاهراً بر این باور بود که توانایی رزمی او کاملاً شکست ناپذیر نیست. لی خودش گفته است که نمی تواند برنده باشد اگر مقابل یکی از بهترین بوکسورهای تاریخ یا شاید بهترین آن ها قرار گیرد. به عنوان استاد وینگ چون و بنیانگذار سبک هنرهای رزمی جیت کان دو، بروس لی یک استاد کونگ فوی محترم و شناخته شده در هالیوود بود، مدت ها قبل از اینکه به دنیای سینما راه یابد. لی که در ایالات متحده زندگی می کرد، دستکم یک مدرسه هنرهای رزمی در آمریکا تاسیس کرده و به شاگردان بسیاری کونگ فو آموخت.
حتی ستارگان هالیوودی مانند استیو مک کویین و جیمز کابرن نیز با لی دوست شده و به جرگه شاگردان سبک جیت کان دو او پیوستند. و وقتی بروس لی در هنگ کنگ به شهرت رسید، حتی افراد بیشتری به سبک رزمی او علاقمند شدند و بدین ترتیب به مرحله ای رسید که بارها توسط استادان هنرهای رزمی در خارج از حوزه کونگ فو و داخل آن به مبارزه طلبیده شد. با این وجود توافق همگان بر این است که مبارزات اندکی خارج از دنیای سینما بین بروس لی و کسانی که داعی شکست دادنش بودند درگرفته است و در این درگیری های معدود نیز هیچ شکستی برای وی ثبت نشده است. با این وجود لی معتقد بوده که اگر مبارزه ای بین وی و محمد علی کلی رخ دهد، قطعاً او بازنده خواهد بود.
به ادعای رابرت کلوز، کارگردان فیلم Enter the Dragon ، بروس لی در مورد مبارزه احتمالی بین خود و محمد علی در دوران ساخت این فیلم، دورانی که محمد علی کلی در اوج شهرت و قدرت قرار داشت، گفته است: «به دست های من نگاه کنید. این دست های کوچک چینی است. او مرا خواهد کشت». به عبارت دیگر، جثه قابل توجه این بوکسور سنگین وزن و قدرت او باعث شده بروس لی به این باور برسد توانایی مقابله با وی را ندارد هر چند مهارت های رزمی لی بسیار قابل توجه بود. در حالی که بروس لی بطور قطع می توانست رقیبانی بزرگ تر و قوی تر از خود از لحاظ بدنی را شکست دهد محمد علی کلی در کلاس متفاوتی بود. او در درون رینگ بسیار قدرتمند و به شدت سریع بود.
اگر چه لی نیز به اندازه خود قوی و سریع بود اما یک رزمی کار ریز اندام ۱۴۸ پوندی با قد حدود ۱۷۵ سانتیمتری نمی توانست ضربات مشت زیادی از یک قهرمان بوکس سنگین وزن جهان را تاب بیاورد، کسی که پشت هر مشتش قدرت بسیار قابل توجهی قرار داشت. با این وجود، صحبت های بروس لی در مورد نتیجه مبارزه او با محمد علی کلی، از احترام خاص او نسبت به قهرمان سنگین وزن بوکس آن زمان جهان خبر می دهد. محمد علی و بروس لی هیچگاه با هم روبرو نشدند اما ظاهراً بروس لی مبارزات کلی را تماشا کرده و به خوبی می دانست که نمی تواند رقیب او باشد. او چنان به سبک مبارزه محمد علی کلی علاقه داشت که سبک مبارزه او رقص پایش را در سبک مبارزه خود نیز وارد کرد و به شاگردانش یاد می داد که حرکات پایشان را تقویت کنند.
بیشتر بخوانید:
چه کسی کونگ فو را به بروس لی آموخت؟ + ویدیو
بروس لی برای اولین فیلم رزمی خود چقدر دستمزد گرفت؟
۱۰ حقیقت درباره بروس لی که ثابت می کند هرگز جایگزینی برای او پیدا نخواهد شد
تو دنیا ۳ ورزشکار رو خداییش قبول دارم.
یکی محمد علی. یکی بروس لی. یکی هم خبیب از روسیه.
این سه تا اخلاق دارن در عین حال که ورزشکارن. یه فیلم از خبیب دیدم. طرف مقابل به مادر خبیب فحش میداد. خبیب میکروفونو گرفت گفت. چرا اینقدر به اطرافیانم فحش میدی؟ چرا به مادر که تو تمام ادیان مقدسه فحش میدی؟ ایا میترسی از من؟ چرا به من فحش نمیدی؟ از من میترسی؟ بعد گفت مادرم منو تربیت کرده به همه احترام بزارم ولی نمیدونم مادر تو از دست تو چی کشیده؟ خبیب میگه من به مادر تو احترام میزارم چون مادره.
تمام سالن سوت میکشن تشویق میکنن. حتی اونایی که طرفدار رقیب خبیب بودن تشویق میکنن. دوربین میره طرف تماشاگرا. خیلی از تماشاچی ها که میانسال بودن و احتمالا مادر هستن اشکشون در میاد.
نام نیک رو به هرکی نمیدن
بروس لی بهترینه مثلش دیگه به دنیا نمیاد
مبارزه بروس و کلی رو واقعا نمیشه گفت که کدومشون میبرن من بین بردن بروسلی مرددم ولی به نضرم بیشتر بروس میبرد تا کلی ولی ن ۱۰۰ در صد درضمن ممکن بروسلی اینطور گفته باشه تا عوامل بوکس رو گول بزنه تا اجازه مبارزه به بروس رو بدند چون اون طور که من اطلاع دارم بروس میخواسته با کلی مبارزه کنه اما هیچ وقت موقعیتش پیش نیومده