سلمان رشدی نویسنده کتاب موهن آیات شیطانی در جریان یک سخنرانی در جریان یک سخنرانی در نیویورک مورد حمله قرار گرفت و از ناحیه گردن زخمی شد. در تصاویر منتشر شده می توان خون پاشیده شده را روی صندلی و دیوار محل نشستن رشدی دید و گفته می شود سلمان رشدی با هلی کوپتر به بیمارستان منتقل شده و هنوز خبری از شرایط جسمی او مخابره نشده است. او صبح امروز جمعه به وقت محلی در حالی که به روی صحنه می رفت تا سخنرانی اش را آغاز کند مورد حمله قرار گرفت. رشدی می خواست در این نشست در ایالات متحده در مورد نویسندگان و هنرمندان در تبعید صحبت کند.
جزییات حمله با چاقو به سلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی
شاهدان عینی می گویند که او توانسته با کمک اطرافیانش از روی صحنه پایین بیاید و ضارب نیز دستگیر شده است. گفته می شود ضارب از پشت به وی نزدیک شده و سپس با ضربات مشت و چاقو قصد کشتن سلمان رشدی را داشته است. ضارب وی جوانی ۲۴ ساله به نام هادی مطر اهل نیوجرسی اعلام شده است. تصاویر منتشر شده از دستگیری ضارب سلمان رشدی خبر می دهند و ویدیوهایی نیز از زمان حمله به او و اتفاقات پس از آن منتشر شده است. به گزارش دیلی میل، سلمان رشدی بین ۱۰ تا ۱۵ ضربه چاقو خورده که یک مورد آن ها از ناحیه گردن بود اما پلیس نیویورک در بیانیه خود مدعی شده که سلمان رشدی از دو ناحیه شکم و گردن هر کدام یک بار مورد اصابت چاقو قرار گرفته است. گزارش ها از ناپایدار بودن وضعیت سلمان رشدی بعد از انتقال به بیمارستان خبر می دهند.
هویت ضارب سلمان رشدی چیست؟
ضارب سلمان رشدی که در محل دستگیر شده، جوانی ۲۴ ساله به نام هادی مطر اهل نیوجرسی معرفی شده و ساعاتی پس از حمله، ماموران امنیتی خانه وی در فیرویو، نیوجرسی را تفتیش کرده اند.
آخرین خبرها از وضعیت سلمان رشدی بعد از حمله با چاقو
به گزارش دیلی میل، سلمان رشدی اکنون در بیمارستان با دستگاه تنفس می کند، توان صحبت کردن ندارد و به احتمال فراوان یک چشمش را از دست خواهد داد. در بیانیه ای در مورد شرایط سلمان رشدی آمده است: «خبرها خوب نیست. سلمان به احتمال فراوان یک چشمش را از دست خواهد داد، اعصاب دستش قطع شده و کبدش ضربه خورده و آسیب دیده است».
سلمان رشدی ۷۵ ساله با نوشتن کتاب کفر آمیز «آیات شیطانی» در سال ۱۳۶۷ و توهین به ساحت مقدس پیامبر اسلام و قرآن مجید با حکم ارتداد امام خمینی (ره) مواجه شده و از آن زمان تحت مراقبت نیروهای امنیتی بریتانیا قرار داشت. کتاب آیات شیطانی در تاریخ ۴/۷/۱۳۶۷ (۲۶ سپتامبر ۱۹۸۸) توسط انتشارات «وایکینگ» (جزو گروه انتشاراتی «پنگوئن») منتشر شد.
آیات شیطانی، رمانی توهینآمیز نسبت به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) و قرآن بود که توسط این نویسنده هندیالاصل بریتانیایی نوشته شد. انتشار رمان آیات شیطانی در مهر ۱۳۶۷، اعتراضات فراوانی از سوی مسلمانان، مسیحیان و یهودیان برانگیخت. بعد از انتشار این کتاب بود که دولت هند نه تنها از چاپ آن جلوگیری کرد، بلکه ورود و توزیع نسخههای چاپ خارج را نیز ممنوع کرد. همچنین در همان زمان سخنرانی سلمان رشدی در افتتاحیه یک کنگره ضد نژادپرستی در آفریقای جنوبی لغو شد. یک ماه بعد انتشار کتاب در این کشور و همچنین سودان، ممنوع شد و سپس این ممنوعیت در حدود بیست کشور دیگر نیز اجرا شد.
مرتد شناخته شدن سلمان رشدی توسط امام خمینی (ره)
مسلمانان در کشورهایی از جمله پاکستان، کانادا، مصر و هند ضمن برگزاری تجمعاتی علیه سلمان رشدی و کتابش، برخی از کتابفروشیهای توزیعکننده کتاب را به آتش کشیدند. پاکستان پس از انتشار این کتاب، فروشش را در این کشور ممنوع کرد و هزاران نفر در مقابل سفارت آمریکا در اسلامآباد اجتماع کردند و خواستار اعدام سلمان رشدی شدند. در درگیری پلیس با این معترضان، چندین نفر کشته شدند. در ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ بود که فتوای ارتداد سلمان رشدی توسط امام خمینی (ره) صادر شد. پس از فتوای امام بود که سلمان رشدی زندگی نسبتاً مخفیانه ای را با حفاظت پلیس بریتانیا به مدت بیش از یک دهه آغاز کرد و خودش نیز مدعی شده بود که هر ساله پیام های ولنتاین تهدید آمیزی دریافت می کند. بدنبال فتوای ارتداد سلمان رشدی توسط امام خمینی (ره)، مجلس اعلای اسلامی الجزایر با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن کتاب، خواستار مجازات نویسنده آن شد.
شیخ احمد سخنون بزرگ ترین روحانی الجزایر در پیامی خطاب به امام خمینی و علمای ایران، سلمان رشدی را مرتد و واجب القتل خواند. هم چنین مسلمانان شهر بُن آلمان، تظاهرات گستردهای در تایید فتوای امام به راه انداختند. مسلمانان انگلستان نیز در تظاهراتی بزرگ، این کتاب و نویسندهاش را محکوم کرده و کتاب آیات شیطانی را به آتش کشیدند. در ایتالیا تعدادی از کتابفروشیها اعلام کردند که هنگام بازکردن در کتابفروشی، با نامههای تهدیدآمیز مواجه شدهاند. فدراسیون ملی مسلمانان فرانسه، با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد از تمامی راهها و امکانات قانونی برای جلوگیری از انتشار کتاب آیات شیطانی استفاده خواهد کرد. فریادهای «مرگ بر رشدی» و «رشدی باید اعدام گردد» در هلند و تعداد دیگری از کشورهای غربی بلند شد و نشان از اعتراض آنها به این کتاب و حمایت از فتوای امام داشت.
پس از انتشار کتاب موهن آیات شیطانی، مسلمانان در سراسر جهان به این کتاب و محتوای آن اعتراض کرده و خواستار جلوگیری از انتشار و توزیع آن شدند و فتواهای متعددی نیز در ارتداد و مهدور الدم بودن سلمان رشدی صادر شد. هیتوشی ایگاراشی که کتاب آیات شیطانی را به زبان ژاپنی ترجمله کرده بود مورد حمله با چاقو قرار گرفته و کشته شد. اتوره کاپریولو مترجم ایتالیایی کتاب سلمان رشدی نیز در آپارتمانش در شهر میلان مورد حمله قرار گرفته بود. بعدها ویلیام نیگارد، ناشر نروژی کتاب نیز در اکتبر ۱۹۹۳ در بیرون از خانه اش هدف سه گلوله قرار گرفته و بعد از این که گمان می رفت مرده است، مهاجم یا مهاجمان او را به حال خود رها کردند اما او زنده ماند. هیچ کس در آن زمان در ارتباط با این حمله بازداشت نشد، اما پلیس این حمله را با انتشار نسخه نروژی کتاب سلمان رشدی در سال ۱۹۸۹، مرتبط دانست. در ترکیه نیز عظیم نسین، مترجم کتاب آیات شیطانی به زبان ترکی هدف حمله قرار گرفت.
متن حکم ارتداد سلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی
در حکم ارتداد سلمان رشدی از جانب امام خمینی چنین آمده است: «بسمه تعالی. انا للَّه و انا الیه راجعون. به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان میرسانم مؤلف کتاب «آیات شیطانی» -که علیه اسلام و پیامبر و قرآن، تنظیم و چاپ و منتشر شدهاست-همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام میباشند. از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعاً آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرئت نکند به مقدسات مسلمین، توهین نماید و هر کس در این راه کشته شود، شهید است ان شاء الله. ضمناً اگر کسی دسترسی به مؤلف کتاب دارد؛ ولی خود، قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم، معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد؛ و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته. روحالله الموسوی الخمینی».
سلمان رشدی کیست؟
احمد سلمان رشدی در سال ۱۹۴۷ در شهر بمبئی در هند و در خانوادهای مسلمان به دنیا آمد. او در دانشگاه کمبریج تحصیل کرده و تبعه بریتانیاست. رشدی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه مبلغان مسیحی انگلیسی زبان گذراند و در پی مهاجرت خانوادهاش به انگلستان در کالج کمبریج مشغول به تحصیل شد. وی که در خانوادهای مسلمان به دنیا آمد تا پیش از کتاب آیات شیطانی، سه رمان دیگر به نام های بچههای نیمهشب، شرم و آخرین آه مور نوشت که هر سه اثر، مرتبط با فرهنگ و تاریخ مردم شبه قاره هند بود. رشدی در سال ۱۹۶۸ به پاکستان رفت و در تلویزیون مشغول به کار شد، اما پس از یک سال به انگلستان بازگشت و تابعیت بریتانیا را پذیرفت.
سلمان رشدی در سال ۱۹۸۸ چهارمین اثر خود به نام آیات شیطانی را به سفارش انتشارات وایکینگ پنگوئن با دستمزد ۵۸۰,۰۰۰ پوند منتشر کرد. در واقع کتاب آیات شیطانی چهارم مهر ۱۳۶۷ و به زبان انگلیسی در ۵۴۷ صفحه در انگلستان و با جلد تصویر رزم دیو سفید منتشر شد و بیش از ۱۴۰ بار چاپ و تجدید چاپ شد. بنابر اعلام مجله اشپیگل پیش پرداخت مالک انتشارات وایکینگ به سلمان رشدی، نویسنده رمان آیات شیطانی حدود ۱.۵ میلیون مارک آلمان بود که این مبلغ ۴۰ سال قبل پول بیسابقه برای یک رمان بود. رشدی در این کتاب، مقدسات اسلام را با دستمایه افسانه غرانیق قرار داده و در قالب یک داستان بلند و در ۹ فصل، به گونهای اهانت آمیز و تمسخر آلود آن را به تصویر کشیده است که همین مسئله موجب اعتراضات گسترده مسلمانان جهان شد.
سلمان رشدی ۴ بار ازدواج کرده و روابط عاشقانه شناخته شده ای با پادما لاکشمی و الیویا وایلد و مدل هایی داشته که دهه ها از وی جوان تر بوده اند. او در سال ۱۹۷۶ با اولین همسرش کلاریسا لوارد ازدواج کرد و سه سال بعد از او صاحب پسری به نام ظفر شد.
در کتاب آیات شیطانی سلمان رشدی چه توهینی به اسلام شده است؟
در کتاب آیات شیطانی، به رسول خدا، یاران و همسران وی و نیز فرشته وحی، جبرائیل، به صراحت توهین شده است. رشدی ۱۸ کتاب نوشته که ۱۳ کتاب وی رمان های داستانی بود و آیات شیطانی چهارمین آن ها بود. این کتاب، ۹ فصل مشتمل بر جبرئیل فرشته، ماهوند، الوون دئوون، عایشه، شهر پیدا و ناپیدا، بازگشت به جاهلیت، عزرائیل فرشته، شکافتن دریای عرب، چراغ شگفتانگیز است. اگرچه سلمان رشدی، نویسنده کتاب آیات شیطانی در ماههای ابتدایی صدور حکم ارتداد امام خمینی(ره) از ترس جانش تظاهر به پشیمانی از نوشتن این رمان کرد اما ۲۰ سال پس از انتشار رمانش در سال ۱۳۸۷ در مصاحبه ای گفت: «نه تنها از نوشتن این کتاب پشیمان نیستم بر عکس، از این پشیمانم که چرا کتابی انتقادی درباره سؤالات اساسی مذهبی و فلسفی ننوشتم».
خبرگزاری تسنیم در مقاله ای با عنوان « انگلیس سالانه چقدر هزینه حفاظت از جان “سلمان رشدی” میکند؟ » در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ در مورد سلمان رشدی چنین نوشته است:
آیات شیطانی رمانی است در ۵۴۷ صفحه که توسط انتشارات وایکینگ جزو گروه انتشاراتی پنگوئن در سال ۱۹۸۸ در انگلستان منتشر شده است. این کتاب در ۹ فصل تنظیم شده است. روایت اصلی مانند دیگر داستانهای رشدی شامل ترک وطن کردگان هندی در انگلستان میشود. شخصیتهای اصلی داستان دو هنرپیشه هندی مسلمان هستند.
حکایاتهای فرعی داستان نیز شامل توهین به مقدسات مسلمانان است. برای مثال بازگویی زندگی حضرت محمد(ص) با نام مستعار «محوند» و یا شهر مکه با نام «جاهلیا» است. بخش دوم داستان زندگی دختری به نام عایشه، رعیت هندی را به تصویر میکشد که مدعی میشود از جبرئیل به او وحی میشود. او همه عوام روستایش را اغفال میکند تا با پای پیاده سفری برای زیارت بهسوی مکه آغاز کنند. بخش دیگر کتاب یک رهبر مذهبی متحجر با نام «امام» را در اواخر قرن بیستم به تصویر میکشد. این شخصیت کنایهای شفاف به زندگی حضرت امام خمینی در زمان تبعیدش در پاریس دارد ولی همچنین با دستمایههای اصلی راوی بازگشت کننده به شخصیت پیامبر در ارتباط است.
مصطفی محمود مازح که بود؟
همچنین تسنیم در همین مطلب در مورد یکی از تلاش یک جوان لبنانی به نام مصطفی محمود مازح برای کشتن سلمان رشدی چنین نوشته است:
۱۴مرداد ۱۳۶۸ مصطفی مازح جوان ۲۱ سالهی لبنانی که قصد به مجازات رساندن سلمان رشدی را داشت، دقایقی زودتر از اینکه به طبقهی سوم هتل محل استقرار سلمان رشدی نزدیک شود، به شهادت میرسد. عوامل محیطی و حرارت ناشی از پوشش و تحرک زیاد شهید، موجب عمل کردن زودتر از موعد چاشنی و انفجار زودهنگام مواد منفجره قبل از رسیدن به رشدی مرتد میشود. پیکر این شهید هشت ماه بعد توسط دولت انگلستان تحویل خانوادهاش میشود.
در روایت دیگری در مورد تلاش مصطفی محمود مازح برای ترور سلمان رشدی آمده است: « مصطفی محمود مازح، جوان لبنانیالاصل که تبعه فرانسه بود اولین فردی بود که کمی بیشتر از شش ماه بعد از صدور فرمان ارتداد امام خمینی در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۶۸ به محل اختفای سلمان رشدی را شناسایی کرد و قصد اقامت چهار روزه در هتل محل اقامت سلمان رشدی را کرد. وی در روز سوم اقامتش پس از آنکه از یک زن خدمتکار درباره رفت و آمدهای سلمان رشدی سوالاتی پرسید، مورد سوءظن قرار گرفت و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی انگلستان وارد هتل شدند او نیز با انفجار بمب مانع از دستگیریش شد».
دمتون گرم … با اینکار کسی کمتر جرئت می کنه ب اسلام توهین کنه
قوم فرعون به شدت درگیر عذاب های مختلف بودند؛ حمله ی ملخ ها و وزغ ها، بیماری ها و…
اما اینقدر آدم نشدند که عذاب نهایی دنیا را از همه ی آنها پاکسازی کرد.
این هم وضعیت جهان امروز است!
شیوع جهانی بیماری ها
گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی
قحطی جهانی
تورم جهانی
به زودی یه جنگ جهانی
اما اینقدر جهان امروز آدم نمیشه که دجال ته مونده ی انسانیتتون رو از بین ببره و پشت سرش یک بار برای همیشه در جبهه ی خیر و شر تسویه حساب کنیم.
مرحبا به این بزرگواری که این جونور رو یک قدم به دوزخ نزدیک تر کرده است.
#آزادی بیان توهین به بقیه نیست.
“#آزادی بیان توهین به بقیه نیست.”
اتفاقا دقیقا همونه ساندیس
توهین = سرکوب
من که این کتاب رو نخوندم سفت و سخت متعصب به دبن و اسلام بودم بعد از تجربیاتی که تو زندگی داشتم و عمیق به همه چیز فکر میکردم کلا به این نتیجه رسیدم و کلا شک کردم به دین و خدا.بنظر من تمام این ادیان و دم و دستگاه فقط برای رسیدن به منافع مالی و مادی و قدرت بوده.
دقیقا
نواده قوم لوط یا جهود (بنجامین = بنیامین)؟
مسئله این است.
یه زندان ابوغریب لطفا.
یه هولوکاست هم کنار زندان ابوغریب بذارید.
چون یادم رفته بود قوم جهود چطور عذاب خدا بار ها بر سرشان نازل شد.
یه بار فرعون
یه بار مسیحیت تحریفی
یه بار نازی ها
یه بار هم یک گروه دیگه توی آینده ی نزدیک.
البته فعلا آبله میمونی هم داره حالشون رو میگیره.
اینکه زیر آسمونی که وسعتش برای انسان نامحدوده راه میری و خدا را انکار می کنی برای من مشابه آبزی ای هست که خشکی را انکار میکنه ؛ در ثانی کتاب رشدی شبهه و سوال وارد نکرده بود بلکه توهین و اهانت به پیامبر بود.
شما راه رو غلط رفتی.چقد ازخودت ممنونی،جایی ک بلعم باعورا ها،زبیر ها و منتظری ها سقوط،کردن .چقد تو اعتماد بنفس داری ک بافکر خودت میخوای بحقیقت برسی.زیاد عجله نکن.همه ماها وقتی ملک الموت میاد سراغمون جواب سوالاتمون رو میگیریم.میفهمیم خداوند و پیامبران،ادیان و کتب دینی حقیقت هستندتفکرات کسانی مثل شما،اما اون لحظه دیگ هیچ فرصتتی نداری ک بیای و برای دیگران بگی کهذحقیقت داشته یا حقیقت نداشته.بقول شاعر.هرکه را اصرار حق اموختند،مهرکردند و دهانش دوختند.اون زمان میفهمی که خداوند و کائناتش وقدرت خداوندی حقیقته یا دنیای ک ادمیزاذ مدعی شده ،نعوذبالله دران خدا وجود نداشته ونداره،ادمیزادی ک میگه خدای زمین من هستم و و برای ادامه دنیا بخدا نیازی نداریم و خودمون همه چیز رو مدیریت میکنیم.و البته نتیجه این روگردانی از خداوند رو میشه درهمه جای دنیا دید.
آزادی بیان مساوی توهین به بقیه نیست
مگر اینکه توهین را مساوی سرکوب شکنجه و مرگ بدانیم.
《زندانبان های زندان فوق لیبرال ابوغریب》
یسری از دوستان
کوچکترین درکی از آزادی بیان ندارن
بیشتر از سه میلیون دلار صرف پاداش این جنایت شده
ایا اکثریت مردم با این تصمیم موافق هستن؟