تنها بازمانده ی حادثه ی ریزش ساختمان متروپل در آبادان، فاطمه قاسمی، در گفتگویی از این اتفاق تلخ گفته است.
فاطمه قاسمی در مصاحبه ی خود با رسانه اینترنتی تی وی پلاس از روز حادثه و ماجرای نجاتش از زیر آوار گفت.
فاطمه قاسمی که متولد سال ۷۷ است و کارشناسی حقوق خوانده، یکی از کارکنان دفتر حسین عبدالباقی، مالک و سازنده ی ساختمان متروپل بود. پس از ریزش ساختمان متروپل، فاطمه قاسمی به کمک تلفن همراه خود توانست از زیر آوار، خانواده اش را از وضعیت خود باخبر کند و در نهایت پس از ۶ ساعت از زیر آوار نجات یافت. او که در اثر این حادثه از ناحیه ی کمر آسیب دیده، تحت درمان قرار دارد و هنوز نمی تواند به درستی راه رود.
فاطمه قاسمی چندی قبل در گفتگویی دیگر با روزنامه جام جم در پاسخ به سؤالی درباره ی حضور حسین عبدالباقی در ساختمان متروپل در روز حادثه گفته بود: «آن روز من اصلا آقای عبدالباقی را ندیدم. خودم هم از صبح روز حادثه بالا نرفته بودم که بدانم ایشان آن ساعت به محل کارشان آمده بودند یا خیر. هیچ مدیری، هیچ جای دنیا بین کارمندانش کارت ورود و خروج نمیزند که من در طبقه همکف از آن خبر داشته باشم، چون دفتر ما جدا و به اتفاق بقیه همکاران مشغول به کار بودیم، بنابراین من از این موضوع خبر ندارم.»
ساختمان تجاری متروپل در شهر آبادان روز دوم خرداد ماه امسال به یکباره فرو ریخت، حادثه ای که در پی آن ۴۳ نفر از هموطنان مان جان خود را از دست دادند و ده ها نفر دیگر نیز زخمی شدند. به گفته ی مسئولان، حسین عبدالباقی، مالک و سازنده ی این ساختمان نیز از قربانیان این حادثه بود.
اولین جلسه ی دادگاه رسیدگی به پرونده حادثه متروپل روز دهم مرداد ماه با حضور اولیای دم متوفیان و متهمان پرونده برگزار شد.
به گفته ی رئیس کل دادگستری خوزستان، علی دهقانی، متهمان این حادثه که ۲۱ نفر هستند همگی در دادگاه حاضر شدند.
همسر محسن نصیری، کناف کاری که در حادثه متروپل جانش را از دست داد، یکی از شاکیانی بود که در این جلسه حضور داشت. او در اینباره گفت: «متهمان پرونده تعدادی از مسئولان فعلی و سابق شهرداری آبادان و تعدادی هم از نظام مهندسی هستند. همینطور عبدالباقی، بهعنوان مالک ساختمان که بر اساس نظریه هیأت کارشناسی ۷۵درصد در این حادثه مقصر تشخیص داده شده است.»
او درباره ی آنچه در جلسه ی دادگاه گذشت گفت: «در این جلسه ۱۰نفر از متهمان از خودشان دفاع کردند. با وجود اینکه معلوم شده که ساختمان اصلاً ایمن نبوده اما آن ها از اساس هیچ چیز را قبول نداشتند و می گفتند که ساختن متروپل مورد تأییدشان نبوده و آن ها ندانسته مدارک را امضاء کرده اند. بعد از دفاع آن ها این جلسه به پایان رسید و قرار است در جلسه ی بعدی دادگاه محاکمه ادامه پیدا کند.»
در همین حال صادق جعفری چگنی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان درباره ی پرونده متروپل گفت: «مراحل تحقیقات درخصوص این پرونده در کوتاهترین زمان ممکن و با رعایت موازین شرعی و قانونی در دادسرا رسیدگی و برای ۲۱ متهم پرونده قرار جلب دادرسی و کیفرخواست صادر شده است.»
او درباره ی اتهامات این افراد و چگونگی مشخص شدن سهم تقصیر هر کدام گفت: «اغلب آن ها از مسئولان سابق شهری آبادان هستند که بر ساخت ساختمان متروپل نظارت درستی نداشته اند. بر همین اساس در جریان تحقیقاتی که در دادسرا به صورت ویژه انجام شد برای آن ها اتهام تسبیب در جنایت غیر عمدی در نظر گرفته شد. از سوی دیگر به لحاظ اینکه بررسی این پرونده فنی و پیچیده بود، از یک هیأت کارشناسی متشکل از متخصصان شهرسازی و معماری استفاده شده و طبق نظر این هیأت کارشناسی هر کدام از ۲۱ متهم مقصر تشخیص داده شدند اما درصد قصور هر یک از آن ها متفاوت است که هر کدام از متهمان فوت شده و سایر متهمان حاضر در دادگاه به میزان سهمی که در وقوع حادثه داشتند، مسئول پرداخت دیه متوفیان و مجروحان هستند.»
بدون نظر