ماجرای بازداشت خدمه‌ ایرانی هوایپمای ونزوئلا در آرژانتین چیست؟

ماجرای بازداشت خدمه‌ ایرانی هوایپمای ونزوئلا در آرژانتین چیست؟

اواخر خرداد ماه امسال بود که خبری مبنی بر توقیف یک فروند هواپیمای ونزوئلایی به همراه ۱۴ خدمه ونزوئلایی و ۵ خدمه ایرانی در یکی از فرودگاه‌ های بین‌ المللی آرژانتین منتشر شد. خبرگزاری فارس در گزارشی به این ماجرا پرداخته که در ادامه آن را می خوانید.

حدوداً یک سال پیش بود که کشور ونزوئلا یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ از جمهوری اسلامی ایران خریداری کرد و از آنجا که ونزوئلایی‌ها استاد خلبان و تیم فنی برای استفاده از هواپیما نداشتند قرار شد براساس یک قرارداد خلبانان ایرانی آموزش نیروی انسانی و تربیت خلبان و تیم فنی را برعهده گیرند.

بر همین اساس، استاد خلبان غلامرضا قاسمی به همراه فرد دیگری که به گفته ی برخی منابع آگاه، تنها استاد خلبان‌ های ایرانی هستند که مجوز و دانش آموزش هواپیمایی که به ونزوئلا فروخته شده بود را از سازمان هواپیمایی کشوری داشتند حدود ۷ ماه پیش برای انتقال دانش و ارائه ی آموزش های لازم به ونزوئلا اعزام می شوند.

استاد خلبان ایرانی و تیم همراهش در ۷ ماه گذشته برای آموزش بیش از ۱۰۰ بار در مقاصد مختلف آمریکای لاتین پرواز داشتند، اما حدود ۷۰ روز پیش و فقط ۲ روز مانده به سفر رئیس جمهور ونزوئلا به ایران در زمانی که هواپیما قرار بود در یکی از کشورها که به آن پرواز داشت فرود آید، به صورت عجیبی به این هواپیما اجازه ی فرود داده نمی شود و به نظر می رسد در اقدامی برنامه ریزی شده و هماهنگ این هواپیما به سمت فرودگاه جایگزین یعنی در یکی از فرودگاه‌ های بین‌ المللی اطراف بوینوس آیرس در کشور آرژانتین هدایت می شود.

شرکت های هواپیمایی باید قبل از پرواز، سوخت و تمام امکانات هواپیما را به فرودگاه مقصد و فرودگاه جایگزین اعلام کنند تا در صورتی که فرودگاه مقصد به هر دلیلی امکان فرود نداشت به سمت فرودگاه جایگزین حرکت کنند، که برای پرواز مذکور، آرژانتین به عنوان مکان فرود جایگزین در نظر گرفته می شود.

بر همین اساس، برخی از افرادی که پیگیر موضوع هستند معتقدند که عدم اجازه ی فرود به هواپیما در مقصد اول به صورت برنامه ریزی شده و با هماهنگی صورت گرفته است.

بعد از هدایت هواپیما به سمت کشور آرژانتین، در اقدامی عجیب رسانه های فارس زبان معاند ( بی بی سی فارسی، ایران اینترنشنال و…..) از همان لحظات اولیه شروع به انتشار اخبار کذب و برنامه هایی در این باره می کنند و سعی می کنند اینگونه القا کنند که خلبان و خدمه ایرانی تروریست هستند!

اما نکته ی قابل تأمل تر اینجا است که کشور آرژانتین در لحظه ی نخست، پاسپورت های خدمه ی ایرانی هواپیما را اخذ می کند، اتفاقی که تاکنون در صنعت هوانوردی سابقه نداشته است.

یکی از منابع آگاه در این باره به فارس گفت: «یک هفته بعد از اینکه پاسپورت های خدمه ی ایرانی گرفته می شود نیروهای امنیتی آرژانتین به صورت عجیبی به محل اقامت خدمه ی ایرانی حمله و تمام وسایل الکتریکی آن ها را توقیف می کنند و به آن ها می گویند حق خروج از کشور را ندارند و به نوعی این تبعه های ایرانی را در اتاق های محل اقامت خود زندانی می کنند!»

این اتفاق در حالی رخ می دهد که دولت آرژانتین و رئیس جمهور این کشور اعلام می کنند اشتباهی صورت گرفته ولی چون قوه قضاییه مستقل از دولت است نمی تواند دخالت کند!

ادعای دولت و رئیس جمهور آرژانتین در حالی مطرح می شود که شنیده شده DAIA و دیگر نهادهای اسرائیلی در آرژانتین بارها به دادستان دستور داده اند باید صبر کنند تا تل آویو، لندن و FBI گزارش دهند و حتی وزارت امنیت اروگوئه و پاراگوئه نیز باید نظر دهند! و این یعنی بایستی نظر آن ها را بیان کند.

یکی از افراد نزدیک به یکی از خدمه های ایرانی که در آرژانتین به نوعی بازداشت شده اند به فارس گفت که براساس مفاد حقوق بشر تا امروز آرژانتین ۴ و ۵ ماده از ۳۰ ماده حقوق بشر را نقض کرده است.

رئیس جمهور ونزوئلا نیز در واکنش به این اتفاق تأکید کرده که کشور آمریکا در آرژانتین آدم ربایی کرده و خلبان ایرانی را ربوده است و بر اساس قوانین هوانوردی تمام آنچه در قوانین ICAO بوده را نقض کرده است.

آمریکا در ادامه ی فشارها به کشور و مردم ونزوئلا تلاش دارد به بهانه های واهی اموال ونزوئلا را مصادره کند و در این مورد نیز با توجه به ادعاهای مقامات ونزوئلایی، ردپای آمریکا در ربودن هواپیمایی که ونزوئلا از ایران خریده است را نیز می توان دید.

گفتنی است هم اکنون نزدیکان ایرانیان بازداشت شده در آرژانتین درخواست دارند مسئولان و دستگاه دیپلماسی و دیگر مدیران دولت با قدرت تمام موضوع را پیگیری و شرایط آزادی افراد بازداشت شده را فراهم کنند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود