شناسایی اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در کشور؛ فرد مبتلا کیست؟

شناسایی اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در کشور؛ فرد مبتلا کیست؟

وزارت بهداشت از شناسایی اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در کشور خبر داد.

روز گذشته سه شنبه ۲۵ مرداد، پدرام پاک آیین، سخنگوی وزارت بهداشت ضمن اعلام خبر مشاهده ی اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در کشور، اظهار داشت: «شناسایی این مورد با همکاری بیمار که یک بانوی ۳۴ ساله است و خانواده او از طریق مشاهده ضایعات پوستی بیمار صورت گرفته است؛ بیمار که در اهواز سکونت دارد، بلافاصله قرنطینه شده و با تایید آزمایش های اولیه و نهایی در حال طی کردن دوره بیماری خود در منزل است.»

وی با بیان اینکه بنا به اظهار دانشمندان ومتخصصان ، آبله میمونی، کشندگی بالایی نداشته و قابل درمان است، افزود: «افرادی که در گذشته دور واکسن آبله را تزریق کرده‌اند تا حدود قابل توجهی نسبت به این بیماری مصونیت خواهند داشت.»

تاکنون بیش از ۳۱ هزار مورد ابتلا به آبله میمون در سراسر دنیا گزارش شده است.

اولین مورد مرگ بر اثر این بیماری در آسیا، دهم مرداد ماه در هند گزارش شد و بیمار مردی ۲۲ ساله بود.

سازمان جهانی بهداشت، اول مرداد ماه، اعلام کرد که گسترش شیوع آبله میمونی در بیش از ۷۰ کشور، یک وضعیت فوق‌ العاده است که اکنون می‌ توان آن را یک وضعیت اضطراری جهانی توصیف کرد.

اعلام وضعیت اضطراری جهانی به این معنی است که شیوع آبله میمون یک رویداد فوق‌ العاده است که می‌ تواند به کشورهای بیشتری سرایت کند و نیاز به یک واکنش هماهنگ جهانی دارد.

تدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت، علیرغم عدم اجماع اعضای کمیته اضطراری این سازمان، تصمیم به صدور این بیانیه گرفت. این نخستین باری است که رئیس سازمان جهانی بهداشت اقدام به چنین کاری می‌ کند.

آدهانوم گفت: «به طور خلاصه ما با شیوعی روبرو هستیم که به‌سرعت در سراسر جهان از طریق روش‌های انتقال جدیدی که ما درباره آن خیلی کم می‌دانیم گسترش یافته است.»

وی افزود: «می‌دانم که این یک روند آسان یا ساده نبود و دیدگاه‌های متفاوتی در بین اعضای کمیته وجود دارد.»

سازمان جهانی بهداشت پیش از بحران‌ کرونا، شیوع ابولا در غرب آفریقا در سال ۲۰۱۴، ویروس زیکا در آمریکای لاتین در سال ۲۰۱۶ و تلاش مداوم برای ریشه کن کردن فلج اطفال شرایط را اضطراری اعلام کرده بود.

اعلام وضعیت اضطراری بیشتر درخواستی برای جلب توجه بیشتر منابع جهانی و توجه به یک شیوع است.

دولت آمریکا هم ۱۳ مرداد ماه، در پی درخواست مقامات بهداشتی این کشور، وضعیت فعلی شیوع آبله میمون در آمریکا را شرایطی اضطراری برای بهداشت و سلامت عمومی اعلام کرد.

آبله میمونی گرچه ده‌ ها سال است که در بخش‌ هایی از مرکز و غرب آفریقا وجود دارد اما تا ماه مه امسال ده‌ ها مورد ابتلا به این بیماری در اروپا، آمریکای شمالی و کشورهای دیگر شناسایی شد.

ویروس آبله میمونی چیست و چگونه منتقل می شود؟

آبله میمونی در آفریقا اغلب از حیوانات وحشی آلوده مانند جوندگان به مردم سرایت می‌ کند. با این حال، آبله میمونی در اروپا، آمریکای شمالی و نقاط دیگر دنیا در میان افرادی که هیچ ارتباطی با حیوانات یا سفر اخیری به آفریقا ندارند، در حال گسترش است.

ویروس آبله میمونی از طریق تماس نزدیک با حیوان یا شخص آلوده به انسان منتقل می‌ شود اما موارد انتقال قطره‌ ای از طریق تنفس و خوردن گوشت آلوده هم گزارش شده است. تب، سردرد، تورم غدد لنفاوی، احساس خستگی و دردهای عضلانی از علائم اولیه بیماری آبله میمونی هستند.

عملکرد این ویروس دو مرحله‌ ای است. در مرحله ی اول که بین ۵ تا ۲۱ روز طول می‌ کشد، بیمار هیچ علائمی بروز نمی‌ دهد و امکان انتقال فرد به فرد بیماری وجود ندارد، اما پس از آن، در مرحله ی دوم تاول‌ ها و ضایعات پوستی ابتدا به صورت مسطح و پس از مدتی به شکل برجسته ظاهر شده، آرام آرام تغییر رنگ می‌ دهند و پس از پوسته‌ ریزی محو می‌ شوند.

به گفته ی متخصصان، آبله میمونی کشندگی بالایی ندارد و میزان انتقال آن هم نسبت به بیماری‌ هایی مانند سارس، مرس و کووید-۱۹ پایین‌ تر است.

از سوی دیگر گفته می‌ شود افرادی که در گذشته واکسن آبله تزریق کردند تا حدودی در برابر این بیماری مصونیت دارند. در عین حال، در هفته‌ های اخیر واکسن اختصاصی آبله میمونی در اروپا و انگلیس تأییدیه گرفته است.

 

بیشتر بخوانید:

متولدین کدام دهه ها در ایران واکسن آبله دریافت کرده و در برابر آبله میمونی مصون هستند؟

آبله میمون چیست و از چه راهی منتقل می شود؟

چگونه از خود در برابر آبله میمون محافظت کنیم و در صورت ابتلا به آن چه باید کرد؟

تفاوت ها و شباهت های علائم آبله میمون و بیماری زونا

مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود