ارزش ذخایر ماه چقدر است؟ چه منابعی در ماه وجود دارد؟

ارزش ذخایر ماه چقدر است؟ چه منابعی در ماه وجود دارد؟

مبارزه بزرگ ترین شرکت های خوشه ای روی زمین برای استخراج آب، هلیوم و فلزات گرانبهای زیر سطح ماه به زودی شروع می‌شود. منابع موجود در ماه به ارزش چند کوادریلیون (عدد یک با ۱۵ صفر جلوی آن) پوندی؛ عددی که به سختی باورپذیر است، می‌تواند بحران انرژی جهان را حل کند، تقاضاهای آتی برای گوشی های هوشمند و خودروهای الکترونیک را تحقق ببخشد و ما را به مریخ و فراتر از آن برساند.

اما با نشستن در آنجا، در فاصله بیش از ۳۸۵ هزار کیلومتری زمین، و بدون هیچ راه مشخصی برای استخراج این فلزات گرانبها، آب و هلیوم، این ثروت ها به‌طرز وسوسه‌انگیزی دور از دسترس باقی خواهند ماند.

هرچند این روال قرار نیست زیاد ادامه پیدا کند. پرتاب موشکِ ماه «آرتمیس ۱» ناسا به عنوان شلیکی آغازین برای بازگشت به سطح ماه و تحقق بخشیدن آرزوها برای ایجاد پایگاه انسانی در آن عمل خواهد کرد.

منابع قیمتی ماه نصیب کدام کشور یا شرکت می‌شود؟ ارزش ماه چقدر است؟

پس از تحقق این امر، توجهات به منابع معدنی معطوف خواهد شد. در ابتدا به عنوان نبردی میان کشورهایی نظیر آمریکا و چین و چندی بعد میان بسیاری از بزرگ ترین شرکت های جهان. همه آنها امیدوارند که تکه‌ای از کیک ماه را برای خود بردارند که شامل حدود ۱۶۸ میلیارد پوند آب (که برای پرتاب ماموریت های فضایی عمیق از سطح ماه حیاتی است.) میلیاردها پوند طلا و ۱.۲ کواردیلیون پوند هلیوم است.

منابع قیمتی ماه نصیب کدام کشور یا شرکت می‌شود؟ ارزش ماه چقدر است؟
ناسا اواخر سال ۲۰۲۲ کاوشگر Nova-C را برای استخراج یخ به قطب جنوبی ماه می‌فرستد.

این اعداد برآوردهای اولیه از ارزش این منابع هستند. هیچ‌کس دقیقا نمی‌داند چه مقدار آب، فلزات و مواد معدنی در اعماق ماه وجود دارد و از طرفی اقتصاد عرضه و تقاضا نیز تاثیر زیادی بر قیمت‌گذاری‌ این ذخایر دارد.

اما قطعا ثروت هنگفتی در این میان است که شرکت ها برای دست یافتن به آن تلاش می‌کنند، حتی اگر برای استخراج این مواد نیاز به پیشرفت های فنی چشمگیری باشد. تاکنون حداقل شش کشور و تعداد زیادی از شرکت‌ های خصوصی بیش از ۲۵۰ ماموریت سفر به ماه را که در دهه آینده انجام می‌شود به صورت عمومی اعلام کرده‌اند.

منابع قیمتی ماه نصیب کدام کشور یا شرکت می‌شود؟ ارزش ماه چقدر است؟
این تصویر رنگی از ماه، نشان از وجود مواد مختلف در آن دارد

ازجمله مواد معدنی قابل استخراج از ماه می‌توان به بازالت، کوارتز و سیلیکون اشاره کرد که همگی می‌توانند برای پنجره‌ها، سرامیک متراکم و پنل های خورشیدی روی زمین استفاده شوند. همچنین پلاتین، پالادیوم و رودیوم  که مصارف الکترونیکی دارد.

دانشمندان حتی سنگ معدن تیتانیوم را در سطح ماه کشف کرده‌اند که ۱۰ برابر غنی‌تر از سنگ معدن موجود در زمین است. همچنین گمانه‌زنی هایی وجود دارد که میلیاردها پوند طلا در زیر سطح ماه نهفته است.

منابع قیمتی ماه نصیب کدام کشور یا شرکت می‌شود؟ ارزش ماه چقدر است؟
هلیوم-۳ آماده استخراج با ارزش تخمینی ۱.۲ کواردیلیون پوند

هلیوم-۳ می‌تواند به عنوان سوخت پاک و قدرتمند در رآکتورهای هسته ای مورد استفاده قرار گیرد و آب محبوس شده در یخ ماه که در اعماق دهانه های قطبی پنهان شده می‌تواند به اکسیژن و سوخت موشک تبدیل شود. آب یکی از ارزشمندترین منابع روی ماه است. ناسا تخمین می‌زند ۶۰۰ میلیون تن آب یخ زده در ماه وجود داشته باشد. رنگ آبی در تصاویر نشان‌دهنده مناطقی از یخ سطحی است.

منابع قیمتی ماه نصیب کدام کشور یا شرکت می‌شود؟ ارزش ماه چقدر است؟
رنگ آبی نشان‌دهنده مناطقی از آب یخ زده سطحی است.

در این میان صنعت توریسم و گردشگری فضایی نیز می‌تواند به یکی از منابع ماه تبدیل شود. تخمین زده می‌شود که ارزش بازار سفرهای فضایی تا سال ۲۰۳۰ به ۲.۵ میلیارد پوند برسد.

منابع قیمتی ماه نصیب کدام کشور یا شرکت می‌شود؟ ارزش ماه چقدر است؟
جف بزوس و ایلان ماسک با شرکت‌هایشان به دنبال سود بردن از سرمایه‌گذاری پولساز گردشگری فضایی هستند.

کیک ماه چطور تقسیم می‌شود؟

حالا تقسیم این منابع چطور قرار است کنترل شود؟ معاهده فضایی سازمان ملل متحد این موضوع را روشن کرده که هیچ کشوری نمی‌تواند ادعای مالکیت ماه را داشته باشد. این معاهده توسط بیش از ۱۰۰ کشور ازجمله تمام کشورهای بزرگ فضاپیما امضا شده است.

منابع قیمتی ماه نصیب کدام کشور یا شرکت می‌شود؟ ارزش ماه چقدر است؟

ارزش کل ماه چقدر است؟

پاسخ به این سوال تقریبا غیرممکن است. زیرا ارزش منابع در نهایت به عرضه و تقاضا بستگی دارد.

بیشتر بخوانید:

ماموریت تاریخی آرتمیس ۱ به دلیل نشت در یکی از موتورها به تعویق افتاد

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۴ نظر

ورود

  • یه لوپ شهریور ۱۱, ۱۴۰۱

    این یه لوپه. لوپ میدونین وقتی داخلش بیوفتین تا ابد همینطور دور خودت میچرخی. یه چیزی تا ابد تکرار میشه. چاره چیه؟ کاری کنی این چرخه بشکنه.
    حالا ما فقیریم دچار بحرانها هستیم همش به همین علته.
    باید کاری کنیم این لوپ بشکنه. اونم اینه که مثل غرب فکر کنیم. غربیها به فکر استعمار فضا هستن؟ ما هم باید همین کار رو کنیم.
    اونایی هم که میگن موشک نه احمقن

  • داریوش شهریور ۱۳, ۱۴۰۱

    تا امریکا منابع را نبرده باید به حوزه علمیه خبربدیم بشینن دعاکنن منابعش بمابرسه.البته اگربدونن منابع چیه

  • حسین شهریور ۲۷, ۱۴۰۱

    L