در هر چهار دقیقه، تقریباً ۱۰۰۰ نوزاد در سراسر جهان متولد می شوند. اما این نوزادان از نظر آماری بیشتر از چه کشورهایی به دنیا می آیند؟ این نمودار توسط پراتاپ واردان (Pratap Vardhan) با استفاده از دادههای کتاب حقایق جهانی سیا، تصویری از جمعیت جهان را نشان میدهد و نشان میدهد که کدام کشورها بر اساس جمعیت و نرخ زاد و ولد تا سال ۲۰۲۲ به احتمال زیاد از ۱۰۰۰ نوزاد بعدی استقبال خواهند کرد.
۱۰۰۰ نوزاد بعدی، بر اساس کشور
با توجه به اینکه هند نزدیک به ۱.۴ میلیارد جمعیت دارد، جای تعجب نیست که رتبه اول این فهرست را به خود اختصاص دهد. از هر ۱۰۰۰ نوزاد متولد شده، تقریباً ۱۷۲ مورد در این کشور آسیای جنوبی به دنیا می آیند.چین که در این فهرست رتبه دوم را دارد، مشابه هند است، با جمعیت بالا، نرخ تولد نسبتاً پایینی دارد. از سوی دیگر، نیجریه که در رتبه سوم این فهرست قرار دارد، دارای نرخ زاد و ولد بالا است که تقریباً دو برابر میانگین جهانی و ۳۴.۲ درصد است.
چرا نرخ تولد در نیجریه اینقدر بالاست؟
عوامل درهم آمیخته مختلفی وجود دارد، اما یکی دلایل اصلی این واقعیت است که اقتصاد نیجریه هنوز در حال توسعه است و از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه در رتبه ۱۳۱ جهان قرار دارد. علاوه بر این، دسترسی زنان به آموزش هنوز آنطور که باید گسترده نیست و تحقیقات نشان میدهد که این امر به شدت با نرخ تولد بالا ارتباط دارد.
نرخ رشد جمعیت جهان رو به کاهش است
در حالی که روزانه صدها هزار نوزاد در سراسر جهان متولد می شوند، اما نرخ رشد کلی جمعیت جهان از دهه ۱۹۶۰ در واقع کاهش یافته است. این اتفاق به دلایل مختلفی رخ می دهد، از جمله:
– افزایش ثروت در سراسر جهان، که بر اساس تحقیقات با زاد و ولد کمتر مرتبط است
– سیاست های مختلف دولت باعث دلسردی خانواده های پرجمعیت می شود
– تغییر جهانی از زندگی روستایی به شهری
انتظار میرود تا سال ۲۱۰۰ رشد جمعیت جهان به ۰.۱ درصد کاهش یابد که به این معنی است که اساساً رشد خالص جمعیت به صفر خواهد رسید. این امر میانگین سن جهانی ما را بیشتر افزایش می دهد، که اگر کشورها به درستی برای این تغییر جمعیتی آماده نشوند، خطرات اقتصادی زیادی را به همراه دارد.
بیشتر بخوانید:
ادعای ایلان ماسک در مورد فروپاشی تمدن به دلیل کاهش جمعیت؛ آمارها چه می گویند؟
می ترسم کار به جایی برسه که یا مثل غرب منقرض بشیم یا مثل شرق (مخصوصا چین) فرزند آوردی اجباری داشته باشیم.
نمیشه توی یه حالت عادی سِیر کنیم؟