پس از مرگ ملکه انگلیس، هندیها با ایجاد یک هشتگ توییتری موج بزرگی برای بازگرداندن الماس کوه نور (Koh-i-Noor) از انگلیس به هند راه انداختند.
کاربران توییتر در هند ساعاتی پس از آنکه کاخ باکینگهام خبر مرگ الیزابت دوم، ملکه فقید بریتانیا را تایید کرد با ترند کردن هشتگ کوه نور خواستار بازگردان این جواهر مشهور و گرانقمیت به کشورشان شدند.
صدها کاربر با مشارکت در این کارزار توییتری مصرانه خواستار آن شدند که الماس کوه نور، از بزرگترین و بحث برانگیزترین الماسهای جهان پس از مرگ ملکه الیزابت به هند بازگردد.
گفتنی است که نمونه جایگزین و بدل این قطعه الماس تاریخی، گرانقمیت و کمیاب که در تاج ملکه بریتانیا نصب شده برای علاقمندن در برج لندن به نمایش گذاشته شده است.
الماس کوه نور چه ویژگی هایی دارد؟
همان طور که می دانید الماس کوه نور یکی از معروفترین الماسها در جهان است. این سنگ ۱۰۵ قیراطی در واقع زیباترین بخش تاج ملکه انگلیس که از مادرش به وی رسیده به شمار میرود. مردم هند نسبت به رسیدن این الماس به دست انگلیسیها به شدت نگاه منفی دارند.
کوه نور، بزرگترین بزرگترین الماس جهان در گام نخست ۱۸۶ قیراط برابر ۳۷.۲۱ گرم وزن داشت. اما پس از تراشی که در سال ۱۸۵۴ به آن خورد، وزن آن به ۱۰۵ قیراط معادل ۲۱ گرم رسید.
کشورهای مدعی الماس کوه نور
این الماس چندین بار بین حاکمان و پادشاهان هند، مغول، ایران، افغانستان و انگلیس دست به دست شده است. اگرچه در زمان نادرشاه این الماس از سوی هندیها به ایران داده شد. اما چندین دور بین پادشاهان کشورهای مختلف چرخید و اکنون مردم هند ادعای بازپسگیری آن را از انگلیسیها دارند.
الماس کوه نور تا زمان زنده بودن نادرشاه در ایران بود. پس از مرگ این پادشاه ایرانی از روی تخت وی کنده و از ایران خارج شد.
کوه نور دقیقا جفت الماس پرآوازه دریای نور است که هم اکنون در ایران نگهداری میشود و هر دو این جواهرات جزء کهنترین الماسهایی هستند که در جهان وجود دارد.
الماس کوه نور امروز کجاست؟
الماس گران قیمت کوه نور امروزه بهعنوان گنجینه خانواده سلطنتی انگلیس در برج لندن نگهداری میشود و چندین کشور از جمله ایران و هند مدعی مالکیت آن هستند.
این الماس قیمتی مانند بسیاری از سنگهای قیمتی بزرگ با رمز و راز و نفرین و بدشانسی گره خورده است و همین موضوع جذابیت آن را دوچندان میکند. الماس کوه نور، از جواهرهای مشهور بینالمللی محسوب میشود که امروزه در دست صاحبان کنونی خود، خانواده سلطنتی انگلیس قرار دارد.
کور نور در کجا کشف شد؟
گفته میشود تاریخچه به دست آمدن این الماس به قرن هفدهم میلادی می رسد و به یک قلعه باستانی به نام گلکنده در نزدیکی حیدرآباد در ایالت آندرا پرادش هند بازمیگردد. البته تاریخچه دقیق الماس کوه نور مشخص نیست و برخی نیز میگویند این الماس از زیر بستر یک رودخانه بیآب در جنوب هند به دست آمده است.
این الماس از سوی یک وزیر ایرانی دربار هند به محمد شاه جهان، پادشاه گورکانی هند اهدا شد و در این کشور ماند.
سفر کوه نور از هند به ایران، افغانستان و بریتانیا
در سال ۱۷۳۹، نادرشاه ایران به شمال هند حمله و دهلی را اشغال کرد. او بهعنوان پرداختی برای بازگرداندن تاج هند به امپراتور مغول، کل خزانه افسانهای مغولان از جمله الماس دریای نور و الماس کوه نور و تخت طاووس را در اختیار گرفت.
بر اساس روایات تاریخی، نادر شاه، پایهگذار سلسله افشار و از جمله پادشاهان ایران پس از اسلام، در پی تسخیر هند این الماس را به همراه دو قطعه الماس گرانبهای دیگر از جمله «دریای نور» به عنوان غنائم جنگی از هند به تاراج برد.
این سنگ گرانبها پس از آن توسط یک مستشار بریتانیایی از افغانستان خارج و به هند برده شد. از آنجا نیز بر اساس معاهدهای میان بریتانیا و هند تسلیم مقامات بریتانیایی شد.
مناقشات سیاسی بر سر مالکیت الماس کوه نور
کوه نور در زمره جواهرات سلطنتی بریتانیا قرار گرفته و زینتبخش تاج حکمران این کشور است. این الماس یک سنگ قیمتی ۱۰۵ قیراطی به شمار میرود که پیشتر کانون بسیاری از مناقشات سیاسی و حقوقی در هند بوده است. علاوه بر این، اختلافات بر سر مالکیت آن نه تنها از سوی هند بلکه از جانب پاکستان نیز بوده است.
بسیاری از مردم هند ارتباط عاطفی عمیقی با این الماس قیمتی و تاریخی برقرار کردهاند. آنها معتقدند که الماس کشف شده در کشورشان در قرن چهاردهم در طول دوران استعماری از هند «دزدیده شده» است.
این الماس گرانبها به همراه صدها سنگ قیمتی دیگر پس از انتقال به بریتانیا به بخشی از جواهرات تاج ملکه ویکتوریا تبدیل شد. گفته می شود این الماسها ارزش فرهنگی، تاریخی و نمادین غیرقابل محاسبهای دارند.
تاج مزین به الماس کوه نور قرار است کامیلا، همسر چارلز سوم، پادشاه جدید بریتانیا و ملکه جدید این کشور طی مراسمی بر سر گذاشته شود.
پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید:
۱۰ حقیقت جالب درباره تاج ملکه انگلیس که نمی دانستید
ادعای عجیب روزنامه تایمز؛ ملکه انگلیس از نسل امام حسن (ع) است
این الماس نفرین شده یا بهتر بگم طلسم شده وهر مرد ی که این الماس دستش باشه اون مرد میمیرد یا کشته میشود ولی اگه دست زن باشد عمری طولانی پیدا میکنه .از اونجایی این رو میگم که دست هر پادشاه مرد بود کشته شد یامرد .از نادر بگیر تا لطفعلی تا آقامحمدخان و….
کوه نور اشاره به امپراطوری تورکان دارد و کار دست تورکان هنرمند عثمانی می باشد که باید به کشور ترکیه برگردد تا طلسم امپراطوری پانزدهم تورکان شکوفا شود
سلام وعرض ادبزمانی که نادرشاه هندوستان را فتح میکندبه کاخ محمدشاه گورکانی میرودتاجی که برسرپادشاه بودبادوگوهرگران بهاکوه نورودریای نورتوجه نادررابه خودجلب می کند.نادربه محمدشاه گورکانی نزدیک می شود وتاج راازسر شاه گورکانی برمی داردهمراهن نادربه یکدیگر می گویند کاهش وبرداشت سپس نادر کلاه معروف نمدی چهارگوشه ایش رابرسر محمدشاه گورکانی می گذارد همران نادر می گویندسرش کلاه گذاشات اصطلاح کلاهش برداشت وسرش کلاه گذاشت از همان زمان مرسوم شده است.باتشکرعبدالرحیم دمور.بستک
این الماس متعلق به ملت تورک هست و توسط هنرمندان تورک در زمان اغوزخان بزرگ جد بزرگ تورکان غربی سیقل و ساخته شده و تا زمانی که به ملت تورک پس داده نشه یک الماسی هست که غاصبان خود را نفرین می کند.با تشکر خسرو تورک قشقایی از نوادگان اغوزخان بزرگ و فرزند طاهرخان ایل بیگی از محققان تورک شناس و استاد دانشگاه های معتبر جهانی استانبول تورکیه
اغوزخان شما قبرش کجاست بعدشم شماها هنوز فرق و تورک زبان نمیدونید لطفا سخن نگید
دعوا بین هند و ایران بعد چندتا اسکل میان میگن الماس آغوزخان?تراش داده واسه عثمانی
چون این الماس توسط هنرمندان مغول گورکانی هندوستان ساخته شده بود و میخواستند به دولت عثمانی هدیه کنند و توسط نادرشاه تورک به ایران آورده شده که به عثمانی بدهد که نادرشاه کشته شد بخاطر اینکه الماس را بدزدند پس این الماس مال تورکان هست و باید به دولت تورکیه تحویل داده شود
نویسنده این مطلب درک درستی از تاریخ نداشته اولا نادرشاه بابت خسارتی که جنگ به ایران زد و هند مقصر این قضیه بود غرامت گرفت اما نویسنده با کینه از واژه تاراج استفاده میکنه بعدشم اون الماس بعد از مرگ نادرشاه توسط احمد درانی دزدیده شد واقعا متاسفم که از واژه ها درست استفاده نمیکنید