شاید ابرها از روی زمین به نظرمان بسیار زیبا باشند، اما عبور از میان برخی از آنها میتواند خطرآفرین باشد؛ بهخصوص اگر آن ابر یک ابر کومولونیمبوس باشد.
یک خلبان در پستی اینستاگرامی به این موضوع پرداخته که گرچه ممکن است ابرها بیخطر به نظر برسند، اما هواپیماها از میان بعضی از آنها عبور نمیکنند. او اینطور توضیح داده است: «وقتی نوبت به عکس العمل سریع در مواجهه با ابرها میرسد، این موضوع بستگی به نوع ابر دارد.»
او گفت: «اگر یک ابر کومولونیمبوس بزرگ باشد، میتواند آسیب شدیدی به هواپیما وارد کند زیرا این ابرها حاوی جریان هوای بالارونده و پایین رونده شدید و احتمالا تگرگ های بزرگ هستند.»
Pilotnesho ادامه داد: «انواع دیگری از ابرها وجود دارند که میتوانید به راحتی از میان آنها عبور کنید، بدون اینکه دچار تلاطم شوید.» این خلبان گفت: «ما خلبان ها همیشه سعی میکنیم برای ایمنی و آسایش مسافران با استفاده از رادار هواشناسی از انواع خاصی از ابرها اجتناب کنیم.»
حتی هواپیماهای بزرگ از عبور از مسیر کومولونیمبوس اجتناب میکنند و گمان میرود دلیل سقوط پرواز ۴۴۷ ایرفرنس در سال ۲۰۰۹ همین ابرها باشد.
ابرهای کومولونیمبوس با آب و هوای شدید همراه هستند؛ از باران شدید گرفته تا جریان های هوایی شدید بالارونده و پایین رونده و گردباد.
مشخصه این ابرها ساختار ستونمانند بلند و توده های متراکم است که میتواند نشان دهد شرایط پرخطری داخل و اطراف این ابر وجود دارد. برهم کنش بین جریان های بالارونده و پایینرونده قوی باعث ایجاد موقعیتی به نام بُرش باد و تلاطم شدید درون ابر میشود که میتواند مرگبار باشد.
تصاویر پرواز ۳۱۰۱ هواپیمایی جنوبی چین گواه درستی ادعای Pilotnesho درباره تگرگ های ابر کومولونیمبوس است. تصاویر این هواپیما نشان میدهد که شیشه جلوی این هواپیما به دلیل شرایط اضطراری هوایی به شدت در هم شکسته شده است. طبق گزارش ها این هواپیما دقایقی پیش از فرودِ برنامه ریزی شده در حال پرواز در اطراف یک طوفان رعد و برق بود که مورد حجوم تگرگ ها قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
چرا سرعت هواپیماهای مسافربری برخلاف نمونه های نظامی هرگز افزایش نمی یابد؟
بدون نظر