آزمون یوس برای تحصیل در ترکیه چیست و چرا این روزها خبرساز شده است؟

آزمون یوس برای تحصیل در ترکیه چیست و چرا این روزها خبرساز شده است؟

اگر ازجمله کسانی هستید که به هر دلیلی تمایل دارید در یکی از کشورهای همسایه ادامه تحصیل دهید حتما نام آزمون یوس (YOS) به گوشِتان خورده است. آزمونی که برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه برگزار می‌شود و با توجه به نزدیکی ترکیه به ایران، برای بسیاری از متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور گزینه جذابی است. اما با توجه به گسترش فعالیت شرکت های مرتبط با یوس در برخی نقاط کشور و تشدید روند مهاجرت قشر جوان، وزارت آموزش و پرورش خواستار توقف فعالیت این موسسات در ایران شده است.

آزمون یوس چیست؟

افرادی که قصد دارند مقطع کارشناسی را در یکی از دانشگاه های کشور ترکیه سپری کنند باید در آزمون YOS که تنها برای متقاضیان خارجی که شهروند ترکیه نیستند طراحی شده شرکت کنند.

شرکت در آزمون یوس و کسب نمره مناسب، تنها راه اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه است. عموما دانشگاه های دولتی ترکیه این آزمون را هر سال یک بار برگزار می‌کنند و مدرک آن به مدت دو سال معتبر است. تا پیش از سال ۲۰۱۰ آزمون یوس به صورت سراسری انجام می‌شد اما حالا هر دانشگاه ترکیه این آزمون را به صورت اختصاصی برگزار می‌کند.

آزمون یوس چیست و چرا خبرساز شده است؟

برای شرکت در این آزمون دارا بودن مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی الزامی است و متقاضیان باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشند. سوالات این آزمون شامل هوش، ریاضیات، هندسه و زبان ترکی است. زبان آزمون YOS بسته به انتخاب شما می‌تواند ترکی یا انگلیسی باشد و برای شرکت در آن نیازی به مدرک زبان آیلتس یا تافل نیست.

هزینه ثبت نام در آزمون یوس اکثر دانشگاه های ترکیه ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیر است اما برای اطلاع از هزینه دقیق باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید.

آزمون یوس چیست و چرا خبرساز شده است؟

چرا آزمون یوس خبرساز شده است؟

در سال‌های اخیر با گسترش فعالیت شرکت های مرتبط با آزمون YOS و برخی موسسات دیگر کشور ترکیه در ایران، مقامات کشور از تشدید روند مهاجرت جوانان و دانش آموزان نخبه ابراز نگرانی کرده‌اند.

با آنکه پیش‌تر وزارت آموزش و پرورش خواستار جلوگیری از فعالیت برخی موسسات خصوصی خارجی در کشور شده بود که سعی در جذب دانش آموزان نخبه داشته‌اند، رئیس مرکز امور بین‌ الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش می‌گوید آزمون‌هایی مثل آزمون یوس همچنان از سوی ترکیه در تبریز و برخی مناطق دیگر ایران به منظور جذب دانش آموزان ایرانی برگزار می‌شود.

آزمون یوس چیست و چرا خبرساز شده است؟

مهدی فیاضی اواسط خردادماه گفته بود که شعبه مؤسسه یونس امره ترکیه در تهران، اقدام به ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی در مدارس کشور ترکیه می‌کند. او اخیرا گفت در این باره با مقامات ترکیه گفتگو کرده است: «وزیر ترکیه گفت که ما نمی‌دانستیم شما نسبت به این موضوع حساس هستید؛ باتوجه به حسن همجواری، نظر ایران برای ما مهم است و نظر ایران را تأمین می‌کنیم و به موسسه «یونس امره» می‌گوییم که دیگر از این امتحانات برگزار نکند.»

فیاضی گفت: «متاسفانه دانش آموزان ایرانی به دلیل اغوا به مالباخته تبدیل می‌شوند، زیرا مدارس و دانشگاه‌های ترکیه در مقطع لیسانس هیچ برتری بر مدارس و دانشگاه‌های ایرانی ندارند، اما تبلیغات موسسه مذکور آنها را نهایتا پس از مهاجرت به مالباخته تبدیل می‌کند.»

آزمون یوس چیست و چرا خبرساز شده است؟

بر اساس آمارهای ارائه شده توسط دانشگاه های ترکیه تعداد متقاضیان غیربومی تحصیل در ترکیه در سال های اخیر دو برابر شده و پیش بینی می‌شود این روند رو به رشد همچنان با شیب زیاد ادامه پیدا کند. حال باید دید با توجه به تشدید مشکلات اقتصادی در کشور و قبولی درصد پایینی از داوطلبان در دانشگاه های دولتی، سهم ایران در افزایش متقاضیان غیربومی تحصیل در ترکیه چقدر خواهد بود.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود