شاهزاده ویلیام، اولین نفر در صف تاج و تخت بریتانیا، املاک خصوصی دوک نشین کورنوال که مجموعه وسیعی از زمین و ملک به وسعت حدود ۱۴۰ هزار هکتار است را به ارث خواهد برد.
وصیت نامه های سلطنتی هرگز علنی نمی شوند. این به این معناست که اتفاقی که پس از مرگ ملکه برای بخش عظیمی از ثروتش میافتد، یک راز خانوادگی باقی میماند.
نشریه فوربز سال گذشته ثروت شخصی ملکه بریتانیا را ۵۰۰ میلیون دلار تخمین زد که شامل جواهرات، کلکسیون های هنری، سرمایه گذاری ها و دو اقامتگاه قلعه بالمورال در اسکاتلند و کاخ ساندرینگهام در نورفک انگلستان است. ملکه الیزابت هر دو ملک را از پدرش، شاه جرج ششم به ارث برده بود.
درست است که میراث ملکه هرگز فاش نمیشود اما بخش عظیمی از ثروت خانواده سلطنتی که در مجموع حداقل ۱۸ میلیارد پوند (۲۱ میلیارد دلار) زمین، ملک و سرمایه گذاری است، اکنون پس از پیمودن مسیری صدها ساله به پادشاه جدید، چارلز سوم، و وارثش میرسد.
مسیر جانشینی، شاهزاده ویلیام را که اکنون اولین نفر در صف تاج و تخت بریتانیاست، از این هم ثروتمندتر میسازد زیرا پادشاه آینده، املاک خصوصی دوک نشین کورنوال را از پدرش به ارث میبرد. دوک نشین دارای مجموعه وسیعی از زمین و ملک است که چیزی حدود ۱۴۰ هزار هکتار را که بیشتر آن در جنوب غربی انگلستان است پوشش میدهد.
این ملک که در سال ۱۳۳۷ توسط شاه ادوارد سوم ساخته شد، حدود یک میلیارد پوند (۱.۲ میلیارد دلار) ارزش دارد. وب سایت متعلق به آن میگوید درآمد حاصل از این ملک برای تامین مالی فعالیتهای عمومی، خصوصی و خیریه دوک کورنوال استفاده میشود. این عنوان اکنون در اختیار پرنس ویلیام است.
تا اینجا بزرگترین بخش از ثروت خانواده رویال بریتانیا، املاک سلطنتی ۱۶.۵ میلیارد پوندی (۱۹ میلیارد دلاری) است که حالا به شاه چارلز سوم تعلق دارد. اما بر اساس توافقی مربوط به سال ۱۷۶۰ پادشاه یا ملکه تمام سود حاصل از این ملک را در ازای دریافت بخشی از آن به نام «کمک هزینه پادشاهی» به دولت تحویل میدهد.
این ملک شامل بخشهای وسیعی از املاک مرکزی لندن و بستر دریای اطراف انگلستان، ولز و ایرلند شمالی است. املاکی که وضعیتی مشابه یک شرکت دارد و توسط یک رئیس اجرایی و نمایندگانی که توسط پادشاه و به توصیه نخست وزیر منصوب میشوند مدیریت میشود.
در سال مالی گذشته حدود ۳۱۳ میلیون پوند (۳۶۱ میلیون دلار) سود خالص از این املاک حاصل شد که خزانه داری بریتانیا از آن مقدار «کمک هزینه پادشاهی» به مبلغ ۸۶ میلیون پوند (۱۰۰ میلیون دلار) به ملکه پرداخت کرد. این معادل ۱.۲۹ پوند برای هر نفر در بریتانیاست. بیشتر این پول صرف نگهداری از اموال خانواده سلطنتی و پرداخت حقوق کارمندانش میشود.
کمک هزینه پادشاهی معمولا معادل ۱۵ درصد از سود املاک است اما در سال ۲۰۱۷ برای کمک به پرداخت هزینه بازسازی کاخ باکینگهام این مقدار برای یک دهه آینده تا ۲۵ درصد افزایش یافت.
شاه چارلز همچنین دوک نشین لنکستر را به ارث میبرد؛ ملکی خصوصی که قدمت آن به سال ۱۲۶۵ بازمیگردد و طبق آخرین محاسبات حدود ۶۵۳ میلیون پوند قیمت دارد.
به رغم این مبالغ هنگفت، پادشاه و وارثش در میزان بهرهمندی شخصی از ثروت خود محدودیت دارند. کمک هزینه پادشاهی تنها میتواند برای وظایف سلطنتی هزینه شود و نه او و نه وارثش اجازه ندارند از فروش داراییهای دوک نشین خود بهرهمند شوند.
با این حال، برخلاف کمک هزینه پادشاهی که توسط املاک سلطنتی به دست میآید، هر دو دوک نشین منابع شخصی ثروت هستند به این معنی که صاحبان آنها ملزم به ارائه جزئیاتی فراتر از گزارش درآمد خود نیستند.
سال گذشته پادشاه چارلز که در آن زمان دوک کورنوال بود ۲۱ میلیون پوند (۲۵ میلیون دلار) از املاک دوک نشین کورنوال را به خود پرداخت کرد.
نه شاهزاده ویلیام و نه شاه چارلز موظف به پرداخت هیچ نوع مالیاتی بر دارایی های خود نیستند، اگرچه هر دوی آنها از سال ۱۹۹۳ بهطور داوطلبانه مالیات بر درآمد پرداخت کردهاند. اما نکته اینجاست که مالیات بر درآمد داوطلبانه نرخ ثابتی ندارد و آنها مجبور به اعلام میزان مالیات پرداختی خود نیستند.
این اقدام یک سال پس از آن صورت گرفت که خانواده سلطنتی به خاطر برنامه ریزی برای استفاده از پول عمومی برای تعمیر قلعه ویندزور که در آتش سوزی آسیب دیده بود، با انتقادات شدیدی روبهرو شد.
بیشتر بخوانید:
اعضای خاندان سلطنتی بریتانیا طرفدار کدام تیم های فوتبال هستند؟
وحشی انگلیسی . فکر میکردم فقط تو ایران باعث قحطی شدن.
تو هندوستان هم شده بودن تمام غلات رو دزدیدن. تازه پولی هم ندادن هیچی هرکی اعتراض میکرد رو میکشتن.
تو استرالیا مردم ابورجینی یا همون بومیهای اصلی رو قتل عام کردن. نسل کشی کردن. یکی از بازماندگان تو فیلم میگه مادرش از وحشت میگفت. اینکه چطور سفیدپوستها اومدن قبیله شون رو قتل عام کردن و ادما رو اتیش میزدن. تجاوز میکردن . و غیره.
حالا اینا شدن مظهر تمدن. بز تو تشییع جنازه میارن. بعد به این افتخار میکنن. خداییش اگه من یه بز بیارم تشییع جنازه مثلا پدرم، روزنامه نمینویسن؟ مسخره نمیکنن؟ همین انگلیس صبح تا شب نمیاد ما رو بی تمدن بگه؟