خبر مرگ مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله سقزی در تهران، در صدر اخبار ایران و جهان قرار گرفته است. در این میان هنرمندان و چهره های شناخته شده واکنش های متفاوتی نسبت به مرگ این زن جوان نشان داده اند. برخی از بازیگران زن ایرانی از جمله شبنم فرشادجو، شیوا ابراهیمی، کتایون ریاحی و مریم بوبانی در واکنش به مرگ مهسا امینی کشف حجاب کرده و تصاویری از خود را در اینستاگرام به اشتراک گذاشتند. حالا پگاه آهنگرانی بازیگر جوان سینمای کشورمان که این روزها خارج از کشور به سر میبرد نیز به جمع بازیگران زن ایرانی معترض پیوسته است.
بیوگرافی پگاه آهنگرانی
پگاه آهنگرانی بازیگر و مستندساز زاده ۲ مرداد ۱۳۶۳ در شهر اراک است. او فرزند منیژه حکمت و جمشید آهنگرانی است که هردو از کارگردانان سینمای ایران هستند.
او که تحصیلات خود در هنرستان موسیقی را نیمه تمام رها کرده، نوازنده ویلون سل نیز هست و سابقه عضویت در گروه نوازندگان آثار حسین علیزاده و هوشنگ کامکار در ارکستر ملی را دارد.
ورود به عرصه سینما و شهرت زودهنگام
پگاه آهنگرانی از سن بسیار کم، وقتی تنها ۶ سال داشت بازیگری را با حضور در فیلم کمدی عروسکی گربه آوازخوان به نویسندگی و کارگردانی کامبوزیا پرتوی آغاز کرد. دومین فیلم او، دختری با کفش های کتانی، به کارگردانی رسول صدرعاملی که هشت سال بعد در سال ۱۳۷۷ ساخته شد، این بازیگر را در نوجوانی به شهرت رساند. این فیلم چندین جایزه داخلی و بین المللی برای پگاه ۱۴ ساله به ارمغان آورد.
پگاه آهنگرانی در فیلم دختری با کفش های کتانی در نقش دختری به نام تداعی بازی میکند که در پارک به همراه پسری که با او آشنا شده دستگیر میشود و پس از آن ماجراهای تلخی را از سر میگذراند.
جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم قاهره، جایزه بهترین بازیگر جشن دنیای تصویر، دیپلم افتخار جشنواره بینالمللی فیلم اجتماعی آبادان و جایزه بهترین نقشآفرینی از جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان در سال ۱۳۷۸ ازجمله جوایزی است که پگاه آهنگرانی برای بازی در فیلم دختری با کفش های کتانی به دست آورد.
او در فیلم زندان زنان اولین تجربه کارگردانی مادرش، منیژه حکمت، در سه نقش متفاوت بازی کرد. زندان زنان جایزه بهترین فیلم و فیلمنامه را در ششمین دوره جشن خانه سینما به دست آورد.
فیلم های پگاه آهنگرانی و حادثه شدید در صحنه فیلمبرداری
پگاه آهنگرانی در سال ۱۳۸۶ در فیلم آتش سبز به کارگردانی محمدرضا اصلانی بدون حضور بازیگر بدل در حین فیلمبرداری بهعلت سقوط، دچار سانحه و شکستگی مهرههای کمر شد و تا مدتها بهعلت این حادثه بستری بود.
او همچنین سابقه بازی در فیلم تاریخی راه آبی ابریشم به کارگردانی محمد بزرگنیا را که یکی از پرهزینه ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران است در کارنامه بازیگری خود دارد. فیلمی با هزینه میلیاردی که اکران آن با شکست مواجه شد اما مورد توجه منتقدان قرار گرفت و چندین جایزه کسب کرد. دو فیلم ورود آقایان ممنوع و مکس ازجمله فیلمهای با مضمون طنز و پرفروشی هستند که پگاه آهنگرانی در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
جوایز و افتخارات پگاه آهنگرانی
پگاه آهنگرانی علاوه بر جوایزی که برای اولین فیلم جدی اش، دختری با کفش های کتانی به دست آورد، جوایز دیگری نیز کسب کرده است.
بازی در فیلم زندان زنان، جایزه بهترین بازیگر جشنواره فیلم لوکارنو را در سال ۱۳۸۰ برایش به ارمغان آورد. در سال ۱۳۸۴ برای کارگردانی فیلم مستند تماشاخانه درباره تئاتر شهر تهران جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم کوتاه اصفهان را گرفت.
او در سال ۱۳۸۷ در بیست و هفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر نامزد نقش دوم زن برای فیلم زادبوم به کارگردانی ابوالحسن داوودی شد و در سال ۱۳۹۱ برای فیلم دربند سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن سی و یکمین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد.
بازداشت و ممنوع الخروجی پگاه آهنگرانی
در آبان ماه ۱۳۹۲ منیژه حکمت مادر پگاه از حکم ۱۸ ماه حبس تغذیری او در دادگاه بدوی خبر داد. او به مدت سه سال نیز ممنوع الخروج شد. اتهام پگاه آهنگرانی شرکت در اعتراضات سال ۸۸ بود، او همچنین عضو ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در جریان انتخاب ریاست جمهوری آن سال بود.
شایعه ازدواج مصطفی زمانی و پگاه آهنگرانی
مدتی پیش خبرهایی در برخی سایت ها منتشر شده بود مبنی بر اینکه پگاه آهنگرانی و مصطفی زمانی با هم ازدواج کرده اند. انتشار عکس مصطفی زمانی در کنار پگاه آهنگرانی به این خبرها دامن زد. اما خبر ازدواج پگاه آهنگرانی و مصطفی زمانی صحت ندارد.
بازیگری در سینما
۱۴۰۰ – بدون قرار قبلی، بهروز شعیبی
۱۳۹۹ – برای مرجان، حمید زرگرنژاد
۱۳۹۹ – بندر بند، منیژه حکت
۱۳۹۸ – شیرجه بزرگ، کریم لک زاده
۱۳۹۸ – گیسوم، نوید به تویی
۱۳۹۸ – زنبور کارگر، افشین صادقی
۱۳۹۵ – عصر دیوانگی، هومن سیدی
۱۳۹۵ – سارا و آیدا، مازیار میری
۱۳۹۵- پدیده، علی احمدزاده
۱۳۹۵- لابی، محمدپرویزی
۱۳۹۵- قاتل اهلی، مسعود کیمیایی
۱۳۹۴ – هفت ماهگی، هاتف علیمردانی
۱۳۹۴ – تیک آف، احسان عبدیپور
۱۳۹۴ – خشکسالی و دروغ، پدرام علیزاده
۱۳۹۳ – نزدیکتر، مصطفی احمدی
۱۳۹۳ – از نفس افتاده، داریوش غذبانی
۱۳۹۳ – موقت، امیر عزیزی
۱۳۹۳ – جامه دران، حمیدرضا قطبی
۱۳۹۳ – خانه دختر، شهرام شاه حسینی
۱۳۹۳ – مادر قلب اتمی، علی احمدزاده
۱۳۹۲ – مهمونی کامی، علی احمدزاده
۱۳۹۲ – دربند، پرویز شهبازی
۱۳۹۰ – بی خداحافظی، احمد امینی
۱۳۸۹ – ورود آقایان ممنوع، رامبد جوان
۱۳۸۹ – آقا یوسف، علی رفیعی
۱۳۸۸ – طبقه سوم، بیژن میرباقری
۱۳۸۷ – راه آبی ابریشم، محمد بزرگنیا
۱۳۸۷ – شیرین، عباس کیارستمی
۱۳۸۷ – زادبوم، ابوالحسن داوودی
۱۳۸۷ – صداها، فرزاد مؤتمن
۱۳۸۶ – هر کس سینمای خودش،
۱۳۸۶ – آتش سبز، محمدرضا اصلانی
۱۳۸۶ – خواب زمستانی، سیامک شایقی
۱۳۸۵ – سه زن، منیژه حکمت
۱۳۸۵ – مربای شیرین، مرضیه برومند
۱۳۸۴ – خنگ آباد، مهدی اباسلط
۱۳۸۲ – مکس، سامان مقدم
۱۳۸۰ – زندان زنان، منیژه حکمت
۱۳۸۰ – مستند روزگار ما، رخشان بنی اعتماد
۱۳۷۷ – دختری با کفشهای کتانی، رسول صدرعاملی
۱۳۶۹ – گربه آوازخوان، کامبوزیا پرتوی
بازیگری در تئاتر
۱۳۹۲- ریچارد سوک به کارگردانی مهدی کوشکی
۱۳۸۹ – منهای دو به کارگردانی داوود رشیدی
۱۳۸۹ – متولد ۱۳۶۱ به کارگردانی پیام دهکردی
۱۳۹۰ – شرق شرق است به کارگردانی مسعود رایگان
۱۳۹۰ – پاورقی به کارگردانی احمد کچه چیان
کارگردانی
۱۳۸۰ – سیب. کارگردانی و تهیهکنندگی و باهمکاری سیامک نصیری زیبا
۱۳۸۴ – تماشاخانه. کارگردانی و تهیه کنندگی
۱۳۸۷ – محاکات غزاله علیزاده. کارگردانی و تدوین. درباره غزاله علیزاده
۱۳۸۹ – ده نمکیها. کارگردانی و تهیه کنندگی. دربارهٔ مسعود ده نمکی
۱۳۹۵ – ارباب جمشید. کارگردان
مجری طرح
۱۳۹۲ – عقاید یک آکتور سینما به کارگردانی منیژه حکمت
۱۳۹۰ – پاورقی به کارگردانی احمد کچه چیان
بدون نظر