اولین ناو هواپیمابر نسل جدید ایالات متحده در ۴۰ سال اخیر بالاخره عملیاتی شد

اولین ناو هواپیمابر نسل جدید ایالات متحده در ۴۰ سال اخیر بالاخره عملیاتی شد

اولین فروند ۱۳ میلیارد دلاری از کلاس جدید ناوهای هواپیمابر ایالات متحده بالاخره عملیاتی شد، پس از سال ها تعویق به آب انداخته شدن و میلیاردها دلار هزینه اضافه که باعث انتقادات فراوان از آن شده بود. ناو هواپیمابر USS Gerald R. Ford که حدود ۵ سال پیش برای اولین بار به آب انداخته شد و ساخت آن بیش از ده سال زمان برده، هفته آینده در یک اعزام کوتاه مدت، اولین سرویس واقعی اش را تجربه خواهد کرد. در جریان این عملیات کوتاه مدت دریایی، هزاران پرسنل، ۱۷ کشتی، یک زیردریایی و دستکم ۶۰ هواپیمای جنگی از ۹ کشور در مانورهای نظامی در آتلانتیک شرکت خواهند کرد، منطقه ای که بیش از هر زمان دیگری اهمیت استراتژیک پیدا کرده است. اعزام این ناو هواپیمابر جدید به آتلانتیک در شرایطی رخ می دهد که درگیری و تنش های نظامی بین ایالات متحده و روسیه در دریاها شدت گرفته است.

ناو هواپیمابر یو اس اس جرالد آر فورد بالاخره عملیاتی شد

نیروی دریایی ایالات متحده همین چهار سال پیش دومین ناوگان آتلانتیک خود را معرفی کرد که از چالش های جدید در این منطقه از جهان خبر می داد. ناو هواپیمابر USS Gerald R. Ford اولین ناو هواپیمابر آمریکا در یک کلاس جدید در بیش از ۴۰ سال اخیر است. این نسل جدید شامل دستکم سه ناو دیگر است که همگی در مراحل مختلف ساخت هستند.آخرین باری که یک ناو هواپیمابر از نسلی جدید به نیروی دریایی ایالات متحده پیوست در سال ۱۹۷۵ بود که ناو هواپیمابر USS Nimitz به آب انداخته شد. و همانطور که نیمیتز نسخه ای بهتر و پیشرفته تر از ناوهای کلاس Kitty Hawk و Enterprise بود و البته اولین ناو هواپیمابری که از انرژی و رآکتور هسته ای برای تامین نیروی مورد نیازش استفاده می کرد، ناو جدید USS Gerald R. Ford نیز دارای ۲۳ تکنولوژی جدید است که باعث می شود برتری قابل توجهی نسبت به همتایان و رقبای داخلی و خارجیش داشته باشد.

ناو هواپیمابر یو اس اس جرالد آر فورد بالاخره عملیاتی شد

سیستم های داخلی مانند سیستم پرتاب هواپیمای الکترومغناطیسی (EMALS) و سیستم گیر کننده پیشرفته از جمله سیستم های جدید این او هستند که به پرواز درآمدن و فرود هواپیماهای جنگی روی عرشه را تسریع و تسهیل خواهد ساخت. گفته می شود که تا پیش از این و در مراحل آزمایشی، بیش از ۱۰,۰۰۰ عملیات پرواز و فرود هواپیما روی عرشه ناو جرالد آر فورد انجام شده است. اما در دوران ساختش، این ناو هواپیمابر با مشکلات و نقص های متعددی در سیستم بالابر سلاح ها و سیستم منجنیقی اش مواجه بوده است. در سال ۲۰۱۹، یک سال بعد از آنکه قرار بود این ناو هواپیمابر جدید به آب انداخته شود، سناتور الین لوریا از نیروی دریایی و Huntington Ingalls Industries به خاطر ناکامی در این پروژه انتقاد کرده و مدعی شد که این ناو در واقع یک قایق پهلو گرفته خالی هسته ای ۱۳ میلیارد دلاری است.

بیشتر بخوانید:

ناو هواپیمابر جرالد آر فورد، گرانقیمت ترین کشتی جنگی تاریخ بالاخره تکمیل شد + ویدیو

INS Vikrant؛ اولین ناو هواپیمابر بومی هند با هزینه ۲.۵ میلیارد دلار به آب انداخته شد

۱۳ کشور دارای بال هوایی متحرک؛ چه کشورهایی در جهان ناو هواپیمابر در اختیار دارند؟

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • عرفان مهر ۱۵, ۱۴۰۱

    ببینین چجوری بودجه مردم و مالیت ها را حروم میکنن باید مثل ما بفرستن برا فلسطین و لبنان و یمن تا خدا در آخرت بهشون پاداش ابدی اهدا کنه