نوروبیون (Neurobion) مخصوصا به شکل آمپول، در طی سالهای اخیر به ویژه در بین ورزشکاران بسیار محبوب شده است. نوروبیون نام تجاری مکملهایی است که حاوی ترکیبی از ویتامینهای گروه B میباشد. در حقیقت نوروبیون میتواند به بهبود عملکرد عصبی کمک کند.
داروی نوروبیون حاوی چه موادی است؟
گروه ویتامین B، گروهی از ویتامین های محلول در آب هستند که به طور طبیعی در انواع غذاهای مختلف وجود دارند. محلول در آب به این معنی است که وقتی بدن شما آنچه را که میتواند از یک ویتامین استفاده کند جذب میکند و بقیه را از طریق ادرار دفع میکند.
نوروبیون مکملی است که عمدتاً از گروههای ویتامین B ضروری تشکیل شده است. این مکملهای ویتامین به دو شکل نوروبیون و نروبیون فورته موجود هستند. نوروبیون معمولی دارای ویتامینهای B1, B6, B12 است. نوروبیون فورته نیز از ویتامینهای B1, B2, B3, B5, B6, B12 تشکیل شدهاست. این دو نوع دارای ترکیبات فعال مشابه هستند اما از نظر مقدار اجزاء متفاوت هستند. حتی اشکال عمومی نوروبیون ممکن است حاوی مواد فعال مشابه باشند.
داروی نوروبیون حاوی متیل کوبالامین، نیکوتین آمید و پیریدوکسین است. متیل کوبالامین به تنظیم عملکردهای بدن مانند رشد سلولی، تشکیل خون و سنتز پروتئین کمک میکند. نیکوتین آمید به تجدید انرژی در سلولها کمک میکند و مواد مغذی ضروری را فراهم می کند. پیریدوکسین نیز در متابولیسم پروتئین، چربی و کربوهیدراتها و تشکیل گلبولهای قرمز و انتقالدهندههای عصبی نقش دارد. در مجموع، انواع و اشکال مختلف داروی نوربین به کمبودهای تغذیهای کمک میکنند.
موارد مصرف نوروبین
نوروبیون مولتی ویتامینی است که عمدتا برای درمان کمبودهای تغذیهای استفاده میشوند. کمبود تغذیهای زمانی اتفاق میافتد که بدن ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها را به اندازه کافی از غذا جذب یا دریافت نمیکند. کمبود مواد مغذی میتواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی مانند سیستم ایمنی ضعیف، سوء هاضمه، مشکلات پوستی، مشکلات قلبی، مشکلات چشمی و رشد ناقص استخوان شود. این دارو برای درمان کمبود ویتامین B، ضعف، کم خونی و حتی افسردگی نیز استفاده می شود.
اگرچه بیشتر افراد از طریق غذاهایی که میخورند ویتامین B کافی دریافت میکنند. با این حال نوروبیون میتواند برای افراد بالای ۵۰ سال، خانمهای باردار، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن، افرادی با رژیم غذایی محدود مثل گیاهخواری بسیار مفید باشد.
عوارض جانبی نوروبیون چیست؟
این دارو ممکن است عوارضی شامل ناراحتی معده، اسهال، حالت تهوع و سرگیجه را پس از مصرف ایجاد کند. این عوارض جانبی نیازی به مراقبت پزشکی ندارند و به مرور زمان برطرف میشوند. عوارض جانبی نوروبیون معمولا خفیف هستند و خودبهخود برطرف میشوند.
اگرچه احتمال بروز این عوارض جانبی وجود دارد، اما معمولاً تجربه نمیشوند، بنابراین مصرف این مکمل بیخطر در نظر گرفته میشود. بروز برخی از عوارض جانبی ممکن است غیرمعمول و در عین حال شدید باشند. در صورت ظاهر شدن علائمی از این دست، به خصوص اگر مداوم باشد، فوراً به پزشک مراجعه نمایید.
بیشتر بخوانید:
هر آنچه باید در مورد مکمل های ویتامین بدانید؛ هشدار در مورد مصرف قرص جوشان
بدون نظر