کشف شهر باستانی عظیم مایاها که در زیر یک جنگل پنهان شده بود

کشف شهر باستانی عظیم مایاها که در زیر یک جنگل پنهان شده بود

یک شهر باستانی بزرگ مایاها که در زیر جنگلی در مکزیک پنهان شده بود توسط محققان کشف شد. معابد، خانه‌ها، تراس‌ها و کانال‌های متعددی با استفاده از تصویربرداری لیزری در سایت باستان‌شناسی «کالاکمول» (Calakmul) در مکزیک، آمریکای شمالی شناسایی شده‌اند.

ماجرای کشف شهر باستانی مایاها با استفاده از LiDAR چیست؟

محققان برای انجام این مطالعه از فناوری به نام LiDAR (تصویربرداری لیزری) استفاده کردند. نقشه برداری هوایی بیش از ۹۵ کیلومتر مربع از جنگل، توسط مرکز ملی نقشه برداری لیزری هوابرد (NCALM) در هیوستون، در ایالت تگزاس ایالات متحده انجام شد.

ماجرای کشف شهر باستانی مایاها با استفاده از LiDAR چیست؟

«کالاکمول»، که یک سایت باستان شناسی مایا در ایالت «کامپچه» (Campeche) مکزیک است، در اعماق جنگل های منطقه بزرگ Peten Basin واقع شده است. این شهر به عنوان یکی از بزرگترین و قدرتمندترین شهرهای باستانی شناخته می شد که تاکنون در زمین های مایا کشف شده است. سایت باستانی مایا در ۳۵ کیلومتری مرز گواتمالا قرار دارد و امروزه در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.

دانشمندان فناوری با استفاده از LiDAR توانستند تأیید کنند که این شهر باستانی مایاها، بیش از ۱,۳۰۰ سال پیش، یکی از بزرگترین شهرهای آمریکا بوده است. تخمین زده می شود که جمعیت آن ۵۰,۰۰۰ نفر بوده است و تا ۱۵۰ کیلومتر دورتر تحت حاکمیت آنها بوده است.

ماجرای کشف شهر باستانی مایاها با استفاده از LiDAR چیست؟
به گفته دکتر کاترین ریس-تیلور و همکاران باستان او، نتایج جدید این تحقیق، پراکندگی شهری متراکم و پیچیده ای را که در زیر سایبان های «کالاکمول» قرار دارد، نشان داده است.

آنها فاش کردند که بیش از ۶۰ سازه منفرد در داخل مجتمع های زیرزمینی دیده شده است، به طوری که این مجتمع های مسکونی بزرگ در اطراف معابد، پناهگاه ها و بازارهای احتمالی متعدد، گروه بندی شده اند، یک تراکم معماری که «کالاکمول» را به یکی از بزرگترین شهرهای آمریکا در حدود ۷۰۰ پس از میلاد تبدیل می کند.

ماجرای کشف شهر باستانی مایاها با استفاده از LiDAR چیست؟

به گفته دانشمندان، این مطالعه خاص، تحقیقات قرن بیستم که قبلاً تعداد زیادی از ساختارهای حفظ شده را در این سایت شناسایی کرده بود را تأیید می کند. در واقع، این مطالعه اخیر نشان می دهد که سکونتگاه شهری «کالاکمول»، باید در زمان اوج خود جمعیت فراوانی را در خود جای داده باشد.

محققان توضیح دادند: «میزان تغییر منظر ممکن است با مقیاس جمعیت شهری برابر باشد، زیرا تمام زمین های موجود با کانال های آب، تراس ها، دیوارها و سدها پوشیده شده بود تا حداکثر امنیت غذایی و آب کافی برای ساکنین شهر فراهم شود.»

ماجرای کشف شهر باستانی مایاها با استفاده از LiDAR چیست؟

تصویربرداری LiDAR در سال ۲۰۱۸، ده‌ها هزار خانه، ساختمان، آثار دفاعی و اهرام مایاها را که قبلاً دیده نشده بود در جنگل‌های متراکم منطقه پتن گواتمالا شناسایی کرد.

بیشتر بخوانید:

جنگلی باستانی در عمق ۱۹۰ متریِ یک فروچاله در چین کشف شد

«قلمرو آبی»؛ قلمرو پادشاهی مرموز با قدمت ۳۴۰۰ ساله در عراق از زیر آب بیرون آمد

منبع: mirror
مطالب مرتبط
یک نظر

ورود

  • عالیه آبان ۹, ۱۴۰۱

    کریستف کلمب وقتی تو دریای کارائیب یه جزیره رو کشف میکنه تو نامه میدونین چی مینویسه؟ این مردم شمشیر ندارن بهترین هستن برای کشتار و به بردگی کشیدنشون. دقیقا این عین نامه اش هست.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Columbus%27s_letter_on_the_first_voyage

    لینک ویکی پدیاش. و دانشگاه کلمبیا تو نیویورک مقاله داده بود با توجه به اثاری که کشف شده جمعیت قاره ی امریکا حداقل دوبرابر اروپا بوده. یعنی نصف جمعیت دنیا. تو امریکا بوده. نصفش تو اروپا اسیا استرالیا نیوزلند.
    این غرب استعماری کرد کلی کشتار کرد و بهش افتخار هم میکنن.
    تو نیوزلند نامه ی یکی از همین ایرلندیهای سفید پوست به خانوادش حدود ۲۵۰ سال قبل رو بخونین. چون ادم خوبی بوده به خاطر عذاب وجدان نامه نوشته گفته پشیمونه. حالا از چی گفته؟ گفته همکاران نظامیش هفت هشت تا دختر که ۱۰ سالشون نمیشده رو جمع کردن بهشون تجاوز کردن. بعد تو اتیش سوزوندن. زنده زنده سوزوندن.
    تو استرالیا هم بومی ها چنین خاطراتی رو گفتن.
    اینه غرب