متخصصین یک مدل در ابعاد انسانی ساختهاند که نشان میدهد ظاهر ما در سال ۳۰۰۰ چگونه به نظر خواهد رسید. در این مدل میتوان دید که در نتیجهی سالها نگاه کردن به پایین برای استفاده از تلفن همراه، پشتمان به حالت خمیده درخواهد آمد و دستهایمان برای همیشه شکلی پنجه-مانند به خود خواهد گرفت.
برای بسیاری از افراد سپری کردن یک لحظه بدون گوشی تلفن هوشمند یا لپ تاپ، به اندازه یک عمر احساس میشود. اما یک مدل ترسناک ممکن است شما را تشویق کند تا زمان کمتری را صرف وقتگذرانی با این دستگاه ها کنید.
محققان به تازگی مدلی عجیب به نام میندی (Mindy) ساختهاند و ادعا میکنند در نتیجهی اتکای ما به فناوری، در کمتر از ۸۰۰ سال آینده انسان ها ظاهری مشابه آن پیدا خواهند کرد. میندی با پشتی خمیده، گردن پهن، دست پنجه ای و حتی پلک دوم میتواند انسان ۳ هزار سال آینده و بعد از آن باشد.
شرکت ارائه دهنده بین المللی مخابراتی Toll Free Forwarding برای تجسم نحوه تاثیر فناوری بر بدن ما میندی را طراحی کرده است. این شرکت توضیح میدهد: «پیش از کار با یک طراح سه بعدی برای ساخت انسان آینده که بدنش به دلیل استفاده مداوم از تلفن های هوشمند، لپ تاپ و سایر فناوری ها از نظر فیزیکی تغییر کرده، تحقیقات علمی و نظرات کارشناسی مختلف را پیرامون این موضوع جمع آوری کردیم.»
بر اساس این مدل، ساعتها نگاه کردن به گوشی های تلفن نه تنها باعث خمیدگی پشت میشود، بلکه گردن افراد را نیز ضخیم تر میکند. دکتر کِی. دنیل ریو از بیمارستانی در نیویورک توضیح میدهد: «زمانی که با کامپیوتر کار میکنید یا برای کار کردن با موبایل، سرتان را پایین میگیرید، عضلات پشت گردن باید منقبض شوند تا سرتان را بالا نگه دارند.»
او ادامه میدهد: «هرچه بیشتر به پایین نگاه کنید ماهیچه ها برای بالا نگه داشتن سرتان سختتر کار میکنند. این ماهیچه ها ممکن است در اثر نگاه کردن به تلفنهای هوشمند یا تبلت و یا صرف زمان طولانی در روز پای کامپیوتر، بیش از حد خسته و دردناک شوند.»
دیگر ویژگی های ظاهری عجیبی که میتوانیم انتظار داشته باشیم عبارتند از جمجمه ضخیم تر و مغز کوچکتر، آرنج ۹۰ درجه و همچنین پلک دوم برای جلوگیری از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور.
کسن رتنیاک از دانشگاه تولدو میگوید: «ممکن است پلک داخلی بزرگ تری در چشم انسانها ایجاد شود تا از قرار گرفتن در معرض نور بیش از حد جلوگیری کند یا عدسی چشم به گونهای تکامل یابد که نور آبی ورودی را مسدود کند، اما دیگر نورهای با طول موج بالا نظیر سبز، زرد یا قرمز را نه.»
میندی جانشین اِما (Emma) است که در سال ۲۰۱۹ ساخته شد تا اهمیت شرایط مناسب در محل کار را برجسته کند. اِما پس از مصاحبه با بیش از ۳ هزار کارمند در مورد مسائل و نگرانی های مربوط به سلامت آنها توسط محققان به دست آمد. او وضعیتی دائما خمیده دارد که هر روز ساعت ها پشت میزش مینشیند، چشمانش به خاطر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نمایشگر کامپیوتر، خشک و قرمز است و به خاطر آنکه سالها زیر تابش نور مصنوعی به دام افتاده پوستی زرد دارد.
۱۰۰۰ سال زمان خیلی کمی هست برای بوجود آمدن این تغییرات براثر تکامل و انتخاب طبیعی (البته قوز اکتسابی رو که الان هم خیلی ها در کهنسالی بهش دچار میشن منظورم پلک دوم و تغییر جمجمه و گردنه) قطعا هم شکل گوشیها و وسایل ارتباطی در این مدت تغییرات خیلی زیادی خواهد داشت. بنابراین چندان نمیشه این شبیه سازی رو جدی گرفت.
عجب نتیجه گیریه خامی. طرف فکر کرده وسایل ارتباط جمعی مثل مبایل یا کامپیوتر همین جور میمونه! همین الان عینک هایی با صفحه نمایش و ارپاد هایی ساخته شده که نیاز به صفحه نمایش شبیه به مبایل رو راحت کرده. سرعت پیشرفت تکنولوژی خیلی سریعتر از ۵۰ سال پیشه