عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با حضور در دانشگاه صنعتی شریف برای چندمین بار به موضوع بازداشت اشتباهی طاهره قیومی در زمستان سال ۹۵ به اتهام ارتباط با کانال تلگرامی آمدنیوز و پرونده روح الله زم پرداخت که در آن زمان دو هفته را در سلول انفرادی سپری کرده بود. طاهره قیومی که پیش از حضور به عنوان ریاست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور در دولت اول روحانی، بهعنوان سردبیر و تهیهکننده در برنامههای سیاسی و خبری صدا و سیما فعالیت میکرد، پس از چندی از اتهامات تبرئه و آزاد شد. اما این زن کیست؟
عزت الله ضرغامی، رئیس پیشین صدا و سیما، روز یکشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۱ در دانشگاه صنعتی شریف حاضر شد و به پرسش های جمعی از دانشجویان پاسخ داد. او ابتدا در بخشی از سخنرانی خود گفت:
براساس قانون اساسی، افراد و دستگاهها وظایفی دارند که باید این وظایف را بهدرستی انجام دهند. در حد خودم میگویم خط قرمزی برای اینکه معلوم کنیم کجاها وظایفش را درست انجام میدهد یا نمیدهد، نداریم. این برداشت شخصی است. هر جا توانستم با کسانی که قدرت در اختیارشان بوده و میتوانستم اقدامی انجام دهم که اگر خطایی صورت گرفته جبران شود، این کار را انجام دادهام.
اشاره ضرغامی به ماجرای بازداشت دو هفته ای طاهره قیومی بود که در ادامه توضیح داد:
خانمی که در فتنه ۸۸ خدمات زیادی در صدا و سیما کرده بود، در صفحه خودم (در توئیتر) نوشتم که به این خانم ظلم شده و باید دلجویی کنید. وزیر سابق اطلاعات عذرخواهی کرد. درباره این خانم حتی مقام معظم رهبری از ایشان دلجویی کردند، بعضیها هم نمیخواهند بگویند اشتباه کردهاند، چون فکر میکنند اقتدار دستگاه های اطلاعاتی کشور زیر سؤال میرود.
طاهره قیومی کیست؟
طاهره قیومی پس از حدود چهار سال حضور در دفتر رئیس جمهور در سمت ریاست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور و در پایان دولت یازدهم به اتهام ارتباط با کانال های خبری ضدنظام مدتی در بازداشت به سر برد. او که در ۲۷ بهمنماه ۱۳۹۵ از سوی معاونت عملیات دادستانی تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد، ۵ اسفندماه ۱۳۹۵ با اثبات بیگناهی خود از بازداشت آزاد شد ولی از سمت قبلی خود کنار گذاشته شد. اما موضوعی که در این بین مورد توجه بود، بی توجهی سازمان های مرتبط در دلجویی و اعلام بیگناهی او در این مدت بود که سبب شد تا شرایط کاری و ادامه فعالیت های اجتماعی برای قیومی دشوار شود.
بولتنهای جریان تندرو با خبرسازیهای معمول خود، خانم قیومی را «خواهر زاده حسن روحانی» معرفی کرده و مدعی بودند اتهام فرد بازداشتشده جاسوسی و بازداشت او نشانگر ارتباط دولت روحانی با آمدنیوز و روحالله زم است. اما طاهره قیومی که پیش از حضور در دولت اول روحانی بهعنوان سردبیر و تهیه کننده در برنامه های سیاسی و خبری صدا و سیما فعالیت میکرد، پس از چندی از اتهامات تبرئه و آزاد شد.
عزتالله ضرغامی در سال ۹۶ و پس از آزادی خانم قیومی، در این ارتباط در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
طبیعی است که اگر در این فرآیند از افراد مظنون رفع اتهام شد باید از آنان عذرخواهی شود و اگر در حاشیه دستگیری، اخبار و شایعاتی علیه آنان ایجاد شده باشد، صراحتا توسط دستگاههای مربوطه تکذیب شود. این حداقل انتظار معقول از دستگاههای امنیتی در نظام جمهوری اسلامی است. متاسفانه به مواردی برمیخوریم که علیرغم ضایعات روحی و جسمی به بازداشت شدگان و رفع اتهام کامل از آنان در یک پروسه زمانی طولانی هیچگونه تلاشی جهت اعاده حیثیت از آنان صورت نمیگیرد.
به عنوان مثال مدیر مرکز ارتباطات و اطلاعات و تبلیغات ریاست جمهوری به عنوان مظنون در ارتباط با همکاری با سایت های ضدانقلاب خارجی دستگیر و مدتی بازجویی میشود. سرکار خانم طاهره قیومی سابقه روشنی در کشور دارد. او که از دو بیماری سخت نیز رنج میبرد، پس از طی مراحل مختلف آزاد میشود.
همه دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و قضایی هم به این نتیجه رسیدند که ایشان بیگناه است ولی هیچکس حاضر نیست این بیگناهی را مکتوب کند که او بتواند به حیات طبیعی و ادامه خدمت خود برگردد. دفتر ریاست جمهوری هم در این زمینه مقصر است و او را در بدترین شرایط تنها گذاشته است.
سیدمحمود علوی، وزیر وقت اطلاعات در پاسخ به این یادداشت در پیغامی به ضرغامی به اشتباهی که در بازداشت طاهره قیومی صورت گرفته بود اذعان کرد و نوشت:
اینجانب در چند سال حضور در دولت یازدهم که ایشان در سمت رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری فعالیت میکردند، غیر از نجابت و متانت و اهتمام و جدیت و خدمت از ایشان چیز دیگری ندیدم. رسول اکرم (ص) میفرماید: از آه و دعای مظلوم بترسید. زیراکه حق خود را از خدا میطلبد و خدا حق هیچ حقداری را پایمال نمیکند و نیز میفرماید از آه ستمدیده بترسید گرچه کافر باشد. زیرا بین دعای مظلوم و اجابت خدا حجاب و حائلی وجود ندارد. اگر این خدمتگزار کوچک مردم، در این ستمی که بر این ستمدیدگان رفته، قصور یا تقصیری داشته باشد، امیدوارم این ستمدیدگان ما را مورد عفو و بخشش کریمانه خود قرار دهند. اذعان به قصور در دنیا بهتر از گرفتاری آخرت است.
طاهره قیومی نیز در آذرماه ۱۳۹۶ در صفحهی اینستاگرام خود از دریافت پیغامی از طرف رهبری خبر داد و دربارهی محتوای آن نوشت:
پیغام پر از مهر شما از دفتر حضرت عالی به من حقیر رسید؛ فرمودید صبر و تحمل کنم؛ انسان با صبر و تحمل زیان نمیبیند.
عزتالله ضرغامی که برای نخستین بار «بازداشت اشتباهی» قیومی در پرونده آمدنیوز را رسانهای کرده بود، پیش از این نیز در برنامهی اینترنتی رو در رو که در مهر ۹۹ منتشر شد در این باره گفت: «در همه بولتنها نوشته بودند طاهره قیومی خواهرزاده آقای روحانی است، در یک جلسه مهم یکی از مسئولان بالارتبه با اشاره به مسائل جاسوسی گفت «همین خانم قیومی که خواهرزاده آقای روحانی است…»، گفتم خواهرزاده آقای روحانی نیست، هیچ نسبتی هم با او ندارد، جاسوس هم نیست. ایشان ۱۴ روز انفرادی هم رفت و خیلی هم اذیت شد، همه هم از او عذرخواهی کردند اما هیچکس حاضر نشد یک برگه دست ایشان بدهد که اشتباه رخ داده است».
سال گذشته ضرغامی، طاهره قیومی را به عنوان مشاور و مسئول پیگیری های ویژه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منصوب کرد.
مگه از مازیار ابراهیمی دلجویی شد ؟! آیا اونجا کسی احساس نکرد باید دلجویی بشه؟ اون بدبخت که اعترافات اجباریشم صدا و سیما نشون داد اما بعد مشخص شد هیچ نقشی نداشته و یک نفر از داخل صدا سیما باعث گرافتاریش شد.
ضرغامی توخودت هم مورد اتهامی…بیشین بینیم بابا ،دایه تر از مادر….چی در آینده در سر داری؟ مشکوکی…..
تهیه کننده گاندو تاکید داره بر واقعی بودن ، از اونجا گذشته مگر میشه آنقدر یک موضوعی را مثل سیما عزیزی با تخیل در تلویزیون نشون داد ؟ اونم مساله اخلاقی یک خانم رو ؟ ایشان هرچند به گفته مسیولین نهاد با کمک شخص رئیس جمهور ازاد شده ولی چیزی از اتهامش کم نمیکنه و همینقدر که بعد آزادی بازنشسته کردنش نشون میده گناهکار بوده ، آقای علوی در مورد دری اصفهانی گفت بی گناه بوده ولی محکوم شد