سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
شکستگی مچ پا، نتیجه حوادثی خطیر یا ضربهای شدید است که حتی در زمان استراحت نیز دردناک خواهد بود. معمولاً مچ پا بلافاصله پس از آسیب دیدگی متورم میشود و در برخی موارد ممکن است بیمار اصلاً توانایی راه رفتن یا تحمل وزن روی پای آسیب دیده خود را نداشته باشد. با بروز هرگونه علائم و آسیب دیدگی توصیه میشود به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ زیرا مراجعه به موقع نه تنها زمان بهبودی را سرعت میبخشد، بلکه از عوارض بعدی که ممکن است از آن خبر نداشته باشید هم جلوگیری میکند.
علل شکستگیهای مچ پا چیست؟
شکستگی مچ پا شامل شکستگی یکی از استخوانهای اطراف مفصل مچ پا است و معمولاً در یکی از استخوانهای نیمه تحتانی پا مانند درشت نی و نازک نی رخ میدهد، اما در استخوان قاپ یا استخوان داخل مفصل نیز ممکن است دیده شود.
پزشکان این شکستگیها را بر اساس قسمتی از استخوان که دچار شکستگی شده است، دسته بندی میکنند و هرچه تعداد استخوانهای شکسته در مچ پا بیشتر باشد، مچ پا ناپایدارتر خواهد بود. در ادامه مقاله به برخی علل شکستگی مچ پا از جمله پیچ خوردن، تصادفات رانندگی، زمین خوردن یا افتادن روی مچ پا و وارد شدن فشار بیش از حد خواهیم پرداخت.
پیچ خوردن مچ پا
رباطها در بدن، همان پیوند عضلانی محکمی هستند که استخوانها را سر جایشان نگه میدارند. پیچ خوردگی مچ پا زمانی اتفاق میافتد که رباط مچ پا شدیداً کشیده یا پاره شود. این عارضه با درد و تورم همراه خواهد بود و میزان درد آن با شدت پیچ خوردگی رابطهای مستقیم دارد به طوری که در پیچ خوردگی درجه یک، مچ پا کمی ورم خواهد کرد؛ اما در پیچ خوردگی نوع سه، تورم بسیار حاد و شدید خواهد بود.
تصادفات رانندگی
متأسفانه به دلیل رعایت نکردن برخی نکات هنگام رانندگی، آمار تصادفات سالانه در کشور ما بسیار زیاد است و صدمات منتهی به شکستگی مچ پا که در این تصادفات رانندگی بسیار متداول است، معمولاً نیازمند جراحی توسط پزشک متخصص و درمانهای بسیار دقیق خواهد بود. طبیعی است که اگر مچ پای شما در هنگام رانندگی شکسته باشد، توانایی ایستادن روی پای خود را نخواهید داشت و در اسرع وقت باید به مراکز پزشکی مراجعه کنید.
زمین خوردن یا افتادن روی مچ پا
زمین خوردنها دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از صدمات تصادفی یا غیرعمدی در سراسر جهان است و بیشترین تعداد زمین خوردن کشنده در بزرگسالان دارای سن بالای ۶۵ سال دیده میشود؛ اما تمامی زمین خوردنها منجر به مرگ و میر نمیشود و معمولاً بیشتر آنها منجر به آسیب دیدگیهای مختلف به خصوص آسیب دیدگی و شکستگی مچ پا میگردد. زمین خوردن رویدادی است که به افتادن ناخواسته شخص بر روی زمین، کف یا سطح پایین دیگر منجر میشود و در صورتی که فردی پس از پرش از ارتفاع کم روی پای خود فرود بیاید، احتمال شکستگی مچ پا افزایش مییابد.
فشار بیش از حد
فشار بیش از حد بر مچ پا از دیگر علتهای شکستگی مچ پا است و این فشار بر روی استخوانهای تحمل کننده وزن بدن در پا، منجر به ایجاد شکستگی استخوان مچ پا خواهد شد. معمولاً در گذر زمان و در اثر استفاده یا فشار مکرر بر روی استخوان پا، شکافهای ریزی روی استخوانها ایجاد میشود که به مرور افزایش مییابد. با این حال گاهی نیز ممکن است این نوع شکستگیها در اثر استفاده طبیعی از استخوانهای ضعیف مبتلا به پوکی استخوان یا استخوان شکسته ایجاد شود.
بهترین فوق تخصص جهت درمان شکستگی مچ پا کیست؟
طبیعی است که همه افراد زمانی که دچار آسیب دیدگی میشوند به دنبال بهترین پزشک برای درمان بیماری و مشکلات خود هستند که آنها را با بهترین روشهای روز دنیا درمان کند و به زندگی عادی خود بازگرداند. شکستگی مچ پا یکی از شایعترین مشکلاتی است که برای افراد با تمامی گروه سنی ممکن است اتفاق بیوفتد.
این شکستگی انواع مختلفی دارد که پزشک متخصص با استفاده از معاینات فیزیکی و عکسبرداری آنها را تشخیص میدهد و بر اساس آن، روشهای درمانی مختلفی از جمله فیزیوتراپی، جراحی و … را انتخاب میکند. بهترین و سادهترین راه برای یافتن فوق تخصص مچ پا جستجو در اینترنت است.
شما با این کار میتوانید با پزشکان مختلف، تحصیلات آنها و امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهند آشنا شوید. بهترین فوق تخصص مچ پا کسی است که تحصیلات کافی و لازم در این زمینه را داشته باشد و بیماران درمان شده تحت نظر آن پزشک از روشهای درمانی او راضی باشند. ما به شما دکتر بابک اتوکش را معرفی میکنیم که علاوه بر مشکلات و آسیب دیدگیهای مچ پا به درمان هالوکس والگوس و دیگر بیماریهای پا میپردازد.
جمع بندی
مچ پا یک ساختار استخوانی شامل هفت استخوان در کنار هم است. زمانی که یکی از این استخوانها دچار شکستگی شود، شکستگی مچ پا اتفاق افتاده است. بهتر است بدانیم بسته به علائم شکستگی مچ پا میتوانیم متوجه شدت آسیب شویم و بهترین روش درمانی را در نظر بگیریم.
در این مقاله به علل اصلی شکستگی مچ پا که شامل پیچ خوردن مچ پا، تصادفات رانندگی، زمین خوردن یا افتادن روی مچ پا و فشار بیش از حد میشود، پرداختیم و بهترین فوق تخصص مچ پا را به شما معرفی کردیم که برای درمان کلیه بیماریها و آسیب دیدگیهای پا و مچ پا میتوانید به دکتر بابک اتوکش مراجعه کنید و با خیال راحت تحت درمان قرار بگیرید.
بدون نظر