طولانی ترین شلیک های اسنایپری؛ چگونه دما، رطوبت و چرخش زمین شلیک را تحت تاثیر قرار می دهد؟

طولانی ترین شلیک های اسنایپری؛ چگونه دما، رطوبت و چرخش زمین شلیک را تحت تاثیر قرار می دهد؟

در عصر پهپادها و موشک های نقطه زن، آن ها برخی از آخرین افسانه های زنده هستند: اسنایپرها، قاتلانی بی صدا و خاموش که توانایی کشتن دشمن با تنها یک گلوله از فاصله های بسیار طولانی و باورنکردنی را دارند. اوکراین روز گذشته مدعی شد که یکی از تک تیراندازان این کشور توانسته رکورد دومین شلیک موفق طولانی تاریخ را بشکند و از فاصله ۸,۸۹۱ فوتی (۲,۷۱۰ متر)، که به اندازه بیش از سه برابر ارتفاع برج خلیفه (بلندترین ساختمان جهان) یا ۳۵ برابر بلندترین سازه در نیویورک است یک سرباز روسی را با موفقیت شکار کند. اما حتی این مسافت طولانی نیز فاصله زیادی با رکورد طولانی ترین شلیک تک تیراندازی موفق جهان دارد که با ۱۱,۳۱۹ فوت (۳,۴۵۰ متر) در اختیار یک سرباز بی نام کانادایی است.

چه عواملی باید هنگام شلیک تک تیراندازها مورد توجه قرار گیرد؟

همانند تمام چیزهای دیگر، نقش تکنولوژی نیز در این موضوع را نمی توان نادیده گرفت زیرا اسنایپرهای امروزی از بادسنج ها، مسافت یاب ها و دوربین های پیشرفته ای استفاده می کنند که در هدف قرار دادن شکار به آن ها کمک شایانی می کنند. اما در دنیای که برخی از مرگبارترین نیروها از کنترل های بازی های ویدیویی برای از بین بردن افراد روی صفحه نمایش استفاده می کنند، مهارت تک تیراندازها هنوز هم به یک فرد، با یک تفنگ و یک گلوله باز می گردد. و این مهارت آن ها و وارد کردن آن به یک علم مرگبار و دقیق- در نظر گرفتن همه چیز از دما تا رطوبت و حتی انحنا و چرخش زمین- است که باعث شده آن ها بتوانند هدف خود را به خوبی شکار کنند. دمای پایین و ارتفاع بالا باعث می شود که هوا رقیق تر باشد و به کاهش اصطکاک روی گلوله می انجامد که سقوط کمتر گلوله در مسیر رفتن به سمت هدف را در پی دارد.

چه عواملی باید هنگام شلیک تک تیراندازها مورد توجه قرار گیرد؟

همچنین رطوبت پایین می تواند باعث چگالی بیشتر هوا شود که سریع تر گلوله را به سمت زمین متمایل می کند و گلوله در این شرایط مسافت کمتری را طی خواهد کرد. از آنجایی که از زمان شلیک گلوله، زمین هنوز هم در حال چرخش است، در شلیک های دوربرد باید تفاوت بین حرکت زمین و هدف را که با نام اثر کوریولیس شناخته می شود نیز مد نظر قرار داد. در فاصله حدود ۱,۰۰۰ فوتی (۳۰۵ متری)، چندین سانتیمتر اختلاف بسته به جهت شلیک، بعد از چندین شلیک، برای تک تیرانداز آشکار خواهد شد. وقتی از نیمکره شمالی به سمت شمال یا جنوب شلیک می کنید، گلوله به احتمال فراوان به سمت راست هدف متمایل می شود. از نیمکره جنوبی، گلوله کمی به سمت چپ هدف متمایل می شود وقتی به سمت شمال یا جنوب شلیک شود.

چه عواملی باید هنگام شلیک تک تیراندازها مورد توجه قرار گیرد؟

به همین شکل، گلوله هایی که به سمت غرب شکلی می شوند نیروی گریز از مرکز کمتری در مقایسه با گلوله هایی دارند که به سمت شرق شلیک می شوند زیرا زمین از سمت غرب به شرق می چرخد که با نام اثر اووتوس شناخته می شود. اگر چه این اختلاف بسیار اندک است، اسنایپرهای کارکشته باید حتی کوچک ترین تغییرات را نیز مد نظر قرار دهند تا هدف را به طور کامل از دست ندهند. همچنین اسنایپرها باید غبار موجود در هوا را نیز در شلیک خود مورد توجه قرار دهند. به جای حرکت مستقیم به سمت مرکز هدف، گلوله ها اغلب پس از خارج شدن از لوله تفنگ، کمی به سمت بالا متمایل می شوند و مقاومت باد باعث می شود که گلوله در مسافت های طولانی به سمت راست متمایل شود.

کریگ هریسون بریتانیایی، گروهبانی که همراه با نیروهای این کشور در افغانستان خدمت کرده، رکورد طولانی ترین شکار تایید شده را از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ در اختیار داشته و تنها اسنایپر در میان این باشگاه بزرگان است که در مورد تجربه شلیک تاریخی خود صحبت کرده است. گروهبان هریسون در مورد این موضوع صحبت کرده که چطور شد در سال ۲۰۰۹ در منطقه هلمند، افغانستان مجبور به آن شلیک تاریخی شد، زمانی که در جریان یک گشت زنی زیر آتش نیروهای شبه نظامی طالبان قرار گرفتند. در جریان یک درگیری سه ساعته، هریسون شاهد گرفتار شدن دوستانش در یک خندق زیر آتش نیروهای دشمن و به طور ویژه یک مسلسل متعلق به نیروهای طالبان بود که او می توانست آن را ببیند، اگر چه سرباز طالبانی که پشت قبضه این مسلسل بود در برد تفنگ او قرار نداشت.

هریسون اما به این نتیجه رسید که روز خوبی برای یک شلیک طولانی است: هیچ بادی نبود، هوا بسیار آرام بود و دید خوبی وجود داشت. در شرایطی که هشت نفر از دوستانش در خطر زخمی شدن یا حتی کشته شدن قرار داشتند، هریسون تصمیم گرفت تا شانس خود را امتحان کند. بعد از مقداری محاسبات ریاضی، گروهبان هریسون تفنگ L115A3 خود را آماده کرده و به سمت تیربارچی طالبان هدف گرفته و شلیک کرد و شش ثانیه صبر کرد تا نتیجه شلیکش را ببیند. اولین شلیک او به هدف نخورد. اولین گلوله با فاصله ای اندک از کنار سرباز طالبان عبور کرد. سرباز طالبان که متوجه عبور گلوله از کنار خود شده بود، شلیک را متوقف کرده و همراه با دیگر نیروهای طالبان سعی کردند محل شلیک را شناسایی کنند اما از آن فاصله، شناسایی کردن موقعیت گروهبان هریسون بسیار دشوار بود، حتی اگر وی سر پا می ایستاد.

با اصلاحاتی که هریسون انجام داد، گلوله دوم بعد از چند ثانیه نفس گیر دیگر به یکی از سربازان طالبان خورد و او را به زمین انداخت. هریسون به شدت هیجان زده شده بود اما می دانست که باید دومین شبه نظامی را نیز بکشد وگرنه دوستانش همچنان زیر آتش باقی خواهند ماند. هریسون یک بار دیگر کاری غیرممکن را انجام داد. دو شکیک دیگر و دومین سرباز طالبان نیز کشته شد و تیم گشت زنی بریتانیایی آسیبی ندید. بعدها یک هلیکوپتر آپاچی همراه با مسافت یاب به بالای موقعیت شلیک او فرستاده شد تا فاصله بین محل شلیک تا هدف را اندازه گیری کند و بدین ترتیب بود که این فاصله ۸,۱۲۰ فوت (۲,۴۷۵ متر) بوده که تا آن زمان طولانی ترین شلیک موفق اسنایپری جهان به شمار می رفت.

این رکوردی بود که گروهبان هریسون تا سال ۲۰۱۷ در اختیار داشت، وقتی یک اسنایپر کانادایی در مبارزه با نیروهای داعش در عراق توانست رکورد او را شکسته و از فاصله ۳,۴۵۰ متری یک شبه نظامی داعشی را از پای دربیاورد. ارتش کانادا گفته است که این شکار با یک تفنگ تک تیراندازی McMillan TAC-50 در ماه می ۲۰۱۷ صورت گرفته و کمی کمتر از ۱۰ ثانیه طول کشیده تا گلوله به هدف بخورد. این تک تیرانداز عضو نیروهای ویژه دوم کانادا بود که از نیروهای عراقی پشتیبانی می کردند و این شلیک موفق باعث شد که یک حمله داعشی ها به نیروهای عراقی ناکام بماند. این هدفگیری باورنکردنی به صورت مستقل توسط یک ویدیو و دیگر تجهیزاتی که داده های مربوط به این رخداد را جمع آوری می کردند تایید شد و بدین ترتیب رکوردی رقم خورد که به ادعای ارتش کانادا هرگز شکسته نخواهد شد.

اطلاعات بیشتری در مورد این تیراندازی باورنکردنی موجود نیست زیرا کانادایی ها از اعلام موقعیت مکانی دقیق و هویت سرباز کانادایی شلیک کننده خودداری کردند تا جان او را به خطر نیندازند. با این وجود برخی رسانه ها مدعی شده اند که این شلیک در شهر موصل صورت گرفته و تمرینات متعددی در روزهای پیش از این شلیک در همین شهر صورت گرفته بود. گلوله ای که برای این شلیک رکوردشکن استفاده شده بود یک گلوله آتش زای با قدرت نفوذ در زره کالیبر .۵۰ بود و گفته می شود این شلیک توسط یک پهپاد پردیتور که در همان حوالی پرسه می زد ضبط شده است. رکورد دیگری نیز توسط یک اسنایپر بریتانیایی ثبت شده که شش سرباز طالبان را با تنها یک گلوله کشت، بعد از آن برخورد آن به هدف باعث منفجر شدن کمربند انتحاری شبه نظامی طالبان شد. یک سرجوخه ۲۰ ساله بریتانیایی در منطقه کاکاران در جنوب افغانستان و در دسامبر ۲۰۱۳ موفق به این شلیک ویرانگر شد.

شلیک او با طی کردن مسیر ۸۵۰ متری به هدف رسید اما این اسنایپر پیش تر یک سرباز طالبان را از فاصله ۱,۳۴۰ متری نیز هدف قرار داده بود. اوکراین نیز تنها مدعی شده که شلیک اخیر تک تیرانداز این کشور از فاصله ۲,۷۱۰ متری صورت گرفته و بدین ترتیب تایید این شلیک بسیار دشوار است. ارتش اوکراین از اسنایپرها استفاده آزادانه ای دارد و یکی از این افراد کسی نیست جز اسنایپری کانادایی تحت نام «والی» که یکی از طولانی ترین شلیک ها را انجام داده و از یک تفنگ تک تیراندازی بسیار قوی به نام Snipex Alligator استفاده می کند.

این تفنگ که بسیار بزرگ تر با برد بیشتری بوده و گلوله سنگین تری نسبت به همتایان مشهورتر آمریکایی- تفنگ تک تیراندازی کالیبر .۵۰ Barrett -دارد، دارای برد موثر بیش از ۲,۰۱۲ متری و برد حداکثری بیش از ۷,۰۰۰ متری است و این یعنی که کاملاً ممکن است اسنایپر اوکراینی موفق به شلیکی موفق در فاصله ۲,۷۴۰ متری شده باشد. ویدیو منتشر شده توسط نیروهای اوکراینی از این شلیک نشان می دهد که مردی در میان درختان در حال حرکت است و در ادامه تک تیرانداز اوکراینی سینه او را نشانه می گیرد. سپس دوربین مادون قرمز کمی می لرزد که نشان می دهد شلیک صورت گرفته و بعد از آن است که سرباز روسی سه ثانیه بعدتر روی زمین می افتد.

در ادامه سرباز دیگری به سمت سرباز هدف قرار گرفته می رود تا به او کمک کند و اسنایپر اوکراینی دومین شلیک را نیز انجام می دهد و سرباز دوم را نیز به زمین می دوزد. در جنگ ها معمولاً از تلفات طرف مقابل و عددسازی در این مورد برای تضعیف روحیه دشمن استفاده می شود و بدین ترتیب نمی توان مستقلاً واقعیت داشتن این شلیک رکورد شکن اسنایپر اوکراینی را تایید کرد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود