با آنکه پیش بینی میشد عربستان سعودی بهویژه در بازی اول خود برابر آرژانتین کار سختی در جام جهانی پیش رو داشته باشد، اما شب گذشته این تیم با مربیگری هروه (اروه) رنار (Herve Renard) فرانسوی شگفتی آفرین شد و توانست در اولین مسابقه گروه D رقابت های جام جهانی دو بر یک تیم لیونل مسی، ستاره آرژانتینی دنیای فوتبال را شکست دهد.
سبزپوش های عربستان که توسط هروه رنار، سرمربی سابق کمبریج یونایتد، هدایت میشوند، در مرحله گروهی با تیم های ملی مکزیک و لهستان نیز رقابت خواهند کرد. آمدن رنار به عنوان مربی به تیم ملی سعودی ها در جولای سال ۲۰۱۹ به آنها این امید را داده بود تا نسبت به جام جهانی دوره قبل -که تنها سه امتیاز از ۹ امتیاز ممکن در مرحله قبل را کسب کرده و حذف شده بودند- عملکرد بهتری داشته باشند و حالا نتیجه بازی اول آنها برابر آرژانتین این امید را دو چندان کرده است.
هروه رنار تجربه زیادی در سطح بین المللی دارد. او چهار سال پیش مراکش را به روسیه برد و دو بار با دو کشور مختلف قهرمان جام ملت های آفریقا شد تا تبدیل به نخستین مربی شود که چنین افتخاری را کسب کرده است.
او حرفه خود به عنوان مربی را در اس جی دراگینیان در زادگاهش یعنی فرانسه آغاز کرد و پس از آن به انگلستان رفت تا سرمربی تیم لیگ دویی کمبریج شود اما نتایج خوبی کسب نکرد.
اگرچه رنار در مدت کوتاه حضورش در این باشگاه رکورد تقریبا فاجعه باری از خود به ثبت رساند (۵ برد، ۱۴ باخت و ۲۶ مساوی) اما مدیریت مردانهاش و مربیگری اش برای برخی از بازیکنان مورد تحسین قرار گرفت. جان رودی، دروازه بان سابق تیم های اورتون و نورویچ، زمانی که رنار به کمبریج رفت، بخشی از تیم بود و در زمان تصدی رنار بود که رودی در نهایت تجربه حضور آزمایشی در منچستر یونایتد را به دست آورد.
رودی توضیح میدهد: «من نه تنها در سطح تیم های رده اول بیتجربه بودم، بلکه به طور کلی از نظر دروازه بانی هم تجربهای نداشتم. در ۱۵ دقیقه ابتدایی اولین بازیام به سختی میتوانستم حتی یک ضربه بزنم، خیلی عصبی بودم، اما هروه در ایجاد این حس در تو که «به اندازه کافی خوب هستی» استاد بود. یکی از بزرگترین خاطراتی که از او دارم درجه و میزان کاری است که نه تنها از ما خواست، بلکه خودش در ورزشگاه نشان میداد.»
هروه به غیر از کمبریج، طلسم هایی نیز در تیمهایی مانند نام دین و آ اس شربورگ را تجربه کرد اما پس از آن دو دوره به عنوان سرمربی زامبیا کار کرد. آنجا بود که رنارد واقعا خودی نشان داد و در دومین دوره خود با شکست ساحل عاج در فینال سال ۲۰۱۲ جام ملت های آفریقا که باعث شوک این قاره شد، زامبیا را قهرمان کرد.
رنار یک سال دیگر در آنجا ماند و در جولای ۲۰۱۴ مربی ساحل عاج شد؛ تیمی که به دنبال نتایج بهتری در جام ملت های آفریقا بود. سرآخر ساحل عاج با مربی ۵۴ ساله خود توانست غنا را در ضربات پنالتی با نتیجه ۹ بر ۸ شکست داده و قهرمان شود. این دومین باری بود که رنارد توانست قهرمان جام ملت های آفریقا شود، آن هم در قالب مربی دو کشور متفاوت، و با این کار یک رکورد به نام خود ثبت کرد.»
پس از یک دوره ناموفق در لیل، رنار به کار مدیریتی در سطح ملی بازگشت و در آفریقا به مراکش رفت. او بعد از ۲۰ سال برای اولین بار جواز حضور در جام جهانی را برای آنها تضمین کرد؛ با این حال آنها با گروه سختی متشکل از پرتغال، اسپانیا و ایران روبهرو بودند و مراکش از سه بازی تنها یک امتیاز کسب کرد؛ آن هم با تساوی ۲-۲ با اسپانیا در آخرین بازی خود.
پس از ترک مراکش طولی نکشید که رنار در سال ۲۰۱۹ به عنوان سرمربی عربستان سعودی انتخاب شد. از زمان انتصاب هروه رنارد در این سمت، تیم ملی عربستان در رده بندی فیفا از جایگاه هفتادم به رده ۵۱ صعود کرده است و در بازی های مقدماتی جام جهانی در گروهی که شامل ژاپن و استرالیا میشد، صدرنشین شد.
آخرین چالش رنار در حال حاضر این است که عربستان را از گروه دشوار خود که شامل تیم هایی از آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی و اروپاست بالا ببرد.
بدون نظر