عربستان سعودی که به عنوان یک مقصد توریستی همچنان به روند توسعه خود ادامه میدهد، با صرف هزینه های چشمگیر در حال برنامهریزی برای کارهای بزرگ است که یکی از آنها ساخت یکی از بزرگ ترین فرودگاه های جهان است.
فرودگاه بین المللی ملک سلمان (The King Salman International Airport) که قرار است در ریاض، پایتخت این کشور ساخته شود، بیش از شش باند موازی خواهد داشت که تا سال ۲۰۵۰ سالانه به ۱۸۵ میلیون مسافر اجازه میدهد از آن استفاده کنند. این فرودگاه که روی زمین فرودگاه بین المللی ملک خالد فعلی ساخته میشود، نزدیک به ۵۷ کیلومتر مربع مساحت خواهد داشت و قرار است توسط، فاستر اند پارتنرز (Foster + Partners)، شرکت معماری معروف بریتانیایی، طراحی شود که آن را «شهر فرودگاهی» نامیدهاند.
در واقع عربستان سعودی همین حالا هم یک شهر فرودگاهی دارد؛ این کشور در حال حاضر بزرگ ترین فرودگاه جهان، فرودگاه ملک فهد را در دمادم در ۴۰۰ کیلومتری شمال شرقی ریاض در خود جای داده است.
لوک فاکس، رئیس استودیو فاستر اند پارتنرز گفت: «این فرودگاه، پایانه های سنتی را به عنوان یک حلقه واحد از سالن اصلی که توسط ورودی های متعدد ارائه میشود، مورد بازنگری قرار میدهد.»
این محل شامل بیش از ۱۱.۵ کیلومتر مربع خرده فروشی، امکانات مسکونی و تفریحی و فضای لجستیک خواهد بود.
قرار است تا سال ۲۰۳۰ این فرودگاه ۱۲۰ میلیون مسافر را در سال جابهجا کند و طی دو دهه آینده این مقدار را ۵۰ درصد افزایش دهد. همچنین قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ سالانه ۳.۵ میلیون تن بار جابهجا کند.
سیف الله بهاالدین یکی از شرکای ارشد فاستر اند پارتنرز در بیانیهای گفت هدف این است که این فرودگاه به ریاض کمک کند تا به یک مرکز جهانی خلاقیت و نوآوری تبدیل شود. استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و دستیابی به استاندارد پیشرو در طراحی محیطی و انرژی (گواهینامه لید) از دیگر برنامه هایی است که برای آن در نظر گرفته شده است.
بعد یه سر برین فرودگاه امام. ابرو ادم میره.
تابستون هفت هشت تا توریست اومده بودن با مترو میخواستن برن فرودگاه. همشون گم شدن سر از بهشت زهرا در اوردن
از پروازشونم جا موندن هههههه
خخخخخخخخ
همه اینها پوشالی هست