فیلم Emancipation که اکرانی کوتاه در سینماها داشته و از اوایل دسامبر در سرویس استریمینگ Apple TV+ منتشر شده است، یک فیلم کلاسیک تاریخی است که در دوران جنگ داخلی آمریکا و روزهای پس از امضای القای قانون برده داری و آزادی بردگان توسط رییس جمهور آبراهام لینکلن در سال ۱۸۶۳ روایت می شود. با امضای این قانون که آزادی تمامی بردگان در ایالت های جنوبی را اعلام می کرد، مردمانی که تا همین زمان در بند برده داران بودند، اکنون با چالش فرار از زندگی های گذشته شان و گذار به یک زندگی بهتر مواجه بودند. برای شخصیت پیتر در این فیلم که نقشش را ویل اسمیت بازی می کند، این ماجراجویی که پیش رویش قرار دارد با خونریزی، کشتار، تراژد و از همه مهم تر، با استقامت و پشتکار همراه می شود.
با تصاویر و سکانس های بسیاری که تماشایشان دشوار خواهد بود، Emancipation به دیگر پروژه های اخیر می پیوندد که ویل اسمیت به عنوان بازیگری کهنه کار و گاه جنجال آفرین توانسته در آن ها تم های بسیار جدی را به تصویر بکشد. اگر چه ماجراجویی که شخصیت او در مسیر فیلم تجربه می کند الهام بخش است، کلیت فیلم تاکنون با نقدهای متفاوتی مواجه شده است. با این وجود Emancipation ارزش تماشا دارد، برای کسانی که دستکم به تاریخ علاقه دارند و به بهانه اکران این فیلم قصد داریم شما را با ۱۲ فیلم کلاسیک تاریخی دیگر آشنا کنیم که برای علاقمندان به تاریخ آمریکا، جنگ های داخلی و موضوع برده داری در این کشور گزینه های بی نقصی خواهند بود.
۱- Harriet (2019)
در ایالت جنوبی مریلند، مدت ها قبل از جنگ داخلی، آرامینتا «مینتی راس»(سینتیا اریوو) زندگی شادی با شوهرش دارد، یک آمریکایی آفریقایی تبار آزاد به نام جان توبمن. وقتی مشخص می شود که آرامینتا باید بر اساس قانون و در همان بدو تولد آزاد می شود، این حق توسط مالکان او نادیده گرفته می شود و چاره ای برای آرامینتا باقی نمی ماند جز اینکه نقشه ای شجاعانه برای فرار بکشد. به محض تکمیل این ماجراجویی محنت بار برای رسیدن به آزادی، آرامینتا که اکنون با نام هریت توبمن شناخته می شود، زندگی خود را صرف کمک به دیگران برای فرار از بردگی می کند.
در حالی که بسیاری از علاقمندان به تاریخ برده داری ایالات متحده با نام هریت توبمن آشنا هستند، زندگی و تلاش های این شخصیت تاریخی و مبارز ضد برده داری هیچگاه در قالب هیچ فیلمی به خوبی مورد بررسی قرار نگرفته بود تا این اواخر که فیلم Harriet منتشر شد. در سال ۲۰۱۹ بود که این درام بیوگرافی تاریخی توانست به زیبایی زندگی توبمن از دوران بردگی تا ورود به کتاب های تاریخ را به تصویر بکشد. در حالی که این فیلم بدون نقص نیست و در به تصویر کشیدن کامل دستاوردهای شخصیت اصلی داستان ناموفق بوده اما Harriet ارزش وقت گذاشتن را داشته و داستان جذابی از کمک های این شخصیت به بشریت را روایت خواهد کرد.
۲- Mudbound (2017)
اگر چه آخرین گلوله های جنگ داخلی آمریکا سال ها پیش شلیک شدند اما بسیاری از پیشداوری ها و ایده هایی که در این درگیری علیه آن ها مبارزه شد، شوربختانه هنوز هم وجود دارند، موضوع تاریکی که فیلم Mudbound نگاهی بدون فیلتر و شفاف به آن ها دارد. این فیلم که داستان آن در مناطق روستایی می سی سی پی و مدت کوتاهی بعد از پایان جنگ جهانی دوم روایت می شود، به ماجراهای زندگی خانواده هایی فقیر از نژادهای مختلف می پردازد که مجبور می شوند یک گستره زمین واحد را با هم شریک شوند که بیش از پیش تنش های زیرپوستی بین آن ها را تشدید می کند. فرصتی برای شکستن این سیکل در قالب سربازانی کهنه کار که از جنگ بازگشته اند خود را نشان می دهد، شخیت های جیمی مک آلن (گرت هدلاند) و رانسل جکسون (جیسون میچل) که از جنگ بازگشته و زندگی واقعی را در اشکال مختلف در خانه پیدا می کنند، که از بسیاری جهات پرتنش تر از میدان جنگ است.
این درام ساخت شده در سال ۲۰۱۷ نمونه ای نادر از فیلمی است که تقریباً در سراسر جهان مورد تحسین بینندگان و منتقدان قرار گرفت، تا حدودی به دلیل پیام مهمی که بسیار شبیه تم های کلی و مهم فیلم Emancipation است. ورای روایت بسیار هوشمندانه و استادانه، Mudbound از برخی بازیگر بااستعداد برای زنده کردن داستان تراژیکش استفاده می کند. علاوه بر شخصیت های اصلی که به آن ها اشاره شد، طرفداران سریال بریکینگ بد نیز به احتمال فراوان جاناتان بنکس را در این فیلم در نقش پاپی مک آلن، پدر جیمی خواهند شناخت، نقشی که بسیار بهتر و متفاوت تر از مایک ارمنتراوت است. این فیلم برخلاف بسیاری از دیگر فیلم های این فهرست در دوران جنگ داخلی ایالات متحده روایت نمی شود اما Mudbound توجه هر مخاطبی را با هر علایقی به خود جلب می کند.
۳- Glory (1989)
بدنبال یک سری از مرگبارترین نبردهای جنگ داخلی آمریکا، نیروهای اتحاد شروع به جستجو برای پیدا کردن راه های جدیدی به منظور تجدید قوا می کنند. در نتیجه، واحدهایی مانند یگان تاریخ ساز پیاده نام ۵۴اُم ماساچوست شکل می گیرد. این گروه که به تمامی از داوطلبان تشکیل شده، یکی از اولین گروه های نظامی در آمریکا بود که تمامی رده های آن از سربازان آمریکایی آفریقایی تبار تشکیل شده بود. مدت کوتاهی بعد از تشکیل این یگان، آن ها خود را در میدان نبرد ثابت کرده و بعد از حمله ای تاریخی به پایگاه فورت واگنر که در دست نیروهای کنفدراسیون بود توانستند نام خود را در تاریخ نیز ثبت کنند. با بازی هایی بی نظیر از بازیگرانی مانند مورگان فریمن، فیلم Glory اولین جایزه اسکار دنزل واشنگتن را رقم زد و باعث تغییر مسیر حرفه ای متیو برودریک بعد از حضور در فیلم های کمدی کلاسیکی مانند Ferris Bueller’s Day Off شد.
در حالی که کارگردانی ادوارد زوییک بدون شک نقش مهمی در موفقیت فیلم داشت، اما با اطمینان می توان گفت که اگر توانایی بازیگران فیلم در ادای احترام و زنده کردن نام این یگان و فداکاری هایش نبود، فیلم Glory نمی توانست موفقیت کنونی اش را داشته باشد. در فیلم Emancipation، تلاش های شخصیت پیتر در مبارزه در کنار نیروهای اتحاد، به عنوان برهه ای مهم از روایت او عمل می کند. قهرمانان فیلم Glory نیز دشواری های مشابهی را در مبارزه شان علیه دشمنان، از هر دو سوی درگیری، متحمل می شوند که باعث می شود Glory انتخابی ساده برای این فهرست باشد.
۴- Dances with Wolves (1990)
بعد از فراری باورنکردنی از مرگ در جریان نبردی خونین علیه نیروهای کنفدراسیون، ستوان جان دانبار (کوین کاستنر) از نیروهای اتحاد، مامور می شود تا به پایگاهی دورافتاده در مرزهای غربی کشور برود. بعد از رسیدن به این محل، دانبار متوجه می شود که سربازان مستقر در این پایگاه آنجا را ترک کرده و اکنون او تنها سرباز ارتش است که در این پایگاه در دل زمین های متعلق به سرخپوستان مستقر است. او از تنهایی و بدنامی این پایگاه نهراسیده و ماموریتش را ادامه می دهد اما خیلی زود با گروهی از جنگجویان سرخپوست قبیه سیوکس که در همان حوالی ساکن هستند مواجه می شود. اگر چه رابطه بین دانبار و افراد قبیله سیوکس به شکلی بد و خصمانه آغاز می شود اما خیلی زود، این افسر ارتش درک بهتری از سبک زندگی آن ها پیدا کرده و در نهایت به اندازه ای به این سبک زندگی علاقمند شده و به آن احترام ی گذارد که زندگی گذشته اش را پشت سر گذاشته و به آن ها ملحق می شود.
با داستانی طولانی که بیش از ۳ ساعت به طول می انجامد، فیلم Dances with Wolves ممکن است برخی بینندگان و علاقمندان به فیلم های کلاسیک تاریخی در مورد تاریخ آمریکا را بترساند اما بسیاری از کسانی که خود را در این اثر حماسی بزرگ غرق کرده اند گفته اند که این سرمایه گذاری زمانی ارزشش را داشته است. این فیلم برنده جایزه اسکار در مراسم اسکار ۱۹۹۱ توانست رقبای بزرگی را شکست دهد که یکی از آن ها فیلم کلاسیک تحسین شده Goodfellas برای کسب جایزه بهترین فیلم سال در میان جوایز دیگر این مراسم بود. در حالی که دهه ها بعد از این اسکار، همچنان اعطای جایزه اسکار بهترین فیلم به فیلم کاستنر بحث برانگیز است اما این جایزه همچنان شاهدی بر کیفیت بی نقص این فیلم است. همچنین، در حالی که داستان فیلم Dances with Wolves بسیار متفاوت از Emancipation است اما پیام مشابهی دارند که کنار گذاشتن پیش داوری و ارج نهادن به ارزش های انسانی در هر دو فیلم است.
۵- Lincoln (2012)
همان طور که عنوان فیلم نشان می دهد، Lincoln داستان زندگی و تلاش ها و ماجراجویی های رییس جمهور مشهور و سابق ایالات متحده را روایت می کند که رهبری این کشور در یکی از پرتنش ترین و سخت ترین دوران تاریخی اش را بر عهده داشت. داستان فیلم در اوایل سال ۱۸۶۵ روایت می شود، در شرایطی که جنگ داخلی هنوز به شکلی ویرانگر و مرگبار ادامه دارد و لینکلن تلاش دارد تا مسیر درستی را در این فضای سیاسی پیچیده پیدا کند. او که می خواهد برای جلوگیری از خونریزی بیشتر، هر چه سریع تر به جنگ داخلی پایان دهد، لینکلن باید به خوبی توازن را برای شمول دوباره ایالت های جدایی طلب در حکومت کشور در اسرع وقت به منظور جلوگیری از دستاورهایی که به سختی بدست آمده بودند را نیز برقرار کند، دستاوردهایی که شامل تصویب بند ۱۳اُم قانون اساسی ایالات متحده می شود.
اگر چه این فیلم، یک درام باکیفیت را جایگزین اکشن فیلم هایی مانند Emancipation می کند اما نگاهی فوق العاده به نبردهای مهمی دارد که در واشنگتن در آن دوران در جریان بود. به کارگردانی فیلمساز شناخته شده ای به نام استیون اسپیلبرگ، این فیلم از استعدادهای بی بدیل دانیل دی لوییس در نقش لینکلن بهره می برد که اسکار بهترین بازیگر مرد نقش اول را برای وی در مراسم اسکار ۲۰۱۳ در پی داشته و به فیلم کمک کرد تا در میان بینندگان و منتقدان محبوبیت بی سابقه ای پیدا کند. برای هر کسی که به تاریخ آمریکا علاقه دارد، تماشای فیلم Lincoln یک ضرورت است.
۶- Django Unchained (2012)
سال ۱۸۵۸ است و به جنگ داخلی آمریکا در فاصله ای نزدیک دیده می شود. اما این درگیری که در آینده ای نزدیک رخ می دهد برای یک برده تازه آزاد شده به نام جانگو فریمن (جیمی فاکس) در درجه چندم اهمیت قرار دارد. او که از همسرش برومهیلدا (کری واشنگتن) که هنوز برده است جدا شده، مصمم است تا به هر هزینه ای همسرش را آزاد کند. او در این تلاش تنها نیست، در شرایطی که آزادی خودش نیز نتیجه دستگیری اش توسط یک جایزه بگیر به نام دکتر کینگ شولتز است که اکنون متحد او به شمار می آید. نقش دکتر شولتز را کریستوف والتز بر عهده دارد که بازی بی نقصش در نقش یک سرهنگ نازی دیوانه به نام لاندا در Inglourious Basterd، دیگر فیلم کوئنتین تارانتینو، بسیاری را به تحسین او واداشت.
او که در گذشته دندانپزشک بوده اکنون جایزه بگیر است و همراه با جانگو دست به شکار افراد تحت تعقیب در جنوب آمریکا می زند و همزمان امیدوار است همسر جانگو را پیدا کرده و به او بازگرداند. اگر چه وقتی پای دقت و صحت تاریخی در میان باشد، این فیلم آن چیزی که انتظار می رود نبوده و همان رویه متفاوت روایی و فیلمسازی کوئنتین تارانتینو را در پیش می گیرد اما Django Unchained همچنان شایستگی قرار گرفتن در فهرستی از بهترین فیلم های کلاسیک تاریخی در مورد تاریخ آمریکا، برده داری و نژادپرستی در این کشور را داراست. داستان نبردهای خونین جانگو برای حفاظت از خود و نزدیکانش مشابه تقلاهای شخصیت پیتر در Emancipation با اکشن بیرحمانه و جلوه های بصری باشکوه است که تنها بخشی از جذابیت های فیلمی به شمار می آید که از بهترین کارهای کارنامه کارگردانی تارانتینو است.
۷- The Last of the Mohicans (1992)
در شرایطی که قدرت نیروهای نظامی فرانسه و بریتانیا در قرن هجدهم میلادی در میدان های نبرد اروپا با هم روبرو می شوند، این دو نیروهایشان را در سراسر جهان نیز پراکنده کرده اند. درگیری های مختلفی که اکنون با نام جنگ های هفت ساله می شناسیم- بخشی مهم در تاریخ که در نهایت بعدها و در نهایت در وقایع منتهی به استقلال آمریکا نیز به تصویر کشیده شد. جنگ بزرگی در آمریکا که با عنوان جنگ فرانسه و سرخپوستان شناخته می شود، پیش زمینه رمان اورجینال و اقتباس سینمایی The Last of the Mohicans در سال ۱۹۹۲ است. در شرایطی که هم نیروهای فرانسوی و هم نیروهای بریتانیایی تلاش دارند دست بالا را نسبت به دیگری داشته باشند، آن ها با قبایل سرخپوست متعددی که در منطقه هستند متحد می شوند. یکی از این قبایل موهیکان ها هستند، یک قبیله سرخپوست که در آستانه نابودی کامل قرار دارد و این همان جایی است که داستان چشم عقابی (دانیل دی لوییس) آغاز می شود.
او مردی سفیدپوست است که از کودکی توسط مردم قبیله موهیکان به فرزندی پذیرفته شده است. چشم عقابی و هم قبیله ای هایش بدون رضایت و نیت قبلی به درون این جنگ کشیده می شوند. آن ها اکنون به دشمنان سربازان اشغالگر فرانسوی و متحدانشان از قبایل سرخپوست هورون تبدیل شده اند و در نبردی برای انتقام و بقا گرفتار می شوند. اگر چه داستان این فیلم مدت ها قبل از جنگ داخلی آمریکا روایت می شود اما مخاطبان با تماشای این فیلم نظاره گر یک کلاسیک تاریخی دیگر با مقدار زیادی اکشن خواهند بود که باعث می شود The Last of the Mohicans یکی از بهترین فیلم های تاریخی برای علاقمندان به مبحث تاریخ آمریکا، جنگ داخلی و موضوع سرخپوستان این کشور باشد.
۸- Gettysburg (1993)
اگر فکر می کنید که Dances with Wolves در مدت زمان روایت خود گشاده دستی کرده است بهتر است سری هم به این فیلم بزنید. فیلم Gettysburg که از نگاه بسیاری یکی از بهترین فیلم های تاریخی است که در دوران جنگ داخلی آمریکا روایت می شود (اگر بهترین آن ها نباشد)، با اجرای بی نقص روایت و بزرگی غیرقابل تصور فضا و داستانش، شما را متقاعد می کند که با یک اثر کلاسیک تاریخی بی نقص و بی مانند مواجه هستید. با مدت زمانی بیش از ۴ ساعت، فیلم Gettysburg با خلق چیزی که یکی از بهترین فیلم های جنگی حماسی تاریخ تلویزیون است، شما را در تمام مدت این ۴ ساعت سرگرم و چشم دوخته به صفحه نمایش نگه می دارد.
همانطور که به درستی انتظار دارید، این فیلم داستان وقایع جنگ سه روزه گتیزبرگ را روایت می کند که اکنون از نظر بسیاری از تاریخ نگاران، تعیین کننده ترین نبرد در کل دوران جنگ داخلی آمریکا بوده است. این فیلم از هیچ فرصتی برای به تصویر کشیدن تلاش های شخصیت های مهم این جنگ مانند ژنرال لی و ژنرال میدی و همچنین سربازان دو طرف (کنفدراسیون و اتحاد) فروگذار نمی کند. اگر چه Gettysburg مانند Emancipation به رنج ها و تلاش های بردگان نمی پردازد اما به درستی و با دقتی بالا تجربه هولناک جنگ داخلی آمریکا برای دو طرف را در یکی از تعیین کننده ترین نبردهای آن دوران به تصویر می کشد، به شکلی که تماشای این فیلم برای هر فرد علاقمند به تاریخ ضروری می شود.
۹- The Red Badge of Courage (1951)
فیلم The Red Badge of Courage که بر اساس رمانی به همین نام ساخته شده، به تلاش های صورت گرفته در طول جنگ داخلی آمریکا از نگاه یک سرباز جوان نیروهای اتحاد به نام هنری فلمینگ با بازی آودی مورفی می پردازد که خود از سربازان برجسته و مشهور جنگ جهانی دوم بود و بعد از پایان جنگ به بازیگری روی آورد. برخلاف بازیگری که نقش او را بازی می کند، شخصیت فلمینگ اولین تجربه اش در نبرد با نیروهای کنفدراسیون را به شکل یک فاجعه کامل تجربه می کند، جایی که این سرباز بی تجربه در نهایت از خط مقدم نبرد فرار می کند. بعد از اینکه احساس گناه به خاطر ترک کردن همرزمانش بر او مستولی می شود، هنری ماجراجویی ناخوشایند و غیرقابل باوری را برای بازکشف خود طی می کند در حالی که تلاش دارد بر دشمنان درونی خود که ترس و شک هستند فایق آید.
علیرغم این که قدیمی ترین فیلم این فهرست است اما فیلم The Red Badge of Courage خود را به عنوان یک فیلم بی نقص و دقیق در به تصویر کشیدن وحشت های واقعی جنگ ثابت کرده است. به عنوان فیلمی که به خاطر تصویرسازی غیرتخلیلی از خونین ترین فیلم تاریخ ایالات متحده شناخته می شود- به ویژه در مقایسه با فیلم های مشابه هم عصرش- این فیلم لیاقت تحسینی که دریافت کرده را دارد. فیلم The Red Badge of Courage یک داستان هیجان انگیز از عزم راسخ و شجاعت است که به شکلی واقع گرایانه روایت می شود، فیلمی غیرمنتظره اما ارزشمند که علاقمندان به دنیای Emancipation و فیلم های تاریخی از تماشای آن لذت خواهند برد.
۱۰- Cold Mountain (2003)
بعد از سکانس ابتدایی که شاید یکی از بیرحمانه ترین، ترسناک ترین و البته واقعی ترین تصاویر از نبردهای جنگ داخلی آمریکا در تاریخ سینماست، Cold Mountain مسیر خود را تغییر می دهد، در شرایطی که یک سرباز تقلایی باورنکردنی را برای بازگشت نزد معشوقه اش آغاز می کند. بعد از اینکه وی به سختی از تجربه هولناک میدان نبرد و زخمی کشنده جان سالم به در می برد، یک سرباز نیروهای کنفدراسیون به نام ویلیام اینمن (جود لا) در تصمیمی دشوار، همقطارانش را رها کرده و به سوی خانه اش در کولد مانتن، کارولینای شمالی به راه می افتد. در کولد مانتن، معشوقه زیبایش ایدا مونرو (نیکول کیدمن) منتظر اوست، اما طی کردن فاصله طولانی بین اینمن و مونرو بسیار سخت تر و پرچالش تر از آن چیزی است که در ابتدا به نظر می رسد. بین این دو هزاران مایل سرزمین وحشی وجود دارد و نیروهای کنفدراسیون نیز در هر گوشه ای به دنبال پیدا کردن و اعدام فراریان از جنگ هستند.
برخلاف Emancipation، فیلم Cold Mountain به سفر و ماجراجویی محنت بار یک سرباز در مقابله با دشمنی های بسیار می پردازد، ماجراجویی که با توجه به چالش هایش شانسی برای موفقیت ندارد. اگر چه این فیلم بیشتر یک داستان عاشقانه است اما شرایط دشوار میدان نبرد، طبیعت وحشی و خانه ی کولد مانتن باعث شده که Cold Mountain یک تجربه پرتعلیق باشد. اگر چه این فیلم مانند برخی از دیگر فیلم های این فهرست مورد تحسین گسترده منتقدان قرار نگرفت اما همچنان یک گزینه مناسب برای کسانی است که به داستان عزم راسخ یک سرباز در دوران جنگ داخلی آمریکا علاقه دارند.
۱۱- Ride with the Devil (1999)
در حالی که بسیاری از فیلم هایی که تاکنون در این فهرست به آن ها پرداخته ایم روی افراد و اتفاقات مرتبط با جنگ داخلی آمریکا متمرکز بوده اند، افراد و اتفاقاتی که افراد عادی نیز با واقعیت تاریخی آن ها آشنایی نسبی دارند اما Ride with the Devil تماماً در مورد یک جبهه کاملاً فراموش شده در این برهه تاریخی از گذشته آمریکا است. در این داستان، در فاصله ای فراوان از نبردهای حیاتی در مکان هایی مانند آنتیتام و گتیزبرگ، تقریباً تمام ایالت میزوری در این جنگ وارد شده است. مبارزان گریلایی که با نیروهای اتحاد یا کنفدراسیون متحد شده اند در سراسر این ایالت پراکنده شده و در نبردهای خودشان درگیر هستند، و این همان جایی است که داستان شخصیت های جیک رودل (توبی مگوایر) و جک بول چیلز (اسکیت اولریخ) آغاز می شود.
این دو که از کودکی با هم دوست بوده اند، بعد از کشته شدن پدر جک به دست شبه نظامیان متحد نیروهای اتحاد وارد این نزاع می شوند. در مقابل، به امید انتقام مرگ پدر جک، این دو به نیروهای شبه نظامی باشواکر می پیوندند، یک گروه شبه نظامی بدون سازماندهی که طرفدار نیروهای کنفدراسیون است. در مسیر ماجراجویی خونبار آن ها برای انتقام، این دو با جورج کلاید (سایمون بیکر) و دانیل هولت (جفری رایت) روبرو می شوند که کینه مشابهی نسبت به ارتش اتحاد دارند. اما آن ها در طول جنگ متوجه می شوند که شیطان واقعی، اهمیت به انتخاب طرف متحد خود در این جنگ ویرانگر نمی دهد و هر دو طرف برای بردن جنگ و رسیدن به اهدافشان دست به کارهای هولناکی می زنند.
۱۲- ۱۲ Years a Slave (2013)
فیلم ۱۲ Years a Slave داستان زندگی پرفراز و نشیب و تراژیک سالومون نورثوپ (چیوتل اجیوفور) را روایت می کند، یک آمریکایی آفریقایی تبار آزاد و مرد خانواده ای که زندگی پر از آرامشش بعد از ربوده شدن غیرقانونی و فروخته شدن به بردگی، از دست می رود. در جریان ۱۲ سال زندگی او در بردگی، سالومون مجبور می شود دشواری ها و بیرحمی های بسیاری را متحمل و شاهد باشد، دشواری هایی که از این فصل تراژیک از تاریخ آمریکا نشأت می گیرند.
در مقایسه با دیگر فیلم های این فهرست، ۱۲ Years a Slave بیشترین شباهت را به فیلم Emancipation دارد و به احتمال فراوان، خوانندگان این مقاله قبلاً نامش را شنیده اند. با این وجود، این فیلم یکی از بهترین فیلم هایی است که در موضوع بردگی در دوران جنگ داخلی آمریکا ساخته شده است، فیلمی که جایزه اسکار بهترین فیلم سال ۲۰۱۴ را بدست آورد و ارزش تماشا برای هر علاقمند به صنعت سینما را دارد. وقایع این فیلم با این واقعیت تاثیرگذارتر می شوند که ۱۲ Years a Slave بر اساس خاطرات واقعی سالومون نورثوپ ساخته شده است، کسی که نوشته ها و داستانش به لطف تلاش های استیو مک کویین به مخاطبان دنیای مدرن منتقل شد.
همش به خاطر اون تفسیر انجیل هست که به دست اون پادشاه اسپانیا یا پرتغال یا انگلیس انجام شد.
تو انجیل فکر کنم هابیل یا قابیل یا یکی از پسرهای نوح گناه میکنه پوستش تیره میشه. بعد خدا میگه تا ابد خدمتگذار برادر سفیده بشه.
حام گناه میکنه خدا رنگ پوستش رو تیره میکنه و فرمان میده که تا ابد فرزندانش فرمانبردار سام و یافث باشن و خداوند به یافث بخاطر پوشاندن نوح روزی و برکت میده میگن سام قوم عرب یافث اروپاییان و حام افریقایی های سیاهند این روایت در قران نیز اورده شده