زنان در سراسر دنیا به دلایل مختلفی ممکن است به دنبال راهکاری برای بزرگتر کردن سینههای خود باشند. عمل پروتز سینه یا به اصطلاح ماموپلاستی افزایشی میتواند تأثیر زیادی روی ظاهر سینه های شما داشته باشد و اعتماد به نفس و میزان رضایت شما از زیبایی ظاهریتان را افزایش دهد.
جراحی اصلاح سینه به وسیله پروتز یا ایمپلنت عملی است که توسط جراح پستان و جراح پلاستیک قابل انجام است. این عمل دارای دو جنبه زیبایی و درمانی است و غیر از مواقعی که برای زیباسازی سینه به کار میرود در مواردی مانند بازسازی پستان پس از سرطان سینه و عمل ماستکتومی نیز قابل انجام است.
از جنبه زیبایی نیز بزرگ کردن سینه به وسیله عمل پروتز پستان، یک عمل زیبایی ایمن و با حداقل تهاجم است که در یک پروسه کوتاه تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. انجام یک جلسه مشاوره با جراح قبل از عمل جراحی ضروری است. در این جلسه فرد معاینه شده و با توجه به سایز طبیعی سینه ها، عرض سینه، علاقه بیمار، شرایط بافت پستان و تجربه تخصصی پزشک، مناسب ترین پروتز از نظر اندازه، جنس و فرم پروتز برای فرد انتخاب میشود.
پروتز سینه طبیعی
طبیعی بودن یا نبودن ظاهر سینه ها بعد از عمل پروتز سینه کاملا سلیقه ای است. در ادامه به موارد تاثیرگذار بر طبیعی به نظر رسیدن پستان ها پس از عمل جراحی اشاره خواهد شد:
- سایز پروتز طبیعی: یکی از موارد مؤثر سایز پروتزهاست. در واقع اگر سایز پروتزهایی که انتخاب میکنید متناسب با سایز بدن و پیکره شما نباشد و در مقایسه با عرض شانه شما خیلی بزرگ باشد در نتیجه خیلی طبیعی به نظر نخواهد رسید.
- نوع پروتز انتخابی: شکل طبیعی سینه ها فرم پروتز اشکی است و انتخاب پروتز های سینه گرد آنها را از حالت طبیعی خود دور میکند.
- میزان ماستوپکسی: اگر حین عمل پروتز پزشک برای شما عمل لیفت سینه یا ماستوپکسی نیز به طور همزمان انجام دهد انجام درست این عمل نیز در ظاهر طبیعی و نهایی پستان های شما مؤثر است.
مزایای جراحی پروتز سینه
عمل جراحی قراردادن پروتز سینه میتواند به فرد کمک کند سایز سینه های خود را که به صورت مادرزادی یا به مروز زمان در اثر عوارض مختلف کوچک شده است به حالت طبیعی و متعادل برگرداند. علاوه بر این، برخی از افراد در نتیجه انجام جراحی هایی مانند ماستکتومی (درمان سرطان سینه)، سینه هایی نامتقارنی دارند که در این حالت عمل ماموپلاستی افزایشی میتواند به آنها در بازگرداندن زیبایی و اعتماد به نفس کمک کند. توصیه ما این است که قبل از تصمیم درباره گذاشتن پروتز سینه حتماً هدف خود را از این عمل مشخص کنید و با افراد متخصص مشورت کنید تا انتظارات واقع بینانه ای از این عمل داشته باشید.
معایب جراحی پروتز سینه
پروتز سینه مانند هر عمل زیبایی دیگری میتواند جنبه های منفی و عوارض احتمالی به همراه داشته باشد که فرد باید قبل از تصمیم گیری در خصوص انجام عمل ماموپلاستی افزایشی نسبت به آنها آگاهی کامل داشته باشد. این ریسک ها و عوارض احتمالی عبارتند از:
- ایجاد بافت یا کپسول در پروتز سینه
- درد سینه
- عفونت یا ماستیت سینه
- تغییرات در حساسیت سینه و نوک آن
- تغییر جای ایمپلنت پستان
- ترشح یا پارگی پروتز سینه
اصلاح هر یک از عوارض احتمالی نیازمند انجام جراحی مجدد است. در نتیجه در انتخاب بهترین جراح پروتز سینه دقت لازم را به عمل آورید تا از احتمال بروز این عوارض کاسته شود. با این حال باید بدانید که بسیاری از این عوارض در موارد بسیار اندکی رخ میدهند و بیان این احتمالات صرفاً جهت آگاهی شماست.
انواع پروتز سینه
انواع پروتز سینه از نظر مواد تشکیل دهنده
به طور معمول سه نوع مختلف پروتز سینه وجود دارد: پروتز سالینی (آب نمکی)، پروتز سیلیکونی و پروتز ترکیبی (آب نمکی و سیلیکونی)
پروتزهای سالینی (آب نمکی)
پروتز پستان آب نمکی گرد است و با آبنمک استریل یا سالین پر شده است. پروتز سینه سالینی دارای جدارهای سیلیکونی و غیرقابل نفوذ بوده، از پروتز سیلیکونی سفتتر است، در صورت پاره شدن تخت و صاف میشود و مایع درون آنها طی فرایندی طبیعی جذب بدن میشود. چون این مایع بهطور طبیعی در بدن وجود دارد، درنتیجه مشکلی برای سلامتی ایجاد نمیکند.
مزیت های پروتز سینه سالینی
- نیاز به برش کمتر
- هزینهی پایینتر
- نیاز کمتر به معاینه و مانیتورینگ
- قابلیت تنظیم حجم پروتز پس از کارگذاری در بافت پستان است
پروتزهای سیلیکونی
پروتز پستان سیلیکونی همانطور که از اسمشان پیداست از ترکیب های مختلف سیلیکون ساخته شده و شبیه ژل چسبنده است. به دلیل شبیهتر بودن پروتزهای سیلیکونی به بافت سینه بهنظر میرسد که انتخاب نخست خانمها برای پروتز سینه، پروتزهای سیلیکونی باشد. علاوه بر این در صورت صدمه دیدن، این پروتزها از بین نمیروند و ژلهای درون پروتز به فضای اطراف یا لایههای دیگر پروتز وارد میشوند.
مزیت های پروتز سینه سیلیکونی
- احتمال چینخوردگی کمتر
- کاهش خطر خالیشدن خودبهخودی
- لمس طبیعیتر
پروتزهای ترکیبی (سالین-سیلیکون):
این پروتزها دارای زمینه سیلیکونی هستند و بخشی از آنها سالینی است. قسمت سالینی این پروتز افزایش تدریجی سایز پروتز را ممکن میکند. پروتزهای ترکیبی برای افرادی مناسب است که تمایل به داشتن سینه های بزرگ دارند اما در ابتدا بافت پستان کافی ندارند. با پر کردن تدریجی سالین در این پروتزها بافت پستان جا باز کرده و پروتز بزرگتری را خواهد پذیرفت.
انواع پروتز سینه از نظر میزان برجستگی
براساس میزان برجستگی پروتزهای پستان به سه دسته تقسیم میشوند:
- پروتز با برجستگی کم (Low Profile)
- پروتز با برجستگی زیاد (High Profile)
- پروتز با برجستگی خیلی زیاد (Ultra High Profile)
پروتزهای سینه از نظر شکل ظاهری
پروتز های سینه از نظر ظاهری به دو نوع کلی دسته بندی میشوند:
پروتز سینه گرد
پروتز پستان گرد برای افرادی که دوست دارند سینههایشان ظاهری برجسته تر داشته باشد و نرمی و خوش فرمی پروتز سینه برایشان مهم است گزینه مناسبی است.
پروتز سینه اشکی یا قطره اشکی ( آناتومیکال )
پروتز پستان آناتومیکال مناسب افرادی است که تمایل دارند پروتز سینه شان نمای طبیعیتری داشته باشد. علاوه بر این در موارد زیر این شکل از پروتز ها توصیه میشود:
- افرادی که بافت پستانی آنها خیلی کم است یا اصلاً بافت سینه ندارند
- افرادی که پستان های تخت و بدون شکل دارند
- خانم هایی که دچار عدم تقارن در پستان ها یا نقص ظاهری پستان هستند
پروتز خارجی پستان چیست؟
افرادی که نگران انجام عمل جراحی زیبایی پستان هستند و قصد انجام عمل جراحی و استفاده از پروتزهای پستان داخلی را ندارند میتوانند از پروتزهای سینه خارجی استفاده کنند که نیازی به عمل جراحی ندارد. اگر چه این پروتزها هرگز حس یک سینه واقعی را نمیدهند و فقط در زیر لباس ظاهر مناسبی دارند. همچنین در برخی موارد پروتز پستان خارجی سبب حساسیت پوستی، خارش، تعریق و احساس گرما میشود و احتمال افتادن و جدا شدن این پروتزهای سینه هم وجود دارد. با اینهمه استفاده از پروتز سینه خارجی سریعترین روش برای بزرگ کردن و پُر کردن فضای خارجی سینه است.
پروتز ژله ای سینه از جمله پروتزهای خارجی پستان محسوب میشود.
لیفت پستان با پروتز چیست؟
لیفت سینه با پروتز یا (پروتز ماستوپکسی) یکی از روشهای بالا کشیدن پستان بهوسیلهی پروتز است. در این روش برای اصلاح افتادگی و بزرگ کردن سینه از پروتز سینه استفاده میشود.
در روش پروتز ماستوپکسی برشهای لازم برای انجام عمل فقط در ناحیه آرئول و زیر پستان انجام میشود. در این روش پستانهای کوچک که به افزایش حجم نیاز دارند و پستانهای نامتقارن از نظر اندازه و ظاهر را میتوان اصلاح کرد. در حقیقت این روش ترکیبی از لیفت سینه و پروتز پستان است. که در آن از لیفت داخلی برای بالا بردن سینه ها استفاده میشود. برخلاف عمل لیفت سینه نیازی به برشهای عمودی وجود ندارد. توجه داشته باشید که پروتز و لیفت پستان با این روش برای تمام افراد امکانپذیر نیست.
آمادگی قبل از گذاشتن پروتز سینه
پیش از انجام هرگونه جراحی زیبایی سینه، با جراح خود درباره ترجیحات و انتظارات خود از اندازه و ظاهر پستانهایتان مشورت کنید. پزشک شما موظف است درباره انواع و ابعاد مختلف پروتز سینه با شما صحبت کند و اطلاعات لازم را به شما بدهد. م
قبل از تصمیم گیری در خصوص گذاشتن ایمپلنت سینه دانستن موارد زیر تصور واقع بینانهای به شما در مورد این عمل زیبایی میدهد:
- ایمپلنت سینه هیچ تأثیری در جلوگیری یا درمان افتادگی پستان ندارد و تنها در صورتی که نیاز داشته باشید، جراح میتواند همزمان با انجام ماموپلاستی افزایشی، عمل ماستوپکسی یا لیفت سینه را برای شما انجام دهد.
- ایمپلنت های سینه دائمی نیستند و اغلب بسته به جنس و میزان مراقبت پس از حدود ده الی پانزده سال نیاز به تعویض دارند.
- پروتز سینه هیچ اختلالی در شیردهی ایجاد نمیکند.
- قبل از انجام عمل پروتز سینه، آزمایشات لازم شامل ماموگرافی و سونوگرافی پستان از شما به عمل میآید.
- لازم است بین چهار الی شش هفته قبل از جراحی مصرف دخانیات را ترک کرده و چند روز قبل از جراحی از مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین پرهیز کنید.
عمل پروتز سینه چگونه انجام میشود؟
عمل جراحی ماموپلاستی افزایشی یا قراردادن پروتز سینه، یک عمل جراحی است که به بیهوشی نیاز دارد. در نتیجه در آزمایشات قبل از عمل باید نسبت به سلامتی جسمانی بیمار و مضر نبودن استفاده از داروهای بیهوشی در فرد اطمینان حاصل شود. مراحل عمل پروتز سینه ارتباط مستقیمی با نوع عمل دارد. برای انجام پروتز سینه به طور کلی سه نوع تکنیک برش در پستان ها برای قرار دادن ایمپلنت ها وجود دارد
برش هلالی زیر چین پستان
مزیت این نوع برش این است که دسترسی راحت تری برای قرار دادن ایمپلنت به جراح میدهد و محل اسکار یا زخم ناشی از جراحی، معمولاً توسط لباس زیر پوشانده میشود. در عین حال، این روش ممکن است به داکت های شیری آسیب بزند و شیردهی پس از عمل پروتز سینه را با مشکل مواجه سازد.
برش در اطراف هاله پستان
این نوع برش بیشتر برای افرادی توصیه میشود که قصد شیردهی در آینده را ندارند زیرا ممکن است آسیب جدی به مجاری شیری وارد کند. در مقابل این روش نیز دسترسی راحتی به جراح برای قرار دادن ایمپلنت و حفظ تقارن پستان ها میدهد و جای زخم ها به دلیل تیرگی هاله اطراف نوک پستان کمتر قابل مشاهده است.
برش زیر بغل (axillary)
در این روش جراح از جای طبیعی چین زیر بغل برای ایجاد برش استفاده میکند. مزیت این روش این است که هیچ گونه جای زخمی روی پستان ها ایجاد نمیکند. با این حال، در صورتی که در آینده نیاز به تجدید پروتز یا انجام عمل های جراحی اصلاحی دیگر روی پستان وجود داشته باشد، تکرار این روش میسر نخواهد بود.
هزینه عمل جراحی پروتز سینه
هزینه انجام عمل ماموپلاستی افزایشی یا قراردادن پروتز سینه تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله نوع ایمپلنت و متریال مصرفی، هزینه دریافتی بیمارستان، و میزان مهارت و تخصص پزشک است و بسیار متغیر است.
هزینه پروتز سینه در سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۵ میلیون تومان است. که البته با توجه به برند انتخابی و کشور تولید کننده متفاوت است.
آیا پروتز پستان موجب سرطان میشود؟
براساس مطالعات انجامشده هنوز ارتباطی میان گذاشتن پروتز و ایجاد سرطان پستان، بیماریهای خودایمنی و سایر بیماری های سیستمیک یافت نشده است. در حال حاضر هیچ مدرک قطعی مبنی بر اینکه سرطان در زنانی که پروتز سینه دارند در مراحل پیشرفتهتر تشخیص داده میشود وجود ندارد. انجام معاینات پستان نیز پس از این عمل مختل نمیشود. البته حتما باید به متخصص تصویربرداری هنگام انجام ماموگرافی یا فرآیندهای تشخیصی دیگر وجود پروتز را اطلاع دهید. در نظر گرفتن برخی نکات از طرف همکار تصویربرداری پزشکی ضروری است.
موارد منع جراحی پروتز
- سن زیر ۱۸ سال.
- وجود بیماری های عفونی مزمن یا حاد، و همچنین آسیب شناسی های موثر بر لخته شدن خون
- بیماری های سیستم عروقی، انکولوژی
- پس از تغذیه نوزاد با شیر مادر، حداقل شش ماه باید بگذرد
آیا امکان شیردهی پس از عمل پروتز سینه وجود دارد؟
یکی از سوالات پرتکرار در مورد پروتز سینه توانایی شیردهی پس از این عمل جراحی است. اگرچه شما عمل پروتز پستان انجام دادهاید اما مسئله اینجاست که بافت طبیعی و قدیمی سینه و مجاری شیردهی سر جای خودشان هستند. به این ترتیب پروتز سینه چه در زیر عضله پستان و چه در بافت پستان قرار داده شود، روی شیردهی خانمها تأثیری ندارد. نکته قابل توجه تاثیر شیردهی بر پروتز سینه است که ممکن است موجب شل شدن و افتادگی پستان شود. در این موارد نیز با یک عمل اصلاحی کوچک و یا نهایتا تعویض پروتز مشکل حل میشود و جای نگرانی نیست.
مراقبت های لازم پس از عمل پروتز سینه
- برای استراحت کردن یا خوابیدن روی شکم و پهلو نخوابید. بهترین حالت خوابیدن به پشت است چون پروتزها در این حالت جای مناسب قرار میگیرند، پس از دو هفته میتوانید به پهلو ها بخوابید.
- آنتی بیوتیک های تجویزی توسط جراح پس از عمل سر ساعت مقرر مصرف شوند.
- در هفته اول بعد از عمل پروتز پستان زیاد فعالیت نکنید. فعالیتهایی مثل شانه کردن مو یا برداشتن اجسام سبک بلامانع است. اما باید به شکلی انجام گیرد که موجب ایجاد کشش در سینه و محل زخم نشود. توجه داشته باشید که نداشتن تحرک و فعالیت مطلق نیز بدنتان را خشک و سفت میکند.
- پزشک جراح معمولا بعد از عمل برای شما «سوتین طبی» تجویز میکند. سوتین طبی همانند پانسمان عمل میکند. بهطوریکه پستانها و پروتزها را در بهترین وضعیت نگه میدارد. در طول ۶ تا ۱۲ هفته بهصورت تمام وقت حتی هنگام خواب، سوتین طبی خود را ببندید. پوشیدن سوتین بعد از عمل پروتز یکی از مهمترین اقداماتی است که بیمار باید انجام دهد.
- سفت شدن سینه و کبودی پوست پستان پس از عمل امری طبیعی است و بخشی از پروسهی درمان و بهبودی است.
- تا سه هفته بعد از عمل از استعمال دخانیات اجتناب کنید
- بعد از دو هفته میتوانید پیادهروی کنید، بدوید یا ورزشهای مربوط به پایینتنه را انجام دهید. توانایی خود را در نظر بگیرید و اگر حرکتی برایتان دردناک است انجامش ندهید.
آیا عمل پروتز سینه درد دارد؟
عمل قرار دادن ایمپلنت سینه تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. بعد از عمل بیمار برای ساعاتی در بخش ریکاوری قرار گرفته و بعد از اینکه علائم حیاتی او کنترل شد، وارد بخش بیمارستان میشود. در بسیاری از بیماران در همان روز بعد از عمل، ترخیص انجام خواهد شد و در نهایت مراقبتهای پس از عمل به او آموزش داده خواهد شد.
در مورد مقدار درد بعد از عمل پروتز باید این موضوع را مد نظر داشته باشید که مانند هر عمل دیگری ممکن است در ناحیه عمل به دلیل برشها، دردی را احساس کنید که معمولا با استفاده از مسکنهای رایج این دردها برطرف خواهد شد. پس به هیچ عنوان نگرانی از این نظر نداشته باشید.
ماندگاری پروتز سینه چقدر است؟
یکی از پرتکرارترین سوالاتی که افراد در زمان مراجعه از پزشک خود میپرسند این است که مدت ماندگاری پروتز سینه چقدر است. در پاسخ به این سوال باید گفت که پروتزها دائمی نیستند و در نهایت پس از گذشت مدت زمان خاصی باید تعویض شوند.
به طور کلی میتوان گفت بیشتر پروتز ها دارای استاندارد گارانتی ۱۰ ساله هستند. طی این مدت اگر دچار پارگی پروتز یا عوارض این چنینی شدید باید هر چه سریعتر آن را تعویض کنید.
با افزایش سن، بافت سینه نیز تحلیل رفته و حالت ارتجاعی خود را از دست میدهد و به تعویض پروتز سینه نیاز پیدا میکند.
مصرف چه داروهایی را باید قبل از جراحی پروتز سینه قطع کرد؟
بهتر است که مصرف هرگونه دارویی که حاوی آسپیرین و ایبوپروفن، یا هر مادهای که موجب کاهش وزن میشود، حداقل دو هفته قبل از جراحی قطع شود. به علاوه مصرف ویتامین هایی مانند ویتامین E باید ۱۰ روز قبل از عمل قطع شود.
برنزه کردن پس از عمل پروتز سینه
به طور کلی برنزه کردن یا سولاریوم هیچ آسیبی به پروتز نمیرساند اما افرادی که عمل بزرگ کردن سینه انجام دادهاند باید توجه داشته باشند تا یک سال پس از جراحی نباید در معرض مستقیم نور آفتاب قرار گیرند و از تابش اشعه سولاریوم به سینه های خود خودداری کنند.
بدون نظر