۵ علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش

۵ علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

تصور کنید که پس از چند روز ورزش سنگین روی ترازو بروید و متوجه افزایش وزن خود شوید! این تجربه بسیار شوکه‌کننده و تلخ است؛ اما مطمئنا شما تنها فردی نیستید که این مورد را تجربه می‌کند. افزایش وزن بعد از ورزش یکی از شایع‌ترین مشکل‌هایی است که گاهی گریبان‌گیر برخی از افراد می‌شود. اما آیا می‌دانید علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش چیست؟ در این مقاله قصد داریم دلایل افزایش وزن پس از بدنسازی یا ورزش را بیان کنیم. با مطالعه این مطلب می‌توانید از بروز این مشکل تلخ و شوکه‌کننده جلوگیری کنید.

۱.   عضله‌سازی با سرعتی بیشتر از چربی‌سوزی؛ اولین علت افزایش وزن بعد از ورزش

به‌طور‌کلی، با انجام تمرینات قدرتی بدنسازی و عضله‌سازی، حجم ماهیچه‌های بدن افزایش می‌یابد. این افزایش حجم می‌تواند باعث بالا رفتن وزن بدنتان شود؛ البته بدون اینکه ظاهر شما حالتی چاق به خود بگیرد. چه چیز از این بهتر؟! بالا رفتن وزن به‌دلیل بدنسازی مورد بدی نیست؛ اما به‌شرطی که به‌طور هم‌زمان چربی‌سوزی نیز در بدن صورت بگیرد.

حال، اگر عضله‌سازی با سرعت بالاتری نسبت به کاهش چربی بدن انجام شود، ممکن است با مشکل افزایش وزن ناگهانی مواجه شوید. به‌ همین دلیل، مربیان توصیه می‌کنند که رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و مکمل های بدنسازی را تحت نظر مربی یا پزشک مشاور مصرف کنید تا با افزایش حجم غیر‌اصولی مواجه نشوید.

5 علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش

۲.    دریافت کالری بسیار بالا؛ علت بزرگ شدن شکم بعد از ورزش و چاقی

متاسفانه بسیاری از مربیان بدنسازی کم‌تجربه به ورزشکاران توصیه می‌کنند که هرچه میزان کالری دریافتی بالاتر باشد، بهتر است! اما این کار اشتباه بزرگی محسوب می‌شود؛ شما در طول انجام تمرینات ورزشی میزان مشخصی کالری را می‌سوزانید؛ بنابراین باید حواستان به میزان کالری دریافتی بدن نیز باشد. یک علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش همین دریافت کالری بیش‌ازحد است. معمولا بدنسازان حرفه‌ای یک رژیم غذایی مدون و منظم دارند و وعده‌های غذایی خود را در طول روز بر مبنای آن میل می‌کنند.

یک اصل کلی وجود دارد: برای کاهش وزن باید کمتر از مقداری که می‌سوزانید، کالری دریافت کنید. خوردن غذاهای چرب یا پر‌نمک بعد از تمرینات نیز باید به‌طور کامل ترک شود. امروزه ورزشکاران برای افزایش حجم بدون چربی، از مکمل‌هایی مانند وی یا گلوتامین استفاده می‌کنند. برخی از این تقویت‌کننده‌ها با ایجاد احساس سیری کاذب در ورزشکار، از پر‌خوری بعد از تمرین جلوگیری خواهند کرد.

۳.     احتمالا میزان کالری کمی دریافت می‌کنید!

تعجب نکنید؛ علاوه‌بر مصرف کالری بیش‌از‌حد، دریافت کالری کمتر از حد کافی نیز ممکن است یک علت افزایش وزن بعد از ورزش باشد. اگر میزان کالری دریافتی خود را به‌طور ناگهانی کاهش دهید، متابولیسم (سوخت‌و‌ساز) بدنتان با کاهش چشم‌گیری مواجه می‌شود. پایین آمدن متابولیسم یک اتفاق بد در مسیر چربی‌سوزی خواهد بود.

بدن انسان هوشمندانه عمل می‌کند. با کاهش سوخت‌و‌ساز، بدن به حالت استراحت وارد شده و کالری کمتری می‌سوزاند؛ بنابراین توجه به رژیم غذایی و میزان کالری دریافتی، یک اصل مهم در بدنسازی و سایر رشته‌های ورزشی محسوب می‌شود. پیشنهاد ما تعادل در مصرف مواد پر‌کالری است. خوش‌بختانه امروزه مکمل‌های مهمی مانند پروتئین وی وجود دارند که با ایجاد احساس سیری در بدن، از مصرف بیش‌از حد مواد غذایی پر‌کالری و چرب جلوگیری می‌کنند. مکمل وی بهترین تقویت‌کننده افزایش وزن در میان بدنسازان محسوب می‌شود.

۴.     حبس آب در بدن؛ از مصرف بیش‌از‌حد نمک خودداری کنید!

احتباس آب در بدن نیز یک علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش است. این مشکل مخصوصا در خانم‌ها بیشتر رواج دارد. معمولا زنان قبل از آغاز دوران یائسگی (به‌دلیل تغییرات هورمونی) با تغییر وزن مواجه می‌شوند. ورزش منظم می‌تواند به کاهش این علائم در بانوان کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است که اگر احساس افزایش وزن در این دوران را دارید، باز هم ورزش را کنار نگذارید. معمولا حبس مایعات در روز اول قاعدگی به نقطه اوج خود می‌رسد.

اصلی‌ترین دلیل حبس آب در عضلات بدن، مصرف بیش‌از‌حد نمک و سدیم است. غذاهای پر‌نمک باعث افزایش وزن در دراز مدت می‌شوند. برای اینکه بعد از ورزش وزنتان بالا نرود، باید میزان سدیم بدنتان را به‌طور مرتب کنترل کنید.

۵. التهاب عضلات؛ علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش بدنسازی یا تمرین هوازی

تمرینات ورزشی سخت خصوصا کار با وزنه در باشگاه، به بافت عضلات آسیب می‌زنند؛ سپس بدن به ترمیم و ریکاوری عضلات می‌پردازد که این خود باعث افزایش حجم ماهیچه می‌شود. این عضلات پس از انجام تمرینات طاقت‌فرسا با وزنه، التهاب بسیاری دارند که ممکن است وزن بدن را بیشتر از حالت عادی نشان دهد. این افزایش وزن کاملا موقت است و مورد بدی محسوب نمی‌شود.

معمولا ورزشکاران برای تسریع ریکاوری بدن از مکمل‌های بدنسازی اصل و با‌کیفیت استفاده می‌کنند. مصرف مکمل بدنسازی، فرآیند ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده بعد از تمرین را سرعت می‌بخشد. علاوه‌بر‌این، تقویت‌کننده‌های ورزشی به چربی‌سوزی و ساخت عضلات قدرتمند نیز کمک فراوانی خواهند کرد. اگر شما نیز قصد دارید بدنی جذاب و قدرتمند داشته باشید، باید تحت نظر مربی بدنسازی به مصرف برخی از مکمل‌های با‌کیفیت روی بیاورید.

5 علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش

بهترین مکمل‌های بدنسازی ایرانی و خارجی اصل را از مکمل شاپ تهیه کنید

در این مقاله ۵ علت بالا رفتن وزن بعد از ورزش را بررسی کردیم. مصرف کنترل‌شده و منظم برخی از مکمل‌های بدنسازی بعد از تمرین می‌تواند از افزایش وزن بعد از ورزش جلوگیری کند. مکمل‌های بدنسازی با بهبود عملکرد ورزشی، تسریع ریکاوری و عضله‌سازی به شما کمک می‌کنند تا سریع‌تر به اهداف خود در ورزش پرورش اندام برسید. داروخانه آنلاین مکمل شاپ، به‌عنوان بزرگ‌ترین عرضه‌کننده تقویت‌کننده‌های بدنسازی در ایران، انواع مکمل ورزشی ایرانی و خارجی اورجینال را با قیمت مناسب عرضه می‌کند.

کافی است وارد سایت مکمل شاپ به نشانی mokamelshop.com شوید تا با تنوع بالایی از انواع مکمل بدنسازی رو‌به‌رو شوید. همچنین، اگر برای خرید هر نوع مکمل نیاز به مشاوره دارید، پیشنهاد می‌کنیم با شماره تلفن ۰۲۱۲۸۴۲۴۵۷۵ تماس بگیرید.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود