Puma ؛ زمینگیر شدن پیشرفته‌ترین و گرانقیمت‌ترین تانک جهان در تمرینات ارتش آلمان

Puma ؛ زمینگیر شدن پیشرفته‌ترین و گرانقیمت‌ترین تانک جهان در تمرینات ارتش آلمان

آلمان گفته است که فعلاً هیچ تانک Puma جدیدی نخواهد خرید، بعد از اینکه ۱۸ دستگاه از این خودرو زرهی بسیار مدرن و پیشرفته در مراحل آموزشی از کار افتادند. به گفته فرماندهان، سربازان آلمانی اطمینان خود به کارآیی تانک Puma را از دست داده اند در شرایطی که هشدارها در مورد کم بودن هزینه ها برای ارتش آلمان به منظور رسیدن به تعهد داده شده بر اساس استانداردهای ناتو افزایش یافته است. کریستین لمبرخت، وزیر دفاع آلمان گفته است که از کار افتادن این تانک ها یک «عقبگرد تلخ» بوده و سربازان «باید بتوانند بر سیستم های تسلیحاتی که در میدان نبرد کارآمد و باثبات باشند تکیه کنند».

Puma گرانقیمت ترین و پیشرفته ترین تانک سبک جهان

بدین ترتیب وزارت دفاع آلمان اعلام کرده است که تا زمانی که این مشکلات و نقص ها رفع نشود، هیچ تانک Puma دیگری خریداری نخواهد شد، تانکی که گرانقیمت ترین خودرو زرهی مخصوص پیاده نظام در جهان است. ارتش آلمان با خرید ۳۵۰ دستگاه از این تانک از یک کنسرسیوم تسلیحاتی آلمانی در سال ۲۰۱۵ به تانک Puma خوشامد گفت و آن را «مدرن ترین تانک سبک جهان» نامید. اما مشکلات فنی مدت هاست که این تانک را زمینگیر کرده و باعث شده که رسانه های آلمانی از عنوان Pannenpanzer به معنای تانک خراب برای این تانک استفاده کنند. تانک های Puma قرار بود به عنوان بخشی از اعزام نیروهای واکنش سریع ناتو در آغاز ماه میلادی جاری به لیتوانی اعزام شوند.

Puma گرانقیمت ترین و پیشرفته ترین تانک سبک جهان

اما کار تعمیرات روی آن ها ماه ها به طول انجامیده و نیروهای آلمانی باید به جای آن، روی همان تانک های دوران جنگ سرد Marder  تکیه کنند. بلافاصله پس از حمله روسیه به اوکراین، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، قول داده که ۱۰۰ میلیارد یورو تجهیزات نظامی برای ارتش قدیمی این کشور خواهد خرید و از آن زمان بارها گفته است که می خواهد ارتش آلمان بهترین ارتش اروپا باشد. در شرایطی که ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین، از کشورهای اروپایی خواسته سلاح های بیشتری در اختیار این کشور برای مقابله با حملات روسیه قرار دهند، بریتانیا از ارسال صدها هزار گلوله توپخانه جدید در قالب یک بسته کمک دفاعی برای ۲۰۲۳ خبر داده است که قرارداد آن بیش از ۲۵۰ میلیون دلار ارزش دارد.

Puma گرانقیمت ترین و پیشرفته ترین تانک سبک جهان

تانک Puma چه قابلیت هایی دارد؟

تانک Puma بیشتر شبیه یک نفربر زرهی با قابلیت های یک تانک است، خودرویی شنی دارد که توسط کنسرسیومی مشترک از کمپانی های Rheinmetall Landsysteme و  Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ساخته شده است. این تانک بسیار چابک بوده و قدرت آتش زیادی دارد و از چندین مکانیسم محافظت از خدمه سود می برد. ارتش آلمان ۱۰۰ دستگاه از این نفربر-تانک را در دسامبر ۲۰۱۶ دریافت کرد بعد از اینکه تست های مختلفی روی آن در دماهای زیر -۳۰ درجه سانتیگراد انجام شد. بدنه این تانک به جای اینکه مشتقی از سیستم های قدیمی تر باشد یک طراحی کاملاً جدید دارد.

کمپانی Rheinmetall مسئول طراحی و توسعه شاسی این تانک است. تعداد خدمه این تانک آلمانی سه نفر متشکل از راننده، فرمانده و توپچی است و تا هشت سرباز مسلح را در بخش عقبی تانک می تواند حمل کند. ساختار ماژولار آن باعث شده که بتوان تانک Puma را از طریق هوا به میدان نبرد منتقل کرد. این تانک پیشرفته آلمانی به یک ایستگاه تسلیحاتی کنترل از راه دور مجهز شده که توسط کمپانی Kraus-Maffei Wegmann توسعه یافته و با یک توپ ورودی دوگانه ۳۰ میلیمتری از نوع MK 30-2 هماهنگ شده است. توپ MK 30-2 که ساخت کمپانی اسپانیایی Pizarro و کمپانی اتریشی Ulan IFV است دارای نرخ شلیک ۷۰۰ گلوله در دقیقه و برد تا ۳ کیلومتر است.

توپ آن یک گلوله ۳۰ میلیمتری APFSDS-T با قابلیت نفوذ در زره با سرعت ۱,۳۸۵ متر در ثانیه شلیک می کند. این گلوله دارای کلاهک نفوذ کننده اورانیوم غنی شده نبوده و سمی نیست. توپ MK 30-2 همچنین می تواند گلوله FAPIDS-T شلیک کند که برای اهداف سخت و نرم به کار گرفته می شود. یک گلوله ۳۰ میلیمتری جدید انفجاری نیز توسط کمپانی RWM Schweiz AG در حال توسعه و طی آخرین مراحل آزمایشی است که قرار است روی تانک Puma به کار گرفته شود. این گلوله به طول ۱۷۳ میلیمتر، در داخل خود یک تایمر الکترونیکی، یک خرج فعالسازی و یک محفظه یا مرمی متشکل از ۱۳۵ نوار فلزی تنگستن به شکل مخروطی است.

Puma گرانقیمت ترین و پیشرفته ترین تانک سبک جهان

تایمر الکترونیکی طوری برنامه ریزی شده که خرج شلیک را فعال کرده و پیش از برخورد با هدف، گلوله های تنگستنی را رها می کند. کمپانی Eurospike نیز یک موشک ضد تانک Spike-LR از نوع موسوم به شلیک کن و فراموش کن را برای این تانک پیشنهاد کرده است که برای بکارگیری آن به یک سیستم هدایت لیزری نیاز است. روی این تانک از سیستم حفاظتی MUSS استفاده شده که می تواند به صورت همزمان با ۴ تهدید مقابله کند. محل قرار گرفتن خدمه تانک دارای سیستم سرکوب آتش است در حالی که قسمت موتور به یک سیستم خاموش کردن آتش مجهز شده است. تانک Puma AIFV دارای سیستم حفاظت ترکیبی هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی و سنسورهایی برای شناسایی چنین حملاتی است.

تانک آلمانی Puma به یک موتور دیزلی سری ۸۹۲ با قدرت بالا مجهز شده که توسط کمپانی MTU ساخته شده است. موتورهای سری MTU 892 با قدرت تولید ۸۰۰ کیلووات نیرو باعث شده که نرخ قدرت به وزن این تانک به ۲۵.۴ کیلووات بر تن باشد. سیستم رانش تانک طوری است که کمترین میزان نویز و لرزش را ایجاد کند. سیستم تعلیق هیدرولیکی این تانک توسط Krauss Maffei Wegmann ساخته شده و ساخت شنی نیز بر عهده کمپانی Diehl بوده است. این تانک با گزینه های سه سطح حفاظت برای تناسب با ماموریت ها عرضه شده که به ترتیب ۲۹.۴ تن، ۳۱.۴۵ تن و ۴۳ تن هستند.

سطح پایه که سبک ترین تانک است از بدنه در مقابل مین های با قدرت انفجاری بالا و گلوله های توپخانه ای حمله از بالا مقاوم بوده و در مقابل گلوله های با قدرت جنبشی ۱۴.۵ میلیمتری و گلوله های آر پی جی مقاوم است. دو طرف و قسمت جلویی تانک نیز با سطح پیشرفته تری از حفاظت برای مقابله با گلوله های ۳۰ میلیمتری تقویت شده است. نسخه ای که در اختیار ارتش آلمان قرار گرفته نسخه ۳۱.۴۵ تنی است و در صورتی که سیستم های دفاعی و حفاظتی بیشتری روی بدنه و برجک نصب شود، وزن آن به ۴ ۳ تن می رسد.

Puma گرانقیمت ترین و پیشرفته ترین تانک سبک جهان

هزینه هر واحد از این تانک بیش از ۱۷ میلیون یورو اعلام شده و علاوه بر توپ اصلی، از یک مسلسل ۵.۵۶ میلیمتری، موشک های هدایت شونده ضد تانک و لانچر نارنجک سود می برد. سیستم تعلیق آن هیدروپنوماتیک بوده و برد آن ۶۰۰ کیلومتر و حداکثر سرعت آن ۷۰ کیلومتر اعلام شده است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۶ نظر

ورود

  • المان المان از تو بعیده آذر ۳۰, ۱۴۰۱

    شکه شدما
    واقعا بعیده از المان
    این از تانکش
    اون از کشتی هاش که مسخره میکردن قدیمیه و یه کشتی جنگی جدید ساخته اونم کلا همه چیش قدیمیه و فقط جدیدا ساختن.

  • مهران دی ۱, ۱۴۰۱

    یا حضرت تانک چقدر امکانات داره ولی تجربه نشون داده یک وسیله هرچه پیشرفته تر باشه خرابیش بیشتره . ولی شما حساب کن با یک لانچر زد تانک هفده ملیون یرو رو دود کنی بفرستس هوا

  • امیر دی ۱, ۱۴۰۱

    لعنت به جنگ کاش روزی برسه که خریدن و ساخت جنگ افزار ی شوخی تلخ باشه و همه در صلح و دوستی و ارامش زندگی کنن

  • اشكان دی ۲, ۱۴۰۱

    اصلاً جای شوکه شدن نداره ، آلمانها به جای لاف زدن و قمپز در کردن و بعد تو گل گیر کردن آمدن تو واقعیت وسیله رو تو تست گذاشتن و جوابی که میخواستن رو نگرفتن . این اصلاً بد نیست و خیلی بهتر از اینه که برن پشت دروازه های استالینگراد گیر کنن و لوازمشون کار نکنه و بشه آشغال و تابوت کاربرهاش . همیشه فکر کن که وقتی راین متال داره یک وسیله جنگی میسازه ته ته ته تکنولوژی و علم فلزات و تجربه هست .