۶ واقعیت در مورد پسوریازیس که چیزی درباره آن ها نمی دانستید

۶ واقعیت در مورد پسوریازیس که چیزی درباره آن ها نمی دانستید

پسوریازیس یک اختلال پوستی است که باعث قرمزی، خارش، پوسته پوسته شدن پوست و مفاصل متورم و سفت شدن آنها می شود. متخصصان پوست می گویند که ۲٪ از جمعیتی که از پسوریازیس رنج می برند هنوز هم مواردی بسیاری را در خصوص بیماری خود نمی دانند.

بیماری پسوریازیس چیست؟

اکثر افراد مبتلا به پسوریازیس می دانند: پنج نوع پسوریازیس وجود دارد که هر کدام علائم، علل و درمان های خاص خود را دارند. شایع ترین (۸۰ تا ۹۰ درصد موارد) پسوریازیس پلاکی است که شامل لکه های بنفش یا قرمز (بسته به رنگ پوست) با تجمع فلس های سفید نقره ای است. پسوریازیس روده گونه ای است که معمولاً توسط عفونتی مانند گلودرد استرپتوکوکی ایجاد می شود. اغلب به صورت لکه هایی از پوست قرمز که به پایین تنه، کمر و اندام پاشیده می شود ظاهر می شود. نوع سوم، پسوریازیس پوسچولار، با تاول های دردناک، اغلب در کف دست و پا شناسایی می شود. چهارمین، پسوریازیس معکوس، لکه‌های تیره یا تغییر رنگ داده، ایجاد می‌کند که فاقد پوسته‌های معمولی هستند و در چین‌های پوستی که مستعد تعریق هستند، مانند زیر بغل یا زیر سینه‌ها ظاهر می‌شوند. آخرین نوع که نادر است، پسوریازیس اریترودرمیک نام دارد که التهاب به حدی شدید است که ۸۰٪ یا بیشتر از بدن پوشیده از ضایعات پوستی می شود و ممکن است فرد احساس بیماری و کم آبی کند و نیاز به مراقبت های فوری داشته باشد.

در زیر، ۶ واقعیت مربوط به پسوریازیس را که ممکن است از آن اطلاعی نداشته باشید، ذکر می شود:

۱. پسوریازیس مسری نیست.

بیماری پسوریازیس چیست؟
از آنجایی که پسوریازیس اغلب می‌تواند شبیه بثورات پوستی باشد، بسیاری از مردم می‌ترسند که این بیماری پوستی را به دیگران انتقال دهند. اما خیالتان راحت باشد؛ پسوریازیس مسری نیست.

۲. پسوریازیس می تواند منجر به آرتریت شود.

بیماری پسوریازیس چیست؟
افرادی که از پسوریازیس طولانی مدت یا شدید رنج می برند ممکن است در نهایت به آرتریت مبتلا شوند. به همین دلیل مهم است که علائم و نشانه‌های اولیه آرتریت پسوریاتیک، مانند درد مبهم در مفاصل، تورم زانو، لگن، یا انگشتان دست و قرمزی چشم‌ها را بشناسید و به دنبال درمان باشیم.

۳. سایر عفونت ها می توانند باعث شیوع پسوریازیس شوند.

بیماری پسوریازیس چیست؟
پسوریازیس چرخه هایی را طی می کند؛ برای مدتی شعله ور می شود، سپس برای هفته ها یا حتی ماه ها خاموش می شود. اما یکی از چیزهایی که می تواند آن را بازگرداند عفونت است. دو عامل عفونی رایج عبارتند از عفونت های استرپتوکوک و استافیلوکوک. متأسفانه، هیچ راهی برای جلوگیری از این شعله ور شدن وجود ندارد؛ مگر اینکه بفهمید چگونه هرگز بیمار نشوید! اما اگر عفونت گرفتید، می‌توانید با افزودن مرطوب‌کننده اضافی و اجتناب از هوای خشک و سرد، پسوریازیس را درمان کنید.

۴. پسوریازیس شدید و درمان نشده در واقع می تواند طول عمر شما را کوتاه کند.

بیماری پسوریازیس چیست؟
اگر پسوریازیس خود را فقط به عنوان سلول های اضافی پوست یا یک ناراحتی همراه با خارش می شناختید، باید تجدید نظر کنید. اگر پسوریازیس شدید درمان نشود، می‌تواند منجر به پلاک‌های کلسترول مسدودکننده شریان‌ها شود و انسداد شریان‌ها می‌تواند منجر به حملات قلبی شود. در واقع، افراد مبتلا به پسوریازیس سه برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی هستند. بنابراین آنچه می توانید برای محافظت از قلب خود انجام دهید؛ به طور منظم ورزش کنید، رژیم غذایی سالم داشته باشید، استرس خود را کاهش دهید و برای درمان پسوریازیس خود به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

۵. نور UV می تواند علائم پسوریازیس را بهبود بخشد.

بیماری پسوریازیس چیست؟
علاوه بر دریافت دوز روزانه ویتامین D، گذراندن زمان کمی در آفتاب می تواند علائم پسوریازیس شما را بهبود بخشد. نور UV اثرات ضد التهابی دارد و یک درمان بسیار قدیمی برای بسیاری از درماتوزها است. اما اگاه باشید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید و آفتاب سوختگی می تواند علائم پسوریازیس شما را بدتر کند. برای درمان فقط به چند دقیقه در معرض آفتاب بودن نیاز دارید.

۶. پسوریازیس را می توان برطرف کرد.

بیماری پسوریازیس چیست؟
اگر با پوست قرمز و خارش زندگی کرده اید، ممکن است امیدتان را از دست دهید. اما متخصصان پوست گزینه‌های درمانی زیادی برای پسوریازیس دارند؛ از جمله کرم‌ها یا پمادهای موضعی، داروهای خوراکی و تزریقی (معروف به داروهای بیولوژیک) و برنامه درمانی شما می‌تواند متناسب با سبک زندگی و نیازهای فردی شما باشد.

بیشتر بخوانید:

چگونه پسوریازیس را درمان کنیم؟ رژیم غذایی ضد التهاب از میوه تا غذاهای دریایی

همه چیز درباره بیماری پوستی پسوریازیس

منبع: glamour
دیجیاتو
بدون نظر

ورود