چگونه CPR یا احیای قلبی ریوی انجام دهیم؟ + ویدیو

چگونه CPR یا احیای قلبی ریوی انجام دهیم؟ + ویدیو

ایست قلبی یا زمانی که قلب به طور ناگهانی پمپاژ خون در بدن را متوقف می کند باعث می شود قربانیان، در عرض چند دقیقه بدون هیچ درمانی بمیرند. اما CPR یا احیای قلبی ریوی، می‌تواند بیماران را تا رسیدن امدادگران زنده نگه دارد.

ایست قلبی زمانی اتفاق می افتد که یک مشکل الکتریکی در قلب وجود داشته باشد و ضربان طبیعی قلب قطع شود. این اتفاق از حرکت خون در بدن جلوگیری می کند، به این معنی که مغز و سایر اندام های حیاتی از اکسیژن محروم می شوند. قربانیان بیهوش می‌شوند و در نتیجه تنفس متوقف می‌شود.

احیای قلبی ریوی یا CPR

این حالت، با حمله قلبی متفاوت است، که زمانی رخ می دهد که یکی از شریان های کرونری مسدود می شود؛ البته حمله قلبی می تواند منجر به ایست قلبی شود.

فردی که دچار ایست قلبی شده، فقط چند دقیقه برای زنده ماندن وقت دارد، به این معنی که اقدامات اضطراری بلافاصله قبل از رسیدن آمبولانس باید انجام شود.

احیای قلبی ریوی (CPR)، باید زمانی انجام شود که فرد بیهوش است و نفس نمی‌کشد یا به درستی نفس نمی‌کشد، حتی اگر قلبش همچنان در حال تپش باشد. به این حالت ایست تنفسی می گویند و به سرعت بدون CPR تبدیل به ایست قلبی می شود.

راهنمای گام به گام CPR 

مرحله ۱:

احیای قلبی ریوی یا CPR

اگر بزرگسالی بیهوش به نظر می رسد، به آرامی شانه های او را تکان دهید و با صدای بلند بپرسید که آیا حال او خوب است یا خیر.

مرحله ۲:

احیای قلبی ریوی یا CPR

اگر فرد نفس نمی کشد یا به طور عادی نفس نمی کشد، با اورژانس تماس بگیرید. کارشناسان اورژانس از پشت تلفن، دستورالعمل هایی را در مورد نحوه انجام CPR ارائه می دهند.

مرحله ۳:

احیای قلبی ریوی یا CPR

فشار دادن قفسه سینه را شروع کنید: در کنار قربانی زانو بزنید و کف یک دست را روی مرکز قفسه سینه قرار دهید. دست دیگر را روی دست اول قرار داده و انگشتان خود را قفل کنید. بازوهای خود را صاف نگه دارید و از انتهای کف دست برای فشار دادن محکم بین استخوان سینه استفاده کنید و رها کنید.

این کار را تقریباً دو بار در ثانیه انجام دهید

مرحله ۴:

احیای قلبی ریوی یا CPR

پمپاژ را با ریتم ذکر شده تا رسیدن پزشکان اورژانس ادامه دهید، یا تا زمانی که فرد شروع به هوشیار شدن کند، که اغلب با سرفه کردن، باز کردن چشم، صحبت کردن یا تنفس عادی قابل تشخیص است.

اگر کسی در نزدیکی شما باشد، می توانید CPR را به نوبت انجام دهید.

تنفس دهان به دهان

در حین پمپاژ ریتمیک قفسه سینه، اگر برای انجام این کار راحت هستید، تنفس دهان به دهان انجام دهید. البته CPR بدون تنفس دهان به دهان همچنان در پمپاژ قلب بسیار موثر است.

احیای قلبی ریوی یا CPR

برای دادن تنفس دهان به دهان، سر فرد را به آرامی به عقب خم کنید و چانه او را با دو انگشت به سمت بالا ببرید. بینی آنها را فشار دهید تا بسته شود.

احیای قلبی ریوی یا CPR

دهان خود را روی دهان آنها بگذارید و به مدت یک ثانیه محکم بدمید. این کار را دو بار انجام دهید. سپس قفسه سینه را ۳۰ بار پمپاژ کنید و سپس دو تنفس دهان به دهان دیگر انجام دهید.

بیشتر بخوانید:

اصطلاحات پزشکی که با هم اشتباه می‌گیریم؛ تفاوت بین حمله قلبی و ایست قلبی چیست؟

با نشانه‌های سکته قلبی، ایست قلبی و سکته مغزی آشنا شوید

منبع: dailymail
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود