DNS چیست؟ دامنه چگونه کار می‌کند؟

DNS چیست؟ دامنه چگونه کار می‌کند؟

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

اینترنت به یکی از مهم‌ترین ابزارهای مورد استفاده کاربران در سرار جهان، تبدیل شده است و کاربران برای استفاده از ایمیل، تلفن همراه و انجام کارهای شرکت و سازمان خود به اینترنت نیاز دارند. با استفاده روزمره کاربران از اینترنت، کسب‌وکارها به فکر راه‌اندازی وب‌سایت و فروشگاه آنلاین افتادند. یکی از مهم‌ترین اقدامات اولیه برای راه‌اندازی وب‌سایت، پیدا کردن نام دامین مناسب با کسب‌وکار شما است.

در ادامه به بررسی DNS چیست؟ دامنه چگونه کار می‌کند؟ می‌پردازیم تا با DNS و نحوه کار آن و دامنه آشنا شوید.

DNS چیست؟

DNS مخفف Disadvantages Of Domain Name Server است و در فارسی به سامانه نام دامنه شناخته می‌شود. DNS یک تکنولوژی برای تبدیل IP به نام دامنه و یا برعکس، است. همه دستگاه‌های متصل به اینترنت، دارای IPهای مشخص هستند و نوشتار این IPها به صورت عددی است. DNS این IPهای عددی پیچیده را تبدیل به نام‌های دامنه انتخابی کاربران، می‌کند و باعث مطالعه آسان نام وب‌سایت‌ها می‌شود.

DNS Server چیست؟

DNS سرور دیتابیس بزرگی است که مجموعه‌ای از دامنه‌ها و IPها است. اگر شما قصد مراجعه به برتینا دارید،‌ آدرس IP با استفاده از DNS به نام دامین Bertina.ir تبدیل می‌شود. شرکت‌ها دارای DNS سرورهای بسیاری هستند که همه آن‌ها با یکدیگر ارتباط دارند. شرکت ارائه‌دهنده هاستینگ، نام دامنه شما را در سرور DNS وارد می‌کند تا با دیگر DNSها هماهنگ شود.

DNS چگونه کار می‌کند؟

هنگامی که کاربران، نام دامنه وب‌سایت مورد نظر خود را در نوار مرورگر وارد می‌کنند، به وب‌سایتی که قصد بازدید از آن را دارند، منتقل می‌شوند که به این فرایند، فرآیند تفکیک یا حل DNS می‌گویند.

بطور مثال، شما قصد مراجعه به وب‌سایت برتینا را دارید، Bertina.ir را در نوار مرورگر خود وارد می‌کنید. در ابتدا، مرورگر به حافظه کش مراجعه می‌کند و در صورت وجود آی‌پی،‌ همان را به کاربر ارائه می‌دهد.

اگر آی‌پی مورد نظر در حافظه کش وجود نداشته باشد،‌ با استفاده از کارت شبکه، سیستم به دنبال سرور DNS می‌گردد. این عملیات در بازه زمانی بسیار کمی صورت می‌گیرد.

مزایای DNS چیست؟

  • مردم در سراسر جهان، دیگر قادر به انجام کارهای خود بدون اینترنت نیستند. DNS به دلیل تبدیل IP عددی به نام دامنه آسان، باعث استفاده آسان از اینترنت می‌شود. به صورت کلی، کاربران بدون وجود DNS، نمی‌توانند از اینترنت به آسانی استفاده کنند.
  • یکی از ویژگی‌های کلیدی DNS افزایش سرعت اتصال مرورگر کاربران به سرور است.
  • DNS امنیت زیرساخت‌ها را ارتقا می‌دهد و باعث افزایش امنیت وب‌سایت‌ها می‌شود. DNS از دسترسی هکران جلوگیری می‌کند و همین امر باعث بهبود امنیت سرور است.

دامنه چیست؟

پیدا کردن نام دامنه مناسب، یکی از موارد مهم برای راه‌اندازی وب‌سایت است. دامنه، آدرسی که کاربران با استفاده از آن به وب‌سایت شما، دسترسی پیدا می‌کنند. دامنه‌ها از عددهای پیچیده‌ای تشکیل شده که با استفاده از DNS به نام دامنه انتخابی کاربران تبدیل می‌شود.

دامنه از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟

دامنه از سه بخش مختلف، تشکیل شده است. بخش اول پروتکل، بخش دوم نام دامین و پسوند دامنه نام دارد. بخش اول به نام پروتکل، به صورت https و یا http نشان داده می‌شود که برای ارسال و دریافت اطلاعات، بین سرور و کلاینت است.

بخش دوم که نام دامین شما قرار دارد؛ می‌تواند به صورت فارسی و انگلیسی باشد. برای نام دامین لازم است، شما نامی متناسب با کسب‌وکار و برند خود انتخاب کنید که املا و تلفظ راحتی داشته باشد.

بخش سوم پسوند دامنه است که به آن‌ها دامنه TLD (دامنه سطح بالا) گفته می‌شود. از پسوندهای دامین می‌توان به .NET, .COM, .IR و سایر پسوندها، اشاره کرد.

شرکت اینترنتی برای نام‌های اختصاص‌یافته پسوند دامنه‌ها به نام ICANN وجود دارد که TLDها را در دسترس کاربران، قرار می‌دهد. انواع مختلفی از TLD وجود دارد که در ادامه، آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

دامنه gTLD (سطح بالای عمومی)

دامنه‌های سطح بالای عمومی (gTLD) یا Generic Top-level Domains متداول‌ترین و رایج‌ترین نوع TLD مورد استفاده کاربران است که نمونه‌هایی از gTLDها عبارت‌اند از .com، .net، .org و .edu. این پسوندها به نشان دادن هدف وب‌سایت‌ها کمک می‌کند؛ مانند .COM که برای استفاده تجاری و یا .edu که برای اهداف آموزشی است.

دامنه ccTLD (سطح بالای کد کشور)

با استفاده از دامنه کد کشور (ccTLD) کشوری که وب‌سایت در آن‌ ثبت شده است، مشخص می‌شود. به عنوان مثال، .us برای ایالات متحده و .ie برای ایرلند است.

ccTLD به معنای کشور نام دامنه است، اما برخی از ccTLD ها مانند Libya .ly و Tuvalu’s .tv به دلیل ارزش نام تجاری، انتخاب می‌شوند.

انواع دیگری از دامنه‌ها عبارت‌اند از:

BIZ

دامنه .BIZ یا Business اغلب برای وب‌سایت‌هایی که برای کسب‌وکارها و تجارت‌های آنلاین هستند، استفاده می‌شود.

INFO

دامین .INFO که مخفف Information است به معنای اطلاعات و مورد استفاده ارگان‌ها و شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

به دلیل استفاده بیش‌ از حد پسوند .com پیدا کردن نام مورد نظر شما و ثبت آن، کمی دشوار شده است. شما می‌توانید، برای خرید و ثبت دامنه مورد نظر از دیگر پسوندهای TLD استفاده کنید که برای حوزه‌ها و صنایع مختلف مورد استفاده است.

دامنه چگونه کار می‌کند؟

سرورها و کامپیوترها از طریق شبکه به یکدیگر متصل هستند و هرکدام از آن‌ها، آدرس‌های IP مخصوص خود را دارند.

با استفاده از DNS آدرس‌ IP به نام دامنه تبدیل می‌شود و کاربران می‌توانند، به راحتی آن‌ها را به خاطر بسپارند.

هنگامی که کاربر نام دامین وب‌سایت شما را در مرورگر خود تایپ می‌کند، از سمت مرورگر درخواستی به DNS ارسال می‌شود. سپس DNS به جستجوی آدرس IP مرتبط با نام دامنه می‌پردازد و آن را به رایانه‌ای که فایل‌های وب‌سایت شما قرار دارد، ارسال می‌کند. با انجام این فرایند داده‌های وب‌سایت شما به مرورگر کاربر ارسال می‌شود و وب‌سایت برای کاربر قابل نمایش است.

جمع‌بندی

وظیفه DNS تبدیل آدرس IP عددی و پیچیده وب‌سایت‌ها به نام دامین انتخابی کاربران است و بدون وجود DNS، استفاده از اینترنت برای کاربران دشوار می‌شود. بدون وجود DNS کاربران لازم است، IPهای پیچیده را به خاطر بسپارند. انتخاب نام دامنه مناسب برای وب‌سایت کسب‌وکار شما، یکی از اقداماتی است که به رشد و پیشرفت کسب‌وکار شما بسیار کمک می‌کند.

شما می‌توانید برای خرید و ثبت دامنه به برتینا مراجعه کنید تا با مشاوره کارشناسان این مجموعه،‌ بهترین انتخاب متناسب با نیاز خود را داشته باشید. همچنین، می‌توانید با شماره ۶۱۰۶۴-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

منابع:

www.techtarget.com/searchnetworking/definition/domain-name-system

بدون نظر

ورود