یک پزشک در شبکه اجتماعی تیک تاک توصیه کرده است که مرتبا زمان خواب خود را به تعویق نیندازید، و تأکید کرده است که با این کار ممکن است یک مرحله بسیار مهم خواب را از دست بدهید؛ به خصوص با افزایش سن.
همانقدر که همه میدانیم که خواب خوب شبانه میتواند در حالی که روز بعد داریم معجزه کند، به ندرت به تأثیری که به تعویق انداختن مداوم زمان خواب میتواند بر سلامت طولانی مدت ما بگذارد فکر میکنیم.
به گفته دکتر کاران راج (Karan Raj)، که از پلتفرمهای مختلف رسانه های اجتماعی خود برای آموزش های پزشکی به دنبال کنندگان خود استفاده میکند، اگر مرتبا تا دیروقت بیدار بمانید، ممکن است یک مرحله حیاتی خواب را از دست بدهید و این ممکن است بر ترمیم هورمون رشد که بسیار مهم است تأثیر بگذارد.
دکتر کاران توضیح میدهد: «ساعات اوایل شب تحت تاثیر مرحله خواب بدون حرکات سریع چشم (NREM) است. این مهم است زیرا خواب NREM شامل خواب عمیق تر و ترمیمی با موج آهسته است که با بیشترین مقدار ترشح هورمون های رشد شما طی ۲۴ ساعت همراه است.»
هر چه از شب میگذرد نسبت NREM به REM تغییر میکند و به تدریج NREM کمتر و خواب REM بیشتر میشود، بنابراین اگر زمان خواب خود را به تعویق بیندازید، مدت زمانی را که در خواب موج آهسته میگذرانید کوتاه میکنید، بنابراین کمتر از آن هورمون رشد دریافت میکنید.
برای مردان، ۷۰ درصد از هورمون های رشد، که برای متابولیسم و ترمیم بافت مورد نیاز هستند، در طول این خواب با موج آهسته ترشح میشوند.
مطالعات مختلف اهمیت هورمون های رشد برای تنظیم وزن و کاهش توده چربی را تایید میکنند و میگویند کمبود خواب با افزایش وزن و چاقی مرتبط است.
به گفته دکتر کاران، زمانی که وارد ۳۰ و ۴۰ سالگی میشوید، کنترل این موضوع اهمیت ویژهای پیدا میکند، در این مرحله مقدار کل هورمون رشد آزاد شده در عرض ۲۴ ساعت کاهش مییابد. با افزایش سن میزان خواب موج آهسته نیز کاهش مییابد.
با در نظر گرفتن این موضوع، توصیه میشود هر روز در یک زمان مشابه به رختخواب بروید، تا بتوانید تا آخرین ذره هورمون رشد را دریافت کنید.
بدون نظر