اولین ابرخودروی افغانستان که توسط طالبان رونمایی شد، مادا Mada 9) ۹) نام دارد که طی ۵ سال طراحی و توسعه آن توسط ۳۰ مهندس شرکت ENTOP در موسسه فنی حرفه ای افغانستان (ATVI) در کابل به انجام شده است. برای ساخت این خودرو از موتور تویوتا کرولا ارتقا یافته استفاده شده است؛ ولی بعید به نظر می رسد که بتواند با خودروهایی مانند بوگاتی و مک لارن رقابت کند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان با افتخار تصاویری از این خودرو را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد و گفت که ساخت آن افتخاری برای کل کشور است. وی در توییتر خود نوشت: «از اداره آموزش فنی و حرفه ای افغانستان تشکر می کنم که تحت چتر آنها، نخبه ها خدمات شایانی انجام می دهند.»
عبدالباقی حقانی وزیر آموزش عالی طالبان در مراسم رونمایی از این خودرو، سخنرانی پرشور خود را ایراد کرد و از ارزش های علمی افغانستان تمجید کرد و ادعا کرد که این خودرو دلیلی بر تعهد رژیم به ارائه علوم دینی و مدرن برای مردمش است.
در همین حال، محمدرضا احمدی، مدیرعامل شرکت ENTOP گفت که امیدوار است این ابرخودرو ارزش دانش را به مردم منتقل کند و به ارتقای وجهه افغانستان در صحنه جهانی کمک کند.
او به خبرنگاران گفت: «این خودرو سفر خود را در افغانستان آغاز خواهد کرد و ممکن است روزی بین المللی شود.»
در توییتی که احمدی در شب سال نو میلادی منتشر کرد، آمده بود: «خدا را بسیار سپاسگزارم که توانستم ساخت اولین خودروی افغانستان را به پایان برسانم. از تجار بزرگ و مردم عزیز افغانستان که در این مدت در کنار من بودند تشکر می کنم.»
خبر این ابرخودرو در افغانستان تحت حکومت طالبان با تحسین بسیاری روبرو شد و کاربران شبکه های اجتماعی با اشتیاق تصاویری از این خودرو را به اشتراک گذاشتند و ادعا کردند که این خودرو دلیلی بر توانایی های علمی و فناوری کشور است.
اما تعداد زیادی از کاربران اشاره کردند که این ابرخودرو در حالی رونمایی شد که افغانستان با یکی از بدترین بحران های بشردوستانه در جهان یعنی محرومیت زنان از تحصیل و کار توسط طالبان دست و پنجه نرم می کند.
یان اگلاند، دبیرکل شورای مستقل پناهندگان نروژی (NRC) گفت که طالبان از طریق نمایندگان خود قول داده بودند که هیچ ممنوعیتی برای تحصیل زنان یا کارکنان زن وجود نخواهد داشت. واضح است که ما توسط دولت طالبان گمراه شده ایم. NRC نزدیک به ۵۰۰ کارمند زن دارد که در حوزه هایی مانند امنیت غذایی، آموزش، کمک های قانونی، آب و بهداشت در مناطق دورافتاده افغانستان کار می کنند.
این زنان برای عملیات های کمک های زمینی در افغانستان، به ویژه در شناسایی سایر زنان نیازمند، حیاتی هستند، اما دیگر قادر به ایفای نقش های خود نیستند. آژانسهای کمکرسانی بینالمللی میگویند که بیشتر جمعیت ۳۸ میلیونی افغانستان گرسنه و سه میلیون کودک در خطر سوءتغذیه هستند.
اسلام گرایان تندرو در آگوست ۲۰۲۱ قدرت را به دست گرفتند و نوید یک نسخه مایم تر از حکومت ۱۹۹۶-۲۰۰۱ خود را دادند که به دلیل نقض حقوق بشر بدنام بود. اما آنها طی چند ماه گذشته به سرعت زنان را از تقریباً تمام عرصه های زندگی عمومی بیرون کرده اند و آنها را از تحصیلات متوسطه و عالی، کار در بخش دولتی و بازدید از پارک ها و حمام ها منع کرده اند.
مقامات دولتی ادعا می کنند که این ممنوعیت به دلیل رعایت نکردن قوانین طالبان در مورد حجاب توسط زنان اعمال شده است، ادعایی که توسط امدادگران رد شده است.
دولت طالبان هنوز به طور رسمی توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است و تنها نمایندگان تعداد انگشت شماری از کشورها در افغانستان حضور دارند.
بیشتر بخوانید:
داستان دختر ژنرال سابق افغان که مورد تجاوز و شکنجه مقام پیشین طالبان قرار گرفته است + ویدیو
مقایسه هزینه زندگی در سراسر جهان؛ ایران در انتهای جدول اما بالاتر از افغانستان!
عجب داستانی!!!!
حالا که زمستان سخت به ایران رسیده و کشور به شرایط بحرانی کمبود گاز نزدیک شده، از مسئولان پرتلاش ایرانی میخوام که از برادران طالبانی خودشون برای ارتقای فنی گاز رسانی به هموطنان مون استفاده کنند.?
در حالی که افغانستان پس از دهه ها جنگ هیچ چیزی برای توسعه دادن درش نمانده و در حالی که نظامیان ناتو (?️?) با نام طالبان افغانستان را هنوز اشغال نظامی کرده اند و بس نمی کنند؛
ابرخودرو ساخته شده؟
کسانی که همچین چیز هایی رو باور می کنید یا واقعا خودتون رو دارید احمق فرض می کنید یا واقعا احمقید.
این نهایتا یکی از خودرو های کشور های عضو ناتو باشه برای جذاب تر کردن نیرو های ناتو با نام مستعار طالبان.
– چطور ممکن است یک گروهک نظامی تا خرخره مسلح بیست سال در یک کشور بجنگد و در آخر از یک فرقه ای که حتی اسلحه ندارند شکست بخورد؟
مگر اینکه آن فرقه را خودشان پایه ریزی کرده باشند.
مگر اینکه اینها همان هایی باشند که با شوروی می جنگیدند…
در حد همون لامبورگینی که تو مشهد ساختن بدون.
توی تلگرام خوندم خیلیا گفتن این که ساخته تو ایران درس خونده. واقعا خوشحالم یکی تو مملکتم درس خونده و تونسته چنین چیزی بسازه. همش که نباید المان و کانادا و امریکا بگن. انشالله روزی که مثل امریکا و کانادا بشیم و مردم بیان برا زندگی.
شما هم درحد افغانستان در نظر بگیر. من یکی از فیلمبرداریش خوشم اومده.
حتی اگه حرف درستی بزنی،وقتی همراه با بی ادبی باشه مخاطب چه از خودت چه حرفات حس نفرت پیدا میکنه!.
براتون ارزوی ادب میکنم?