کاهش جمعیت چین در سال ۲۰۲۲ برای اولین بار پس از قحطی بزرگ در ۶۰ سال پیش

کاهش جمعیت چین در سال ۲۰۲۲ برای اولین بار پس از قحطی بزرگ در ۶۰ سال پیش

جمعیت چین برای اولین بار در بیش از ۶۰ سال گذشته، در سال ۲۰۲۲ با کاهش روبرو شده است، اتفاق مهمی که بیش از پیش بحران جمعیتی این کشور و بدنبال آن کند شدن رشد اقتصادی چین را نشان می دهد. جمعیت چین در سال ۲۰۲۲ با ۸۵۰,۰۰۰ نفر کاهش نسبت به سال قبل تر به ۱.۴۱۱ میلیارد نفر رسیده است، آماری که توسط اداره آمار ملی چین اعلام شده است. تحلیل گران می گویند که این کاهش جمعیت، اولین مورد کاهش جمعیت چین از سال ۱۹۶۱ و در جریان قحطی بزرگ بوده که سیاست های موسوم به «جهش بزرگ رو به جلو» از جانب مائو زدونگ رهبر سابق چین باعث آن شد.

کاهش جمعیت چین در سال 2022 برای اولین بار در 60 سال اخیر

ژوی ژانگ، یک کارشناس و اقتصاددان ارشد می گوید: «در سال های آینده، به احتمال فرااون این کاهش جمعیت ادامه خواهد داشت. این بسیار مهم است، با اشاراتی برای رشد بالقوه و تقاضای داخلی». نرخ زاد و ولد در سال ۲۰۲۲ نیز با کاهشی بی سابقه از ۷.۵۲ تولد در هر ۱,۰۰۰ زن از سال گذشته به ۶.۷۷ در هر سال رسیده است که پایین ترین عدد از زمان تاسیس حزب کمونیست در سال ۱۹۴۹ است. در سال ۲۰۲۲ در چین ۹.۵۶ میلیون کودک متولد شده اند در حالی که این عدد در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۰.۶۲ میلیون نوزاد بوده است، علیرغم اینکه دولت سیاست های جدیدی را به منظور تشویق زوج ها به داشتن فرزند در پیش گرفته بود.

کاهش جمعیت چین در سال 2022 برای اولین بار در 60 سال اخیر

داده های جدید در مورد کاهش جمعیت چین با اعلام یکی از بدترین عملکردهای اقتصادی سالانه چین در نزدیک به یک قرن گذشته همراه شده است، با اقتصادی که در سال گذشته تنها ۳ درصد رشد داشته است، بسیار کمتر از هدف گذاری دولت چین، که به چالش های دشواری که این کشور با آن روبروست که خود از کاهش نیروی کار و رشد جمعیت بازنشسته آن ناشی می شود. بحران جمعیتی در سال های آینده تاثیر بیشتری نیز بر رشد اقتصاد چین خواهد داشت، موضوعی که سال هاست به نگرانی اصلی دولت چین تبدیل شده است.

کاهش جمعیت چین در سال 2022 برای اولین بار در 60 سال اخیر

پکن در سال ۲۰۱۵ سیاست بحث برانگیز و بسیار قدیمی «تک فرزندی» که دهه ها به سختی اجرا می شد را کنار گذاشت، بعد از اینکه دریافت این سیاست کنترلی باعث پیر شدن سریع جمعیت و کاهش نیروی کار شده و می تواند به شدت ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور را تحت تاثیر قرار دهد. برای متوقف کردن کاهش نرخ زاد و ولد، دولت چین در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که به زوجین اجازه می دهد دو فرزند داشته باشند اما بعد از یک افزایش موقتی در نرخ زاد و ولد در سال ۲۰۱۶، نرخ زاد و ولد در مقیاس ملی دوباره رو به کاهش گذاشت.

کاهش جمعیت چین در سال 2022 برای اولین بار در 60 سال اخیر

سیاستگذاران چینی یکبار دیگر در سال ۲۰۲۱ سیاست های کنترل جمعیتی خود را تسهیل کرده و داشتن سه فرزند را مجاز دانستند و همزمان تلاش ها برای تشویق به تشکیل خانواده های بزرگ را افزایش دادند اما این تلاش ها در بحبوحه تغییر هنجارهای جنسیتی، هزینه بالای زندگی و بی ثباتی اقتصادی که مردم چین در آینده خود می بینند، راه به جایی نبرده است.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود