رده بندی ۲۵ کشوری که بیشترین سرانه بدهی را در جهان دارند

رده بندی ۲۵ کشوری که بیشترین سرانه بدهی را در جهان دارند

کشورهای با اقتصاد کوچکتر به‌طور کل توانایی این را ندارند که پول زیادی وام بگیرند. به همین دلیل است که کل بدهی و بدهی سرانه آنها بسیار کمتر از اقتصادهای توسعه یافته است و از همین روست که نام تعداد کمی از این کشورها در میان ۲۵ کشور با بالاترین بدهی به چشم می‌خورد.

با این حال، آنها با وجود داشتن سرانه بدهی بسیار کمتر، اغلب در وضعیت بسیار بدتری قرار دارند، زیرا ذخایر یا توانایی پرداخت وام را ندارند. به همین دلیل است که با وجود آنکه سرانه بدهی ایالات متحده بیش از ۲۰ برابر بیشتر از سریلانکاست، اقتصاد آن همچنان قوی ترین اقتصاد جهان است در حالی که سریلانکا در یک بحران اقتصادی عمده مداوم گیر افتاده است.

در این مقاله به کمک اطلاعات دریافتی از صندوق بین المللی پول و آمار جمعیت کشورها، سرانه بدهی کشورها در سال ۲۰۲۲ به تفکیک مشخص شده‌ است.

رتبه بندی ۲۵ کشور با بیشترین سرانه بدهی در جهان

۲۵. دانمارک

کل بدهی سرانه: ۲۰۶۸۷ دلار

دانمارک بدهی خود را در مقایسه با سال ۲۰۲۱، ۲۵ درصد کاهش داده است که اکنون تنها ۱۱ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را شامل می‌شود.

۲۴. اسلوونی

کل بدهی سرانه: ۲۰,۷۶۴ دلار

در سپتامبر ۲۰۲۲، بدهی اسلوونی به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی آن ۷۲.۳ درصد بود، در حالی که در مارس ۲۰۲۱ به بالاترین حد خود یعنی ۸۵ درصد رسیده بود.

۲۳. هلند

کل بدهی سرانه: ۲۷۶۱۳ دلار

نسبت بدهی هلند به تولید ناخالص داخلی آن حدود ۵۰ درصد است و انتظار می‌رود در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نیز در همین سطوح باشد. اخیرا، در سه ماهه سوم ۲۰۲۲، مازاد حساب جاری هلند به ۱۳.۹ میلیارد یورو در مقایسه با ۱۴.۱ میلیارد یورو در سال قبل کاهش یافت. این امر ناشی از کاهش بخش کالا در مقایسه با سال قبل بوده است.

۲۲. پرتغال

کل بدهی سرانه: ۲۸۷۸۲ دلار

علیرغم یک مهلت کوتاه، بدهی پرتغال هنوز بیش از ۱۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی است.

۲۱. لوکزامبورگ

کل بدهی سرانه: ۳۳۰۴۳ دلار

از آنجایی که جمعیت لوکزامبورگ کمی بیش از ۶۰۰۰۰۰ نفر است، با وجود اینکه این کشور جزو ثروتمندترین کشورهای جهان است و بدهی آن اصلا نگران کننده نیست، همیشه سرانه بدهی بالایی خواهد داشت. بدهی لوکزامبورگ تنها ۲۲ درصد تولید ناخالص داخلی آن است.

رتبه بندی ۲۵ کشور با بیشترین سرانه بدهی در جهان

۲۰. اسپانیا

کل بدهی سرانه: ۳۳۷۰۲ دلار

در حالی که دولت اسپانیا برای سال ۲۰۲۲ بدهی ۱۱۵.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را هدف گذاری کرده بود، درصد واقعی آن ۱۱۶.۸ درصد بود که در ژوئن ۲۰۲۲ به نزدیک به ۱۵۰۰ میلیارد یورو رسید.

۱۹. فنلاند

کل بدهی سرانه: ۳۴۲۷۹ دلار

فنلاند در حال حاضر با یک بحران بزرگ انرژی مواجه است، به ویژه با افزایش نرخ بهره. این موضوع همچنین می‌تواند منجر به بدتر شدن نسبت بدهی فنلاند به تولید ناخالص داخلی شود زیرا بحران انرژی می‌تواند اقتصاد این کشور را کند کند.

۱۸. آلمان

کل بدهی سرانه: ۳۴۸۸۱ دلار

پس از حمله روسیه به اوکراین، آلمان تصمیم گرفت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برای دفاع از خود هزینه کند، که ممکن است با این کار بدهی خود را افزایش دهد و در میان کشورهایی با بیشترین بدهی سرانه قرار گیرد.

۱۷. بحرین

کل بدهی سرانه: ۳۵۴۳۳ دلار

صندوق بین‌المللی پول عکس العمل بحرین به همه‌گیری را که باعث رشد اقتصادی ۲.۲ درصدی این کشور در سال ۲۰۲۱ شد تحسین کرد، در حالی که بدهی دولت به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی کمی کاهش یافت و از ۱۳۰ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۲۹ درصد در سال ۲۰۲۱ رسید.

۱۶. نروژ

کل بدهی سرانه: ۳۶۱۰۱ دلار

صندوق پول گسترده پادشاهی نروژ به این معنی است که این کشور در موقعیت واقعا خوبی قرار دارد و دارایی های مالی آن بیش از کل بدهی هایش است.

رتبه بندی ۲۵ کشور با بیشترین سرانه بدهی در جهان

۱۵. استرالیا

کل بدهی سرانه: ۳۷۱۰۰ دلار

چین بزرگترین بازار استرالیا است و حدود یک سوم کل صادرات آن را به خود اختصاص می‌دهد و از مجموع پنج بازار بعدی آن بزرگتر است. با بلاتکلیفی چین در مورد کووید-۱۹، از سیاست های کووید صفر تا کنار گذاشتن کامل همه محدودیت‌ها، استرالیا در مورد چگونگی شکل‌گیری سال ۲۰۲۳ با ابهام مواجه است.

۱۴. یونان

کل بدهی سرانه: ۳۷۵۰۸ دلار

یونان مدت زیادی است که در بحران بدهی قرار دارد که به دلیل مخارج سنگین دولت شروع شده و رشد اقتصادی آن کاهش یافته و مشکلات را تشدید کرده است.

۱۳. قطر

کل بدهی سرانه: ۳۷,۹۷۱ دلار

قطر یکی از دو دولت خاورمیانه در میان ۲۵ کشور با بالاترین سرانه بدهی، اخیرا میزبان جام جهانی فوتبال بود. در حالی که این تلاش برای افزایش شهرت ممکن است جواب داده باشد، قطر میلیاردها دلار برای این پروژه هزینه کرده است که بدهی این کشور نفت خیز را افزایش می‌دهد.

۱۲. سوئیس

کل بدهی سرانه: ۳۸۲۹۲ دلار

سوئیس به دلیل عملکرد درآمدی قوی و سیاست گذاری مالی خود مشهور است، به همین دلیل است که کل بدهی آن بسیار کمتر از تولید ناخالص داخلی است و به همین دلیل است که به راحتی در میان ثروتمندترین کشورهای جهان قرار می‌گیرد.

۱۱. انگلستان

کل بدهی سرانه: ۴۰۱۱۲ دلار

بریتانیا در سال ۲۰۲۲ محل تلاطم های شدید سیاسی بود. این کشور تنها در یک سال شاهد حضور سه نخست وزیر بود و سیاست های دولت نیز با روی کار آمدن هر نخست وزیر تغییر پیدا کرده است. بدهی بریتانیا به دلیل پرداخت اوراق قرضه مرتبط با تورم در حال افزایش است. ریشی سوناک، نخست وزیر فعلی، با بالاترین بدهی بریتانیا در ۶۰ سال گذشته مواجه است.

رتبه بندی ۲۵ کشور با بیشترین سرانه بدهی در جهان

۱۰. اتریش

کل بدهی سرانه: ۴۱۵۴۸ دلار

اقتصاد اتریش در نیمه اول سال ۲۰۲۲ به شدت بهبود یافت اما اخیرا در سه ماهه سوم ۲۰۲۲ سرعت آن کم شد. با وجود این کاهش، انتظار می‌رود کسری فعلی از ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ کاهش یابد.

۹. فرانسه

کل بدهی سرانه: ۴۶۴۲۱ دلار

طبق آخرین برنامه های مالی دولت فرانسه، به نظر می‌رسد بدهی / تولید ناخالص داخلی دولت فرانسه در حال تثبیت است زیرا بودجه این کشور نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، کسری بودجه از ۵ درصد تولید ناخالص داخلی به حدود ۳ درصد در سال ۲۰۲۷ کاهش می‌یابد.

۸. ایسلند

کل بدهی سرانه: ۴۶۵۶۵ دلار

ایسلند از بحران سال ۲۰۰۸ که منجر به فروپاشی مالی شد به شدت آسیب دید. در حالی که این کشور بازسازی شده، هنوز در میان کشورهایی است که بالاترین سرانه بدهی را دارند.

۷. ایرلند

کل بدهی سرانه: ۴۹۱۷۷ دلار

بدهی ایرلند به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی ۵۵.۶ درصد است. در سال ۲۰۰۹، بدهی ایرلند ۶۵ میلیارد یورو بود و از آن زمان به‌طور فزاینده‌ای افزایش یافت و بیش از دو برابر شد که به طور قابل توجهی بر ایرلند تاثیر گذاشت. همه‌گیری کووید-۱۹ هم به افزایش قابل توجه بدهی این کشور منجر شد که حدود ۲۳۹ میلیارد یورو است.

۶. ایتالیا

کل بدهی سرانه: ۵۰۳۴۷ دلار

به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی، ایتالیا به عنوان یکی از بدهکارترین کشورهای جهان شناخته شده است. از این نظر مشابه ژاپن است، اما بدهی ژاپن بیشتر به واحد پول خود است، در حالی که بخش زیادی از بدهی ایتالیا به ارزهای خارجی است. در آوریل ۲۰۲۲، کل بدهی ایتالیا به رکورد ۲.۸ تریلیون یورو رسید و موضوع اصلی آن در حال حاضر ریسک های تامین مالی مجدد با سررسید بدهی هاست.

رتبه بندی ۲۵ کشور با بیشترین سرانه بدهی در جهان

۵. بلژیک

کل بدهی سرانه: ۵۳۴۹۹ دلار

در نوامبر ۲۰۲۲، کمیسیون اروپا اعلام کرد که بلژیک دارای بالاترین بدهی در منطقه یورو است، و در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نیز با افزایش بدهی مواجه است. این افزایش بدهی عمدتا به سیاست های این کشور در واکنش به افزایش هزینه های انرژی و شاخص دستمزد مربوط می‌شود. ‌

۴. کانادا

کل بدهی سرانه: ۵۵۶۰۱ دلار

در حالی که کانادا برای چندین دهه بدهکار بوده است، اکنون بسیار نزدیک به ثبت یک رکورد در میزان بدهی خود است. کانادایی ها در حال حاضر به ازای هر دلاری که به دست می‌آورند، ۱.۸۳ دلار بدهی دارند.

۳. ژاپن

کل بدهی سرانه: ۸۸۱۴۲ دلار

از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۱، متوسط بدهی ژاپن به بیش از ۱۴۴ درصد رسید و در سال ۲۰۲۱ به رکورد ۲۶۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی رسید، زیرا اوراق قرضه دولتی به رکورد ۷ تریلیون دلار رسید. علیرغم بهبودی اقتصاد پس از همه گیری کرونا، نسبت بدهی ژاپن به تولید ناخالص داخلی همچنان در بین کشورهای G-7 بدترین است زیرا رشد هزینه ها به میزان قابل توجهی از توسعه اقتصادی فراتر رفته است.

۲. ایالات متحده آمریکا

کل بدهی سرانه: ۹۲۱۰۴ دلار

با بدهی سرانه کمی بالاتر از ۹۲۰۰۰ دلار، ایالات متحده در این فهرست در رتبه دوم قرار دارد. بدهی ایالات متحده بالاتر از هر زمان دیگری از زمان جنگ جهانی دوم است و به نظر می‌رسد که این کشور حداقل برای یک دهه آینده در صدر این لیست خواهد بود. این کشور همچنین خانه برخی از بدهکارترین شرکت‌های جهان است.

۱. سنگاپور

کل بدهی سرانه: ۱۱۳۹۴۸ دلار

در صدر فهرست ۲۵ کشوری که بیشترین بدهی سرانه را دارند، سنگاپور جای گرفته است، یک مرکز مالی بزرگ که اغلب به عنوان مرکز مالی آسیا شناخته می‌شود و بر اساس شاخص مراکز مالی جهانی، از هنگ کنگ پیشی گرفته است. بخش عمده‌ای از بدهی خارجی ۱.۷ تریلیون دلاری سنگاپور از بخش مالی است که به سادگی نشان دهنده حضور آن در این بخش است.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • پوریران دی ۳۰, ۱۴۰۱

    هر چی کشور درجه یک قدر گودرت بود جمع کردین تو لیست خخخخخ

    • سلام به تو بهمن ۱, ۱۴۰۱

      چون گودرتمندن.
      چون گوترت دارن

      میری غرب میبینی چه خبره این گوترتمندا

  • H بهمن ۱, ۱۴۰۱

    ۸ سال پیش، ۳۰ میلیون وام گرفتم، باید ۵۷ میلیون باز پرداخت کنم، تقریبا دو برابر ، میگفتن سودش ۴٪ !!! این دزدی آشکار و سیستماتیک هست.
    بله اگه به دلار حساب کنیم، ایرانی ها تو این لیست نیستن. ولی من هیچ کسی رو نمیشناسم که وام نگرفته باشه و به بانک بدهکار نباشه. تو کشورهای با اقتصاد سالم، هرکسی وام نمیگیره، مگه اینکه بخواد جایی سرمایه گذاری کنه، اما اینجا برای هرچیزی مثل خرید جهیزیه یا ماشین وووو وام میدن با سود بالا.
    اصلا یکی از راههای درآمدزایی برای دولت ، سود وام بانکی هست

  • 88. بهمن ۲, ۱۴۰۱

    عوضش مردمشون رفاه دارن و کیفیت زندگی صد برابر ایرانه این مهمه