برنامه تلویزیونی «هفت» که مدت هاست به عنوان برنامه ای در خصوص سینمای ایران از تلویزیون پخش می شود، گاهی اوقات بستری می شود برای جنجال آفرینی برخی اهالی سینما. این بار هم ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم «قلاده های طلا»، از فرصت حضور در آنتن زنده صدا و سیما استفاده کرد تا با اظهاراتی توهین آمیز به زنان، یا به گفته وی «زنان سلبریتی» حمله کند.
این فیلمساز، در برنامه «هفت» به تمسخر سینماگران زن میپردازد و عبارات زنندهای را در مورد بانوان به کار میبرد. نکته جالب این است که نه تنها هیچ گونه مخالفتی از مجری این برنامه، بهروز افخمی در واکنش به این توهین بی شرمانه صورت نمی گیرد، بلکه وی، صرفا به این توهین آشکار می خندد.
طالبی در این اظهارات عجیب درباره زنان سینماگر میگوید: «برخی از زنان سلبریتی، یائسگی خود را به گردن جمهوری اسلامی میاندازند». طالبی در ادامه، آنها را از بورس افتاده می خواند و میگوید: «این بازیگران زن تا از مرز پنجاه سالگی رد میشوند، روسری برمیدارند و منتقد جمهوری اسلامی میشوند».
ویدیوی این بخش از صحبت های ابوالقاسم طالبی به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و واکنش های بسیاری را به دنبال داشت.
گفتنی است که در جریان اعتراضات بعد از مرگ تلخ مهسا امینی، برخی زنان سینماگر از اعتراضات مردم حمایت کرده که منجر به بازداشت تعدادی از هنرمندان شد.
پیمان جبلی رئیس صداوسیما در حاشیه مراسم تجلیل از خانوادههای شهدا به اظهارات ابوالقاسم طالبی در برنامه زنده «هفت» و واکنشهای انتقادی نسبت به آن در خانواده سینماگفت:
ما در فضای غبارآلودی که در ماههای اخیر با آن روبهرو بودیم شاهد موضعگیریهای غلطی از سمت برخی چهرهها و هنرمندان بودیم که تصورات و تحلیلها و روایتهای غلط آنها باعث شد اینها به عرصهای وارد شوند که شاید بخش زیادی از واقعیت را نتوانستند ببینند و سخنانی بیان کردند که احساسات بخش عمدهای از جامعه را جریحهدار کرد.
واکنشها به این رفتارها، عکسالعملها و کنشها طبیعتاً متفاوت بوده است و آنچه توسط مهمان و کارشناس برنامهها مطرح میشود طبیعتاً موضع و نظر خودشان است.
آنچه باید به آن توجه کرد این است که در فضایی که به مقدسترین مقدسات ما در طول ماههای گذشته توهین شده است و فتنهای که پشتسر گذاشتهایم، طبیعی است که واکنشها و عکسالعملهایی صورت بگیرد که البته بعضی از این نظرات با ادبیات بهتری میتوانست بیان شود، شاید با ادبیات مناسبی بیان نشد اما واکنشی به آن رفتارها و اظهارنظرهایی است که در طول این چند ماه بیان شده بود.
پیشتر نیز اظهارات مهمان یک برنامه تلویزیونی درباره علی دایی انتقادهای گستردهای را در پی داشت.
واکنش شهاب حسینی به صحبت های ابوالقاسم طالبی در برنامه «هفت»
شهاب حسینی در واکنش به اظهارات ابوالقاسم طالبی در حساب اینستاگرام خود متنی منتشر کرد:
پیامی به بانوان همکار گرانقدر و عزیر که خانواده ما در این عرصه هنر سینما هستند و به یمن حضورشان به خصوص در عرصه بازگیری، تاریخ سینمای این مرز و بوم به وجودشان می بالد و بسیار شاهد خلاقیت و عواطف بی نظیر ایشان بر پرده نقره ای و صفحه تلویزیون بوده ایم.
به عنوان یک کار آموز بازیگری همواره هنر هنرمندان بانوی همکارم را در خلق و ارائه شخصیت، آنهم تنها به وسیله قرص ماه صورتشان و نه هیچیک از ابزارهای مرسوم سینمای جهان برای بازیگران زن، ستوده ام و حیرت زده توان حسی و عاطفی آنان در خلق و ارائه شخصیت های ماندگار بوده ام.
بانوان گرامی همکار،
مبادا باد گلوی عده ای معلوم الحالِ پوسیده مغز که بسترِ بی صاحب و بی اندیشه تلویزیون فعلی را جولانگاه عقده گشایی خود برای نجات از پرتگاه فراموشی و بی ارزشی کرده اند،
بر دامان بلند شما خط و خشی از غم بیفکند.
تاریخچه ناچیزشان اظهر من الشمس است.
این یکی چون دکتر فاستون روح خود را به شیطان فروخته و آن دیگری چون کرکسی مرده خوار مدام در کمین عزل کارگردانی بوده که جایگزین او شود و بر آثار ناتمام بی ثمرش بیفزاید. شکل کارتونی برنامه بی مغزشان چون داستان های کلیله و دمنه گفتگوی گرگ و شغال در باب آهوان بود.
مادران و خواهران همکارم، آسمان هنر سینمای این سرزمین به خورشید وجودتان همواره روشن بوده، هست و به کوری چشم خفافیش، خواهد ماند.
برادر، پسر، پدر، عمو، دایی و خلاصه همخون شما،
سید شهاب الدین حسینی
بیوگرافی ابوالقاسم طالبی
ابوالقاسم طالبی کارگردان سینما و فارغ التحصیل حقوق قضایی است. او فعالیت هنری را با نگارش قصه های کوتاه آغاز کرد و نخستین نمایشنامه اش را با نام «آن کس که نداند» در اصفهان نوشت و پس از ساختن چند فیلم کوتاه ۱۶ میلیمتری و ویدیویی، فعالیت در سینمای حرفه ای را در سال ۱۳۷۱، به عنوان مشاور کارگردان در فیلم «بر بال فرشتگان» به کارگردانی جواد شمقدری آغاز کرد. او صاحب امتیاز و مدیر مسئول هفته نامه «سینما ویدئو» است. طالبی در سال ۱۳۷۴ فیلم «ویرانگر»، در سال ۱۳۷۹ فیلم «آقای رئیس جمهور»و در سال ۱۳۸۵، فیلم «دست های خالی» کارگردانی کرد.
شاید معروف ترین اثر ابوالقاسم طالبی فیلم «قلادههای طلا» باشد که در سال ۱۳۹۰ اکران شد. این فیلم، روایت این کارگردان را از حوادث پس از انتخابات ۸۸ به تصویر می کشد، که از همان زمان هم انتقاداتی را متوجه خود کرد.
فک کنم خانومش تازه یایسه شده ، اعصابش خورده از اون قضیه
میدونم یائسه درسته نه یایسه ، حرف ئ رو توو کیبوردم پیدا نمیکنم اخه
دیدگاه این حکومتی ها نسبت به انسان همینقدر سخیف و شرم اوره. مخالفان ایدئولوژی خودشون رو با همین بیشرمی ها سرکوب میکنن. اما دم از مقام و کرامت زن میزنن. این نمونه کوچکی از هزاران بیمار عقده یی هست که مملکت رو به این حال روز انداختن.
عرزشی های سایبری که دم از تمدن و انسانیت میزنین ! تحویل بگیرید اسطوره های اخلاق و هنرتون رو
ایشون یک واقعیت رو عنوان کرده واقعیتم تلخه و این خانمهای از رده خارج باید اینو بفهمند که همیشه جوان و تو بورس نمیمونید
جدا از سخیف بودن حرفهای وی
انتخاب تیتر این متن نیز سخیف است!
انتقاد از سلبریتیهای زن بهه معنای توهین به عموم زنان نیست.
هر چند مطمئنم این کامنت منتشر نمیشود ولی؛
ژونالیستها همه شان این صفت را دارند که اخبار را به نفع خود تیتر میزنند و تحلیل میکنند.
فیلم ساز و خبرگزاری هم ندارد. راست و چپ هم ندارد. ایرانی و اروپایی و آمریکایی هم ندارد. «همه ژورنالیستها»
دمش گرم
حرف حساب زده، مگه زنهای هنرمند وقتی یائسه میشن یاغی نمیشن؟؟؟؟!!!!
یائسگی باعث میشه بهتر شماها رو بشناسن خدا رو شکر جمعیت زنان ایران داره یائسه میشه دیگه جایی برای شماها نمیمونه
اخلاق عمومی برای نقد در ایران،توهین وتحقیر است،اصلا به جناح نیست این یک مرض اخلاقی که هر کس در ایران تریبون دارد این خصلت را هم
شیرمادرحلالت باشه آقای طالبی خوب گفتی، سلبریتی های دوزاری حالاکه دیگه پولهاشونوگرفتن وپیرشدن هارشدن
اخلاق عمومی برای نقد در ایران،توهین وتحقیر است،اصلا به جناح نیست این یک مرض اخلاقی که هر کس در ایران تریبون دارد این خصلت را هم
والا “مرلین مونرو” هم با اون همه زیبایی و هنر و چیرهدستی تا دید داره پیر میشه(تو ۳۶ سالگی!) زد خودکشی کرد و خودشو مثله اینا بی حیثیت نکرد. خب عزیزم پیر شدی و دیگه بهــت بازی نمیدن قصه نداره که چرا زمین و زمان رو به فحش میکشی؟ اگه قرار باشه تا ۶۰ سالگی نقش بازی کنی که دیگه به کسی چیزی نمیرسه.
خب آنهایی که از حرف طالبی ناراحتن، مگه طرفدار حذف سانسور نبودن و میخواستن توی حرفها و فیلمهاشون سانسور برداشته بشه. خب الان اتفاق افتاده دیگه چرا ناراحتید؟
البته برخی خانمهای بازیگر قابل احترام و تقدیر هستن. ولی قبول کنید بعضی ها خودشونو مضحکه می کنن…
رهنما.معتمد آریا، صالحی و بایگان و …