تشخیص جدید و دقیق تر بیماری بروس ویلیس؛ زوال عقل فرونتوتِمپورال چیست؟

تشخیص جدید و دقیق تر بیماری بروس ویلیس؛ زوال عقل فرونتوتِمپورال چیست؟

در سال ۲۰۲۲ خانواده بروس ویلیس ۶۷ ساله اعلام کردند که او به علت ابتلا به اختلال آفازی یا زبان پریشی قادر به ادامه فعالیت حرفه ای خود نخواهد بود. اما در بیانیه ای جدید، تشخیص دقیق تر بیماری او به عنوان دمانس فرونتومپورال (frontotemporal Dementia) و آخرین وضعیت سلامتی این اسطوره هالیوود، با طرفدارانش به اشتراک گذاشته شد.

دمانس فرونتومپورال بیماری بروس ویلیس

همسر و فرزندان او، که پس از تشخیص بیماری بروس ویلیس به اختلال آفازی یا زبان پریشی در سال گذشته، هیچ حمایت و توجهی را از او دریغ نکرده اند، در این بیانه اعلام کردند که با وخیم تر شدن علائم بیماری ویلیس، حالا پزشکان در تشخیصی دقیق تر، بیماری او را دمانس فرونتومپورال (FTD)، شناسایی کرده اند.

دمانس فرونتومپورال بیماری بروس ویلیس

در این بیانیه آمده است: «متاسفانه، چالش‌های ارتباطی، تنها یکی از علائم بیماری بروس است. این تشخیص جدید گرچه دردناک است، اما رسیدن به یک تشخیص روشن، می‌تواند آرامش‌بخش باشد.»

دمانس فرونتومپورال بیماری بروس ویلیس

در این بیانیه جدید که توسط رومر، دختر بروس ویلیس همراه با تصویری از این ستاره فیلم «جان سخت» در روز پنجشنبه منتشر شد، آمده است که آنها امیدوارند توجه رسانه ها در مورد وضعیت این بازیگر، باعث افزایش آگاهی همگانی در خصوص این بیماری شود.

دمانس فرونتوتمپورال چیست؟

به گفته انجمن آلزایمر، دمانس فرونتوتمپورال نوع نادری از زوال عقل است که باعث بروز مشکلاتی در رفتار و زبان می شود. گاهی اوقات به آن بیماری پیک یا زوال عقل لوب فرونتال نیز گفته می شود. اولین علائم قابل توجه FTD تغییرات شخصیت و رفتار و یا مشکلات زبانی است.

دمانس فرونتومپورال بیماری بروس ویلیس

کلمه “فرونتوتمپورال” به لوب های فرونتال و تمپورال در مغز اشاره دارد که در این نوع زوال عقل آسیب می بینند. FTD زمانی رخ می دهد که بیماری به سلول های عصبی این لوب ها آسیب می رساند.

دلیل دقیقی برای اینکه چرا این اتفاق می افتد وجود ندارد، اما اغلب زمینه ژنتیکی در آن بی تاثیر نیست.

علائم دمانس فرونتومپورال چیست؟

دمانس فرونتومپورال بیماری بروس ویلیس

در حالی که زوال عقل بیشتر افراد بالای ۶۵ سال را تحت تاثیر قرار می دهد، دمانس فرونتومپورال معمولا در سنین پایین تر شروع می شود. بیشتر موارد در افراد ۴۵ تا ۶۵ ساله تشخیص داده می شود، اگرچه می تواند افراد جوان تر یا مسن تر را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

مانند دیگر انواع زوال عقل، زوال عقل فرونتوتمپورال به آرامی رشد می کند و به تدریج، طی چندین سال بدتر می شود. در نتیجه، علائم مشابه مراحل بعدی انواع دیگر زوال عقل، مانند بیماری آلزایمر در این بیماران مشاهده می شود.

فرد مبتلا ممکن است فراموشکار شود و دیگر دوستان و خانواده خود را نشناسد، هذیان بگوید یا دچار توهم شود که باعث می شود به راحتی بی قرار یا آشفته شده و یا رفتار پرخاشگرایانه از خود نشان دهد.

درمان دمانس فرونتومپورال چیست؟

دمانس فرونتومپورال بیماری بروس ویلیس

مانند سایر انواع زوال عقل، FTD یک بیماری پیشرونده است، به این معنی که پس از تشخیص علائم بیشتری ظاهر می شود و به تدریج در طول زمان ناتوان کننده تر خواهد شد.

در حال حاضر هیچ درمانی برای زوال عقل وجود ندارد و نمی توان پیشرفت بیماری را کاهش داد. در کنار FTD سه بیماری وجود دارد که احتمال بیشتری دارد افراد مبتلا به FTD را تحت تاثیر قرار دهد که عبارتند از:

بیماری نورون حرکتی؛ به عارضه هایی گفته می شود که باعث می شوند اعصاب ستون فقرات و مغز، عملکرد خود را طی زمان از دست بدهند. این عارضه ها، نادر هستند اما شکل شدید بیماری تحلیل عصبی میباشند.

فلج فوق هسته ای پیشرونده؛ این بیماری باعث تخریب سلول های مغزی می شود که حرکت و مهارت های حرکتی را کنترل می کنند. با پیشرفت بیماری، مشکلاتی در تعادل راه رفتن، راه رفتن، حرکت چشم و بلع ممکن است رخ دهد.

سندرم کورتیکوبازال؛ یک بیماری نادر، پیشرونده و تخریب کننده سیستم عصبی مرکزی است.

به طور متوسط، افراد مبتلا به دمانس فرونتومپورال پس از تشخیص ۸ تا ۱۰ سال عمر می کنند، اما در مواردی افراد بیش از اینها زنده خواهند ماند.

دمانس فرونتومپورال بیماری بروس ویلیس

بروس ویلیس، بیشتر با بازی در نقش افسر پلیس نیویورک، جان مک‌ کلین، در مجموعه فیلم‌ اکشن «جان سخت» (Die Hard) شناخته می شود. او یک جایزه گلدن گلوب برای سریال Moonlighting و سه جایزه امی (از جمله یک جایزه برای نقش کوتاه در سریال Friends) دریافت کرده است و از دیگر آثار ماندگار او می‌ توان به فیلم های «داستان عامه‌ پسند» (Pulp Fiction)، «حس ششم» (The Sixth Sense) و «آرماگدون» (Armageddon) اشاره کرد.

منبع: mirror
دیجیاتو
بدون نظر

ورود