در حال حاضر ما بیش از هر زمان دیگری در مورد علم تغذیه می دانیم، اما هنوز باورهای غلط بی شماری در مورد غذا وجود دارد که باعث می شود افراد هر روز تصمیمات نادرستی در مورد رژیم غذایی خود بگیرند. در اینجا برخی از این باورهای غلط در مورد تغذیه را با هم مرور می کنیم.
باید از مصرف کربوهیدرات ها پرهیز کرد
کربوهیدرات ها برای بدن ما بسیار مفیدند و در واقع بخش بسیار مهمی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل هستند. کربوهیدرات ها منبع سوخت مورد علاقه بدن و مغز ما هستند و به هضم کمک می کنند.
با این حال، کیفیت و کمیت کربوهیدراتی که برای مصرف انتخاب می کنید اهمیت دارد. کربوهیدرات های تصفیه شده، شیرینی ها، قندهای اضافه شده، نان های سفید و غیره از آن دسته کربوهیدارت هایی هستند که باید مصرف کنترل شده تری داشته باشند.
به گفته انجمن قلب آمریکا، کربوهیدرات های تصفیه شده، به سرعت هضم می شوند و فوراً گلوکز یا انرژی را به جریان خون می فرستند. کربوهیدراتهای پیچیده آهستهتر هضم میشوند و گلوکز کمتر و پایدارتری را به جریان خون میرسانند؛ مثل کربوهیدرات های موجود در میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات.
محصولات تازه سالم تر از مواد منجمد یا کنسرو شده هستند
این باور به هیچ وجه درست نیست. در واقع، گاهی اوقات گزینه های منجمد یا کنسرو شده می توانند در واقع مغذی تر باشند. میوهها و سبزیجات منجمد حاوی مقدار زیادی از ویتامینها و مواد معدنی هستند.
شیر گیاهی سالم تر از شیر لبنی است
این روزها، به نظر می رسد که حدود یک میلیون گزینه شیر مختلف در دسترس است، از شیر گاو قدیمی معمولی گرفته تا سویا، کنف، فندق، نخود و هر چیز دیگری. اغلب، این شیرهای گیاهی به عنوان گزینه های سالم تری معرفی می شوند، اما همیشه اینطور نیست.
شیر گاو هنوز یک انتخاب واقعا عالی است. یک فنجان شیر بدون چربی، حاوی ۱۰ گرم پروتئین و یک چهارم کلسیم مورد نیاز روزانه شماست، در حالی که شیر گیاهی مانند شیر بادام، یک گرم پروتئین در هر وعده دارد.
در نهایت، این به انتخاب شخصی افراد بستگی دارد و اینکه چه چیزی به بدن شما حس بهتری می دهد.
همه چربی ها بد هستند
چربیها، از همه مهمتر چربیهای اشباع نشده، واقعاً برای ما مفید هستند. این چربیها میتوانند به محافظت از قلب کمک کنند. به این دلیل که چربی تک اشباعنشده و چند اشباعنشد می توانند به افزایش HDL یا کلسترول خوب و کاهش LDL یا کلسترول بد کمک کنند.
ما می توانیم این چربی ها را با داشتن یک رژیم غذایی غنی از غذاهایی مانند آووکادو، آجیل، دانه ها، روغن زیتون و ماهی های چرب مانند سالمون دریافت کنیم.
سویا خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد
این یک افسانه رایج است که هنوز هم بسیاری آن را باور دارند. این باور از آنجا می آید که سویا حاوی چیزی به نام فیتواستروژن است. فیتواستروژنها یک ماده مغذی طبیعی هستند که در گیاهان خاصی یافت میشوند و طبق نظر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده ممکن است در هنگام مصرف و متابولیزه شدن، اثرات استروژنی خاصی داشته باشند.
میدانیم که استروژن گاهی میتواند با احتمال ابتلا به سرطان سینه مرتبط باشد، اما استروژنهای موجود در سویا با استروژنهای پستانداران و استروژنهایی که در بدن خود داریم، بسیار متفاوت است. درواقع مصرف ۲۵ گرم پروتئین سویا در روز می تواند از قلب محافظت کند.
بدون نظر