هشدار اسپویل: در ادامه این مطلب بخش هایی از داستان فیلم خرس کوکایینی فاش خواهد شد.
گاهی اوقات واقعیت از داستان عجیب تر است و وقتی پای روایت واقعی مرکز داستان فیلم Cocaine Bear به میان می آید، این فیلم آزادی های بسیاری داشته است. بر اساس سناریویی از جیمی واردن به کارگردانی الیزابت بنکس، فیلم Cocaine Bear اقتباسی نصف و نیمه از اتفاقات واقعی است که در سال ۱۹۸۵ رخ داد. یک خرس سیاه همانطور که در این کمدی اکشن نیز دیده می شود کوکایین مصرف کرده بود، زیرا یک قاچاقچی مواد مخدر کیسه های مواد را از هواپیما بیرون انداخته بود. فیلم Cocaine Bear داستان توریست ها، قاچاقچیان مواد مخدر، پرسنل پارک جنگلی، مردم محلی و پلیس را با هم ترکیب می کند.
چیزی که در مورد همه این ها مشترک است، روبرو شدن با یک خرس سیاه است که پیش تر از هر کس دیگری به کیسه های حاوی کوکایین دست یافته است. فیلم پر از خشونت و درجه دوم بنکس هیچ محدودیتی نمی شناسد و یک خرس وحشی را نشان می دهد که می خواهد هر کسی که سر راه او برای رسیدن به کوکایین بیشتر قرار می گیرد را بکشد. خرس کوکایینی با کمی همدردی نگریسته می شود زیرا در مصرف کوکایین گناهکار نیست و بر اساس اتفاق و شانس بسته های کوکایین روی منطقه زندگی او در کوهستان خونین فرود می آیند. فیلم Cocaine Bear یک سری واقعیت ها را درست روایت می کند اما داستان را توسعه می دهد تا یک داستان بامزه، سرگرم کننده و ساختگی در مورد اتفاقات واقعی زندگی را شکل دهد.
در حقیقت چه اتفاقی برای خرس کوکایینی رخ داد؟
در نسخه بنکس از خرس کوکایینی، این جانور چندین بسته کوکایین را خورده و دست به کشتار می زند. در تمام این مدت خرس همچنان به کشتار ادامه می دهد و تنها یک بار در اثر سوء مصرف کوکایین و نشئه بودن بیهوش می شود. علیرغم هدف گلوله قرار گرفتن، خرس کوکایینی همچنان زنده مانده و تا انتهای فیلم آماده است که چندین بازدید کننده دیگر از پارک جنگلی را در وحشت فرو ببرد. در واقعیت اما سرنوشت خرس کوکایینی چندان سرنوشت شادی نبود. بعد از خوردن مقدار زیادی کوکایین- سه تا چهار گرم کوکایین در سیستم گوارش خرس پیدا شد- بعد از بیست دقیقه، به خاطر اوردوز جان باخت.
۱۰ فیلم برتر تاریخ سینما در مورد حمله جانوران وحشی؛ از Burning Bright تا The Pack
این خرس که نر بود (برخلاف خرس ماده ای که در فیلم Cocaine Bear به تصویر کشیده می شود) در کنار کیسه ای ضخیم حاوی حدود ۳۵ کیلوگرم کوکایین پیدا شد. البته این خرس در واقع تمام ۳۵ کیلوگرم کوکایین را نخورده بود. بعد از اینکه جسد این خرس کوکایینی پیدا شد، یک متخصص دامپزشکی اعلام کرد که در داخل معده خرس لایه هایی از کوکایین پیدا شده و حیوان دچار از کار افتادن سیستم تنفسی، خونریزی مغزی و از کار افتادن قلب شده است. جسد خرس کوکایینی در نهایت برای تاکسیدرمی شدن به یک کارگاه منتقل شد. بدین ترتیب زندگی خرس سیاه بعد از خوردن کوکایین در نسخه سینمایی بسیار دراماتیک تر و پرحادثه تر از آن چیزی بود که در واقعیت رخ داد.
خرس کوکایینی در زندگی واقعی هیچ کسی را نکشت
در حالی که جسد خرس کوکایینی هفته ها بعد از افتادن بسته کوکایین از آسمان پیدا شد، هیچ شواهدی دال بر اینکه کسی را کشته است پیدا نشد. با توجه به اینکه خرس کوکایینی که لقب پابلو اسکوبیر را یافته بود، مدت کوتاهی بعد از خوردن کوکایین ها اوردوز کرده و جان باخته بود، بعید به نظر می رسد که فرصتی برای گشت و گذار دیوانه وار در جنگل در جستجوی کوکایین بیشتر یا کشتن کسانی که سر راهش قرار گرفته باشند داشته است. فیلم Cocaine Bear نه تنها پایانی متفاوت و دراماتیک برای این حیوان رقم می زند بلکه در مورد اتفاقاتی که بعد از خوردن کوکایین ها برای خرس رخ داده و کارهایی که می کند بسیار خلاقانه عمل می کند. در هر صورت در نسخه سینمایی، خرس بعد از خوردن کوکایین دست به کشتار می زند.
چه اتفاقی برای کیسه کوکایین ها رخ داد؟
در پایان فیلم Cocaine Bear می بینیم که پلیس هیچگاه باقیمانده کوکایین ها را پیدا نمی کند. در واقعیت اما، در حالی که بالاخره صدها کیلو کوکایین پیدا شد، کوکایینی که خرس نخورده بود تا مدت ها قبل از پیدا شدن جسد وی توسط اداره تحقیقات جرجیا پیدا نشده بود. نگهبانان پارک حدود ۱۰۰ کیلوگرم کوکایین را پیدا کردند و گروهی دیگر نیز کمی بیشتر از این مقدار را در نقاط مختلف جنگل یافتند. مقدار این کوکایین بسیار زیاده بوده و میلیون ها دلار ارزش داشت.
شخصیت های فیلم Cocaine Bear در اتفاقات واقعی داستان حضور نداشتند
بر اساس گزارش ها، هیچ کدام از شخصیت هایی که در فیلم Cocaine Bear می بینیم بخشی از اتفاقات واقعی مرتبط با خرس کوکایینی نبودند. تنها شخصیتی که بر اساس یک شخصیت واقعی ساخته شده اندرو سی تورنتون است، چترباز قاچاقچی مواد مخدری که در ابتدای این اکشن کمدی می بینیم. کارهای اوست که در نهایت به نشئه شدن خرس سیاه منجر می شود. اما نسخه سینمایی علاقه زیادی به این شخصیت ندارد و بیشتر به شخصیت های ساختگی می پردازد که سر راه خرس قرار می گیرند. بدین ترتیب، فیلم Cocaine Bear آزادی های داستانی خود را به شخصیت ها نیز گسترش می دهد، که هر کدام از آن ها اهداف و نیات خاص خود را دارند و هر کدام از آن ها داستان تلاش برای بقای خاص خود را دارد.
اندرو سی تورنتون که بود و چگونه درگذشت؟
همانطور که پیش تر گفته شد، اندرو سی تورنتون دوم یک چترباز بود که کیسه های حاوی کوکایین را از هواپیمایی که هدایت می کرد به بیرون پرتاب نمود. در دنیای واقعی، تورنتون یک افسر سابق پلیس و یک مامور مبارزه با مواد مخدر بود که به قاچاق مواد مخدر روی آورد. در هنگام مرگش، تورنتون در واقع در حال قاچاق کوکایین از کلمبیا به تنسی بود اما مقداری از کوکایین ها را به بیرون از هواپیما پرت کرد زیرا هواپیمایش به شدت سنگین شده بود. بر اساس گزارش ها، نقشه این بود که کوکایین ها بعدها از آنجایی که تورنتون آن ها را رها کرده بود بازیابی شوند.
اینکه آیا کسانی که تورنتون برایشان کار می کرد یا قرار بود مواد مخدر را به دستشان برساند با این نقشه وی موافق بودند یا اینکه تورنتون در لحظه و رأساً تصمیم به بیرون انداختن مقداری از کوکایین ها گرفت هنوز مشخص نیست. در هر صورت، این نقشه با مرگ تورنتون ناکام ماند. در فیلم Cocaine Bear، وی پیش از اینکه از هواپیما بیرون بپرد، سرش با در هواپیما برخورد کرده و به بیرون از هواپیما سقوط می کند. اما بر اساس گزارش ها، تورنتون از هواپیما بیرون پریده و چترش هیچ وقت باز نشد زیرا به کیسه های مواد مخدری که حمل می کرد گیر کرده بود.
۱۰ فیلم ترسناک در فضای طبیعت وحشی که بر اساس داستان های واقعی ساخته شده اند
چه اشتباهاتی در فیلم Cocaine Bear در مورد تاثیر مواد مخدر بر حیوانات وجود دارد؟
در واقع باید گفت که دقیقاً مشخص نیست که مواد مخدر با جانوران و، به طور خاص، یک خرس واقعی چه می کند زیرا به ندرت چنین شرایطی پیش آمده است. اما بر اساس گفته های دکتر رومن پیتزی، خرس ها عموماً از انسان ها می ترسند و به این سرعت به کوکایین معتاد نمی شود. دیگر اینکه وقتی مطالعاتی روی خرس ها بعد از مصرف مواد مخدر صورت گرفت، واکنش آن ها بیشتر ترس بود تا تهاجمی شدن و حمله. در حالی که خرس ها به انسان ها حمله می کنند، این موضوع تمایل عمده آن ها نیست و معمولاً سعی می کنند از انسان ها دور بمانند. با توجه به تاثیرات کوکایین، خرس هایی که آن را مصرف می کنند ممکن است نسبت به قلمرو خود حساس شده و زود از کوره در بروند، اگر چه هیچ مدرک یا شواهدی دال بر این وجود ندارد که خرس ها بعد از مصرف مواد مخدر دست به کشتار می زنند.
خرس کوکایینی الان کجاست؟
خرس کوکایینی یا همان پابلو اسکوبیر اکنون در Kentucky Fun Mall در لکسینگتون است اما خرس بیچاره قبل از رفتن به این محل سفر پرماجرایی داشت. بعد از تاکسیدرمی شدن، خرس کوکایینی در ابتدا به موزه ملی چاتاهوچی ریور فرستاده شد. سپس جنازه او به دالتون، لاس وگاس منتقل شد و بر اساس ادعاها، به یک خواننده موسیقی کانتری به نام وایلون جنینگز فروخته شد، قبل از اینکه در نهایت به Fun Mall فرستاده شد و اکنون بازدید کنندگان و توریست ها می توانند از خرس کوکایینی عکس و فیلم بگیرند.
بدون نظر