بندرعباس که در گذشته با نام «بندر گمبرون» شناخته میشد، یکی از مراکز مهم فعالیتهای تجاری و اقتصادی در جنوب کشور است. از این رو افراد زیادی به منظور یافتن کار به این شهر مهاجرت میکنند. اما جدای از بحث کار، آیا برای سفر و گردشگری در بندرعباس برنامهای دارید؟ شما میتوانید بهقصد حضور در این شهر حرکت کنید، اما در مسیر، دهها شهر و مکان دیدنی را هم ببینید. اطراف این شهر پر است از جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی، غارهای طبیعی، قلعه های تاریخی و بافت تاریخی که تماشای آن هر چشمی را شگفتزده خواهد کرد. در این مطلب به معرفی بهترین جاهای دیدنی بندرعباس میپردازیم.
از آنجایی که این شهر در جنوب کشور واقع شده و آب و هوای گرم و شرجی دارد، بهترین زمان سفر به بندرعباس نیمه دوم سال و البته نوروز است.
نیازی به تاکید نیست که جاذبه های گردشگری بندرعباس به مواردی که در ادامه آوردهایم محدود نمیشود. پس اگر درباره دیدنی های این شهر نکتهای را جا انداختهایم یا تجربه حضور در مکان دیدنی دیگری به غیر از موارد ذکرشده را دارید حتما با ما در میان بگذارید.
جاذبه های طبیعی و تاریخی بندرعباس
آبگرم گنو
برای آغاز ماجراجویی در بندرعباس چه چیزی بهتر از حضور در آبگرم؟ عدهای معتقدند آبگرمها به دلیل خواص ویژه معدنی، بسیاری از بیماری های استخوانی، حرکتی و پوستی را درمان میکنند؛ اما اگر برای این مدعا دلیل علمی هم پیدا نشود؛ صرف رفع خستگی سفر میارزد تا به یکی از دو میلیون نفری بیپوندیم که سالانه به ۳۴ کیلومتری شمال بندرعباس میروند تا از جکوزی و وان انفرادی آبگرم گنو استفاده کنند.
چشمه آبگرم گنو در کوه گنو، در فاصله ۳۴ کیلومتری از شمال شرقی بندرعباس قرار دارد. این چشمه و بخشهای اطراف آن مکانی مناسب برای استراحت و تفریح خانوادهها است. این منطقه چون در میان کوهها قرار گرفته است، آب و هوای معتدلتری نسبت به بندرعباس و دیگر شهرهای استان هرمزگان دارد. همچنین کوه گنو که ارتفاع ۲۳۴۷ متری دارد، مانع از عبور بخارات آب دریا میشود و این امر سبب شده استان هرمزگان هواره رطوبت و شرجی بالایی داشته باشد.
آبگرم گنو حاوی هیدروژن سلفوره و کلر است و دمای بالای آب نیز سبب شده که گیاهان و حیوانات کمی در آن زندگی کنند. با این حال نوعی ماهی خاص به نام آوینیوس گینویس در این چشمه آبگرم یافت میشود که جز اینجا، هیچ کجای دیگر نمیتوانید پیدا کنید.
این ماهی بسیار کوچک و سریع است و در جریان تند آبگرم گنو نمیتوان آن را مشاهده کرد. مهرخوش، بادام وندلیو و پامچال صخرهای گیاهانی هستند که در این منطقه از ایران میروند.
منطقه حفاظت شده گنو
منطقه حفاظت شده گنو در شمال بندرعباس قرار دارد که آب و هوای آن بسیار مطبوع بوده و سرزمینی کوهستانی است. آب و هوای این منطقه تفاوت زیادی با مناطق اطراف آن دارد و میتوانید در جنوب کشور چنین هوای معتدلی را تجربه کنید. این منطقه حدود ۲۷۵۰۰ هکتار مساحت دارد و ارتفاعش نیز از ۵۰ تا ۲۰۳۷۴ متر متغیر است. از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۴ به منطقه حفاظت شده تبدیل شد؛ اما به دلیل غنای طبیعی از سال ۱۳۵۴، آن را به عنوان پارک ملی معرفی کردند. منطقه حفاظت شده گنو همچنین یکی از ۹ ذخیرهگاه زیستکره در ایران است.
منطقه حفاظت شده گنو تنوع گیاهی و جانوری زیادی دارد و کوهها و درهها زیبایی آن را دوچندان کرده است. در این منطقه میتوانید درختان انگور، سیب، زردآلو، انار، انجیر، نارنگی، لیموترش، نارنج، انبه و خرما ببینید. از حیواناتی که در این منطقه زندگی میکنند، میتوان به پلنگ، کفتار، گرگ، شغال، قوچ، میش، بز و آهو اشاره کرد. بلندترین قلههای کوه گنو، نصیری و بازگرد نام دارد که پوشیده از انواع درختان جنگلی و بوتههای دارویی است.
قلعه فین
متاسفانه زلزله سال ۱۳۸۶ بخش قابل توجهی از قلعه فین بندرعباس را تخریب کرده اما هنوز هم میتوان دریافت که این ارگ به طور تقریبی ابعادی ۳۰۰ در ۲۰۰ متری داشته و درکنار آن برجهایی استوانهای شکل برای قرارگیری ادوات جنگی ساخته شده بودهاند. با مشاهده زیرساختهای امروزیتر در مسیر صعود نیز مشخص میشود در روزهای معاصر تاریخ، خانهای محلی از این قلعه استفاده میکردهاند. روی هم رفته اگر دوست دارید ساعاتی را در تونل زمان بندرعباس سپری کنید؛ قلعه فین انتخابی فوق العاده خواهد بود.
محله باستانی سورو
وقتی حرف از محلههای باستانی میشود فکروذهن همه در بندرعباس به یک اسم ختم میشود، سورو. محله باستانی سورو، قسمت غربی محلهای با همین اسم در بندرعباس قرار دارد. محلهای دیدنی که هنوز محل جمعآوری سکههای باستانی دوران صفویه، قاجار و ساسانی است.
طبق نظر محققان این محل مرکز حکومت در هرمزگان محسوب میشد. درواقع سورو محلهای باستانی بود که در آن ضرب سکه نسلبهنسل انجام شده است. گذشته این منطقه بافت گیاهی خاص هم داشته است که درختهایی مثل گز، کنار، کرت، گهور و خرگ را شامل میشود.
حمام گله داری
برخلاف آبگرم گنو، در حمام گله داری آبتنی نخواهید کرد؛ بلکه شاهد شاهکار دوره قاجاریه خواهید بود که برای مدتهای طولانی تنها محل استحمام مردم خلیج فارس بوده است. در آن سالها، شخصی به نام حاج شیخ احمد گله داری، حمامی میسازد و آن را وقف بهداشت عمومی میکند.
نحوه عملکرد این حمام که حالا به موزه تبدیل شده؛ فوق العاده جالب است و به همین دلیل در لیست سفر مجازی ما بین جاهای دیدنی بندرعباس قرار گرفته است. اسکلت حمام از مصالح دریایی کار شده تا در برابر رطوبت دوام بالایی داشته باشد و آب خزینه آن به طور پیوسته توسط یک راه مالرو از برکه و چشمههای اطراف تامین میشده است.
معماری زیبای سقف که گنبدی شکل کارشده تا علاوه بر انجام تهویه، نور را به داخل هدایت کند به همراه سیستم گرمادهی که هوشمندانه گازهای سمی را به بیرون هدایت میکند نشان میدهد که پیش از ما نیز بشر به حد توان برای فراهم آوردن اوقاتی خوش تدابیری اندیشیده بوده است.
برای تماشای این حمام کافی است خود را به خیابان امام خمینی و محله قلعه شاهی بندرعباس برسانید.
غار خرسین
یکی از از جاذبه های گردشگری دیدنی اطراف بندرعباس غار خرسین است. گنبدی نمکی و دیدنی که علاوهبر پوشش گیاهی بین سنگهای نمکی، غاری بزرگ دارد و درواقع موقعیتی همهچیز تمام است.
غار خرسین محیط دیدنی و پوششی صیقلی و زیبایی دارد ولی حرکت در آن باید محتاطانه باشد. پوشش نمکی این غار ناپایدار و سست است پس اصلا با دل شیر به دل این غار نزنید و مراقب باشید زیباییش چشمانتان را سحر نکند.
این غار کنار روستای خرسین از شهرستان بندرعباس قرار دارد و درواقع فاصله چندانی تا خود شهر ندارد. برای تماشایش عزم جزم و خودرو که جزو بدیهیات است، باید بلد مسیر و وسایل حرفهای غارنوردی هم داشته باشید.
برکه های باران بندرعباس
حال نوبت ۵ آب انبار دوست داشتنی است. برکههای باران سازههایی سنگی هستند که در ایام قدیم برای نگهداری و تامین آب شهر و کاروانهای عبوری به کار گرفته میشدهاند. اگرچه در سال ۱۳۵۴ هر ۵ آب انبار ثبت آثار ملی ایران شدند؛ اما امروزه نگهداری مناسبی از آنها نمیشود و تضمینی وجود ندارد که در سالیان آتی به همین شکل باقی بمانند.
در نتیجه، اگر قصد سفر به بندرعباس را داشتید حتما برای رفتن به خیابان ۲۲ بهمن وقتی خالی کرده و از آب انبارهای برکه باران بازدید کنید.
عمارت کلاه فرنگی
اگر از موتورجست و جوی گوگل، یا یک ایرانشناس کارکشته درباره عمارت کلاه فرنگی بپرسید؛ حداقل سه بنا در رشت، تهران و بندرعباس را به شما معرفی میکند. در این نوشته اما، منظور ما عمارت کلاه فرنگی بندرعباس است. بنایی که در زمان صفویان ساخته شد و نبض تجارت جنوب را در دست داشت.
این عمارت دو طبقه، در زمان خود ساختمان گمرک نامیده میشده و علاوه بر انجام کارهای اداری در طبقه دوم و انبارسازی کالا در طبقه اول، با حیاطهای وسیع اطراف و آب انبارهای قابل توجه، امکان اسکان را برای تجار داخلی و خارجی فراهم میآورده است.
نام این سازه هشت ضلعی کلاه فرنگی شده زیرا شمای آن مردم را به یاد کلاههای اروپاییان میانداخته است. اگر به تماشای بناهای تاریخی از این دست علاقه دارید؛ کافی است در سفر به بندرعباس سری به بلوار طالقانی، در مجاورت اسکله قدیمی بزنید.
خانه احمدی
خانه احمدی متعلق به سازنده حمام گله داری است که پیشتر به آن پرداختیم و در سال ۱۳۹۸ به دلیل یک شکایت شخصی از فهرست آثار ملی ایران بیرون آمده است. با این تفاسیر، اگر گذرتان به بندرعباس خورد حتما به این بنای نیمه تخریب شده سر بزنید. شاید شما عضو آخرین نفراتی باشید که معماری یک خانه ایرانی، واقع در بندرعباس را از دوره قاجار به چشم میبینند.
معبد هندوها
به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، بندرعباس به جز مردم این دیار، با بسیاری از شهروندان کشورهای دیگر که برای تجارت به این سو میآمدهاند آشنا است. در این بین سهم انگلیسیها، پرتقالیها و هندیها از بقیه بیشتر است؛ به گونهای که میتوان آثار این حضور را به وضوح در فرهنگ، بناها و غذاهای محلی مشاهده کرد.
معبد هندوها یکی از بناهایی است که در حدود یک قرن قدمت دارد و با کمک مالی تجار هندی، با موافقت حاکم وقت، محمد حسن خان سعدالملک ساخته شده است. نقشه و سازه اصلی بنا چهارگوش است اما گنبد بالای آن که به سبک هندی طراحی شده؛ جلوهای ویژه به آن بخشیده است. علاوه بر این، نقاشیهای مذهبی روی دیوارها، برجکها و تالار اجتماعات معبد به گونهای کار شدهاند که توجه بازدیدکنندگان را جلب کنند.
توجه داشته باشید که پیش از طرح شهرداری برای عریض ساختن خیابان، محوطه بیرونی معبد بسیار بزرگتر بوده است و همچنین، سازه این جاذبه گردشگری چندان دقیق نگهداری نمیشود.
حمام بزرگ بندرعباس
این حمام یادگار دوران قاجاریه است و جالب اینکه تا دهه ۵۰ میلادی به شکل زنانه و مردانه از آن استفاده میشده است. از آنجا که پیش از عصر پهلوی دوش و لوله کشی مرسوم نبوده است؛ در دوران سلطنت آخرین شاه ایران، بخشی از این حمام به روزرسانی شده و دوش در آن قرار میگیرد. از این رو، مشاهده تبدیل یک حمام تمام سنتی به مدرن، تنها در حمام بزرگ بندرعباس ممکن میشود.
برای مشاهده فضای استحمام آن روزگار، باید به خیابان امام موسی صدر، نرسیده به چهارراه سازمان سر بزنیم.
اماکن زیارتی بندرعباس
مسجد ناصری
چیزی در حدود صد سال پیش، علی حیدرآبادی برای ساخت مسجدی پیشگام میشود که بخشی از مصالح آن سوغات هند بوده و الباقی با هنر ایرانی فراهم آمده است. گنبد مسجد با اسکلت چوبی هنوز بینقص و استوار باپرجاست و کاشیکاریهای درونی که به شکل گُل و خط و رسم قرآنی چشم هر فردی را به خود خیره میسازند؛ جاذبههایی غیرقابل چشمپوشی به نظر میآیند.
به خصوص اگر به معماری ایرانی در دورههای اسلامی علاقه دارید؛ مسجد ناصری بندرعباس شما را ناامید نمیکند. بلوار امام موسی صدر جنوبی، چهارراه بلوکی، آدرسی است که شما را به این مسجد میرساند.
مسجد جامع اهل سنت بندر عباس
تفاوتی نمیکند که مذهبی باشیم یا نه؛ شیعه باشیم یا سنتی؛ کافی است کمی اهل دل باشیم تا حضور در عبادتگاهی تاریخی، رو به آبی بیکران اقیانوس برایمان حال و هوایی معنوی ایجاد کند و لحظهای برای خلوت با خویشتن خویش بیابیم. این مسجد جامع یک مسجد تاریخی است که مسجد دلگشا نامیده میشود و برای بیش از دو سده عنوان مسجد جامع اهل سنت را یدک کشیده است.
بنای این مسجد دو طبقه بیش از ۲۰ درب دارد و با حضور در آن کاشیگری ظریف تاریخی چشمانتان را نوازش خواهد کرد. اگر به بندرعباس سفر کردید؛ حتما به بلوار ساحلی طالقانی رفته و زمانی را به بازدید این مسجد تاریخی و زیبا اختصاص دهید.
امامزاده شاه محمد تقی
امامزاده شاه محمد تقی از اماکن مذهبی و مقدس و جاهای دیدنی بندر عباس به شمار میرود و مردم اعتقاد و ارادت خاصی به آن دارند. در گذشته افرادی که از پاکستان و بنگلادش به زیارت امام رضا (ع) در مشهد میرفتند، ابتدا برای عرض ارادت و زیارت به این امامزاده میآمدند و سپس عازم مشهد میشدند.
سقف و منارههای میناکاری شده بنا به همراه شیشههای رنگی پنجرههای آن، زیبایی خاصی به آن بخشیدهاند و احساس آرامش به زائران القا میکنند.
پارک ها و مکان های تفریحی بندرعباس
باغ پرندگان بندرعباس
اگر از آن دسته افرادی هستید که حضور در فضایی سبز و احاطه شدن بین انبوه صدای پرندگان را به بوق و دود شهر و خیابان ترجیح میدهند؛ باغ پرندگان بندرعباس میتواند یک روز کامل از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ بعدازظهر میزبانی از شما را به عهده گیرد.
پرندگان آبزی، شکاری، زینتی و هرآنچه که فکرش را بکنید اعم از کرکس و کلاغ و جغد در این باغ حاضرند و به خاطر همین جذابیت نام آن را بین جاهای دیدنی بندرعباس قرار دادهایم. برای بازدید از این باغ ۶ هکتاری، باید به چهار کیلومتری جاده بندرعباس-میناب بروید؛ در نگاه اول شاید کمی دور به نظر برسد؛ اما کاملا ارزشش را دارد.
پارک ساحلی سورو
این همه راه تا بندرعباس برویم و کنار دریا حاضر نشویم؟ پارک ساحلی سورو به تنگه هرمز چسبیده است و به همین دلیل میتوان جوش و خروش امواج را به همراه رفت و آمد کشتیهای تجاری به نظاره نشست. در فضای پارک نیز درختان نارگیل، خرما، ختمی، پلومریا و بسیاری دیگر به شما سایه میدهند و آلاچیقها فضای نشستن فراهم میکنند.
سخن آخر اینکه شاید یکی از بهترین محلها برای نزدیک شدن به دریای جنوب، همین پارک ساحلی سورو باشد که در جنوب غربی شهر بندرعباس قرار گرفته است.
پارک ساحلی غدیر
اگر به هردلیلی امکان بازدید از پارک ساحلی سورو را نداشتید یا اینکه هوس کردید علاوه برآن، فضایی دیگر را تجربه کنید؛ پارک ساحلی غدیر با ساحل شنی و فضای بازی که در اختیار شما قرار میدهد انتخابی فوق العاده بین تمامی جاهای دیدنی بندرعباس است.
پارک ساحلی غدیر امکان آبتنی، برگزاری بازی فوتبال و والیبال ساحلی را در اختیار شما قرار میدهد و برای کودکان نیز محوطه مخصوص دارد. هتل و رستواران گوهرشاد به همراه تالار کنسرت آوینی نیز سایر امکانات پارک هستند. برای حضور در این پارک باید به سمت شرقی شهر بندرعباس حرکت کنید.
موزه های بندرعباس
موزه حیات وحش بندر عباس
آیینه تمامنمای حیات وحش منطقه بندرعباس را میتوان در موزه حیات وحش این استان دید. ساختمان و بنایی دو طبقه با مساحت ۱۸۵ متری که طراحی شده تا گونهگونههای زیست محیطی منطقه هرمزگان را مشاهده کنید. در این موزه گونههای مختلف جانوری مثل حیوانات، پستانداران، پرندهها و ماهیها آماده خودنمایی مقابل چشمان شما هستند.
در این موزه باتوجه به کثرت در گونههای جانوری و گیاهی سعی شده آنها را بهصورت منطقهای دستهبندی کنند. مثلا محیط و حیوانات مناطق حفاظت شده مثل حرا، جزایر فارو، دشت طارم و…. شبیهسازی شدهاند.
موزه آب بندر عباس
نکته جالب درباره این موزه دیدنی، تداخل بحران آب این روزهای ایران با چالش مردم باستانی است. زمانی که ناچار بودهاند با هزاران مشقت چاه و قنات حفر کرده و آب به دست آمده از آن را مانند گنجی گرانبها در خمره و مشک نگهداری کنند.
پیشنهاد میکنیم حتما به این موزه سر بزنید؛ ظروف فلزی، کوزههای سفالی و سنگی؛ گاوچاه و بسیاری دیگر؛ وسایلی نیستند که در موزههای دیگر به راحتی یافت شوند.
موزه مردم شناسی خلیج فارس
موزه مردمشناسی خلیج فارس یکی از بزرگترین موزههای مردمشناسی در جنوب کشور است که در محوطه تاریخی برکههای باران ساخته است. این موزه در سه طبقه و با زیربنای ۲۴۰۰ متر مربع، در اسفند سال ۱۳۸۶ افتتاح شد.
معماری ساختمان موزه یکی از ارزشمندترین نمونههای معماری در جنوب ایران بوده و از معماری سنتی هرمزگان ریشه گرفته است. در این ساخت این بنا خلاقیت به کار گرفته شده و ارزشهای هنری، معماری و فرهنگی منطقهای کاملا در آن حفظ شده است.
بازارها و مراکز خرید بندرعباس
بازار مرکزی سیتی سنتر بندر عباس
در این بازار چیزی بالغ بر ۵۰۰ غرفه، انواع و اقسام کالاهای برند را در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهند. از موبایل گرفته تا پوشاک و از لوازم خانگی تا آرایشی و بهداشتی، همه چیز در سیتی سنتر بندرعباس قابل دسترسی است.
تنها نکته اینکه، با این دید که کالای ارزان و تخفیفدار خواهید خرید به سیتی سنتر نروید؛ بلکه اگر به دنبال اجناس درجه یک و کمیاب با قیمت منصفانه هستید به میدان شهربانی، بلوار امام خمینی بندرعباس مراجعه کرده و جنب خیابان ۱۷ شهریور، زمانی که یک بنای عظیم مدرن با معماری بومی دیدید؛ وارد بازار سه طبقه سیتی سنتر شوید.
بازار ماهی بندرعباس
یکی از مهمترین جاهای دیدنی بندرعباس بازار ماهی فروشان است. کار این بازار از ساعت ۷ صبح آغاز شده و تا ۱۰ ادامه مییابد. زمانی که در این بازار گام بگذارید متوجه عظمت حیات آبی خلیج فارس و دریای عمان میشوید. ماهیهای ریز و درشتی که هر یک بسته به خاصیت، زمان صید، طعم و شیوه پخت قیمتهای متفاوتی دارند و انتخاب بین آنها، یک کار تخصصی محسوب میشود.
به احتمال زیاد، حلوا سفید و شاه میگوها گرانترین انتخابها خواهند بود و پس از آنها انواع کفال، سنگسر و شوریده وسوسه خرید را به جان شما خواهند انداخت. در آخر اینکه، حتی اگر برای خرید ماهی به بازار نرفتهاید؛ مشاهده آن جنب و جوش و تنوع صید آبی، به یک بار حضور میارزد.
بازار ماهی بندرعباس نیز در نزدیکی حمام گله داری قرار گرفته است.
بازار اوزی و لاری ها
اینکه در سفر به بندرعباس از چه بازاری خرید کنید امری اختیاری است، اما تماشای محیط، اجناس و درک حالوهوای دو بازار قدیمی لاری ها و اوزی غیرارادی است. سیصد سال است که دوبازار قلب اقتصاد این شهر هستند و هنوز مثل قدیم حالوهوایی عجیبوغریب دارند.
لباسهای رنگارنگ، اجناسی که احتمالا جای دیگری به چشمتان نخورد و زندگی مردم بومی بندر شهر ایران را میتوانید در بازار اوزی و لاریها تماشا کنید. این دو بازار با فاصله پنج دقیقهای از یکدیگر گزینه خوبی برای خرید سوغات و حتی لباس زندگی چند روزه شما به سبک مردم بندر است.
مرکز خرید ستاره جنوب
ستاره جنوب مرکز تجاری تفریحی بندرعباس است. ستاره شیشهای کنار خلیج فارس که نور خورشید درخشان بودنش را تضمین میکند. در این مرکز هر طبقه به خرید و فروش اجناس اختصاص داده شده مثلا طبقه اول برای خرید جواهر و زیورآلات است.
اگر به تفریح و تخلیه هیجان هم علاقهمندید طبقه سوم این ساختمان میزبان شماست تا روزی پرهیجان را در شهربازی به شب برسانید. کنار خرید و تفریح، رستوران، فستفود، سینما و… نیز پیشبینی شده تا گشتوگذاری همهچیز تمام را در یکی از بهترین جاذبه های گردشگری بندرعباس تجربه کنید.
مرکز خرید زیتون
زیتون، یکی از بزرگترین و شلوغترین مراکز خرید بندرعباس است، و مردم آن را به عنوان مرکز خرید پوشاک، کیف و کفش میشناسند. البته اینطور نیست که فقط این اجناس در مرکز خرید زیتون فروخته میشود؛ محصولات متنوع دیگر هم در این مرکز خرید وجود دارد که دسترسی به آنها مثل آبخوردن است. معمولا وقتی پا به مرکز خرید زیتون میگذارید دست خالی بیرون نمیروید.
هر چه باشد بحث قیمت را نمیشود کنار گذاشت. قیمت اجناس این پاساژ از مراکز خرید بندرعباس نه خیلی گران است نه خیلی ارزان. زیتون دقیقا همانجایی است که هر چیز را با قیمت منصفانه میخرید. هر چهقدر دلتان میخواد در پاساژ بگردید و خرید کنید؛ به محض اینکه احساس خستگی کردید، میتوانید به کافیشاپ زیتون در ساختمان بروید و با سفارش یک نوشیدنی خستگی در کنید.
آدرس مرکز خرید زیتون بندرعباس، بلوار امام خمینی، چهارراه بلوکی است.
نخیل سنتر
سال ۱۳۹۳ بود که مرکز خرید نخیل سنتر شروع به کار کرد. این نشان میدهد این مرکز خرید از جوانترین و مدرنترین مراکز خرید بندرعباس است. این مرکز در منطقه دو هزار کوه بندرعباس قرار گرفته و حدود پنج هزار متر مربع مساحت دارد. نخیل سنتر مخصوص دسته خاصی از محصولات نیست؛ انواع پوشاک بانوان و آقایان، کیف و کفش، لوازم آرایشی، زیورآلات، ادکلن و.. در این مرکز خرید پیدا میشود.
نخیل سنتر فقط ۵۰ واحد تجاری دارد؛ پس مثل مراکز خرید بندرعباس که بالاتر گفتم نیست، اما باز هم جذابیتهای خودش را دارد. مرکز خرید نخیل مجهز به پارکینگ، سرویس بهداشتی، نمازخانه و اینترنت رایگان است. این درست است که با ۵۰ واحد تجاری، تنوع زیادی در محصولات نمیتوان دید؛ اما شک نکنید با خرید از مرکز خرید نخیل سنتر جنسی باکیفیت و طبق سلیقه خودتان پیدا میکنید.
آدرس مرکز خرید نخیل سنتر بندرعباس، چهارراه نخل ناخدا، روبهروی جهاد دانشگاهی است.
شهر قشنگممم
جاهای دیدینی زیاده داره که حتی خود مسئولین هم ندیدن اینای هم گذاشتین درهای بسته .سیم خاردار کشیدن دورش چه فایده ای داره
اینا چیه نام بردی همه دسته دوم که نیستم هیچ دسته سوم هستن مردم جاهایی میخوان برن که حالشو ببرن بندر هزار جا دیگه داره استان هرمزگان مناطق دیدنی وونقدر داره که وقت کم میاری واسه دیدت تک تکشون همین جاهارو نام میبرید مردم همه میرن میگن ای بابا این بود بندر بندر میگفتن