سبک طراحی دکوراسیون معاصر و مدرن چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

سبک طراحی دکوراسیون معاصر و مدرن چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

خیلی از مردم تصور می‌کنند که دو سبک طراحی مدرن و معاصر یکسان هستند و تفاوتی با یکدیگر ندارند. به همین دلیل خیلی از مواقع شاهد هستیم که این دو اصطلاح به جای یکدیگر استفاده می‌شوند.

اما باید توجه داشته باشید که در منطق سبک شناسی طراحی دکوراسیون داخلی، این دو عبارت کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. هر چند شباهت‌هایی بین این دو سبک طراحی می‌توان ذکر کرد؛ اما تفاوت‌های جدی نیز بین آن‌ها وجود دارد که نمی‌توان به سادگی از کنارشان عبور کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا به مقایسه سبک طراحی معاصر و مدرن بپردازیم.

سبک طراحی دکوراسیون مدرن چیست؟

سبک طراحی دکوراسیون مدرن در اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی شکل گرفت. البته این سبک طراحی در گذر زمان تغییر و تحولات زیادی را تجربه کرده است. به طوری که در میانه دهه ۱۹۵۰ میلادی به سبک مدرن میانه و سپس سبک پست مدرن در نیمه دهه ۱۹۷۰ تبدیل شد. سبک پست مدرن خیلی جسورانه است و تمام قواعد سنتی در طراحی دکوراسیون را به راحتی زیر پا می‌گذارد. حتی گاهی اوقات در تعارض آشکار با سبک‌های سنتی قرار می‌گیرد و به آن‌ها کنایه می‌زند.

دو اصل سادگی و کارکردگرایی به عنوان مهم‌ترین خصوصیات این سبک طراحی دکوراسیون داخلی به شمار می‌رود. به همین دلیل می‌توان گفت که با الهام از سبک طراحی اسکاندیناوی متولد شده است. طبق آنچه در یکی از مقالات وب‌سایت وینوک عنوان شده، سبک دکوراسیون داخلی سوئدی بهترین مثال برای این منظور است. در این سبک تلاش می‌شود تا هر المان بر اساس کارکرد مورد استفاده قرار بگیرد. نحوه تزئین اتاق نشیمن کوچک و طراحی ساختمان در این سبک بیشتر با رنگ‌ها کمرنگ روشن و استفاده از عناصر پر زرق و برق مشهور است، که جلوه ویژه‌ای به نشیمن و سایر فضاهای اصلی ساختمان می‌بخشد.

سبک طراحی دکوراسیون معاصر و مدرن چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

سبک طراحی دکوراسیون معاصر چیست؟

آنچه تحت عنوان سبک طراحی معاصر شناخته می‌شود، در دهه ۱۹۷۰ میلادی پایه‌گذاری شد. تقریبا می‌توان گفت که از نظر زمانی سبک معاصر و پست مدرنیسم در یک دوره زمانی معرفی و محبوب شدند. در ابتدا بیش از آنکه هویت مستقل و قابل شناسایی برای سبک معاصر تعریف شود، آن را به صورت ترکیبی از سبک‌های مختلف می‌شناختند. به عنوان مثال چند المان از سبک مدرن و تعدادی دیگر نیز از سبک پست مدرن در آن قابل مشاهده است. در عین حال ایده‌های دیگری از سبک دکوراسیون داخلی انگلیسی، آینده نگرانه و … نیز در آن به چشم می‌خورد.

نکته مهم درباره سبک معاصر آن است که به طور دائمی در حال تغییر است. البته از مفهوم کلمه معاصر نیز چیزی جز این موضوع انتظار نمی‌رود. معمولا با گذشت هر دهه شاهد هستیم که ترندهای دکوراسیون معاصر دستخوش تغییر و تحولات جدی می‌شود. بنابراین سبک معاصر به هیچ عنوان محدوده به دوره زمانی خاصی نیست. در عوض همواره در مدار تکامل حرکت می‌کنند. سبک معاصر را می‌توان آینه‌ای از سبک زندگی امروز بشر در دنیا به شمار آورد.

سبک طراحی دکوراسیون معاصر و مدرن چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

شباهت‌های سبک معاصر و مدرن

هر دو سبک مدرن و معاصر شباهت‌هایی دارند. همین شباهت‌ها هستند که باعث شدند تا خیلی از افراد تصور به اشتباه تصور کنند این دو سبک یکسان هستند. در هر دو سبک نوعی سادگی به چشم می‌خورد که با بکارگیری خطوط صاف بعضا نامرتب در کنار خلاقیت‌های هنری شکل می‌گیرند. استفاده از سبک‌های معاصر و مدرن نوعی آرامش و راحتی را برای محیط به ارمغان می‌آورد که برای افراد لذت‌بخش است.

در هیچ کدام از این دو سبک خبری از عناصر آن چنانی موجود در سبک دکوراسیون داخلی وینتیج و کلاسیک نیست. سایز المان‌های مختلف معمولا کوچک انتخاب می‌شود. شیشه و فلزات دو ماده محبوب در سبک مدرن و معاصر به شمار می‌روند. کمتر پیش می‌آید که از چوب به صورت آشکار در انتخاب وسایل یا طراحی بخش‌های مختلف دکوراسیون داخلی مبتنی بر این دو سبک استفاده شود. میزهای فلزی و درب‌های شیشه‌ای به همین دلیل در سبک‌های معاصر و مدرن جایگاه ویژه‌ای دارند.

تفاوت‌های سبک معاصر و مدرن

احتمالا این سوال برای شما ایجاد شده است که چه زمانی سبک مدرن را انتخاب کنیم یا اینکه چه وقتی به سراغ سبک معاصر برویم؟ هیچ چیز مانند بررسی تفاوت‌های این دو سبک در رسیدن به پاسخ سوال فوق مفید نیست. سبک مدرن از نظر عناصر طراحی روی المان‌های محبوب سال‌های ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ میلادی متمرکز است. اگر از نظر زیبایی شناسی علاقه‌مند به آن دوره زمانی هستید و از رنگ‌های خنثی و طبیعی استقبال می‌کنید، سبک مدرن گزینه خوبی برای شما است.

اما اگر به دنبال آن هستید که از المان‌های روز در دکوراسیون داخلی بهره‌مند شوید، باید به سراغ سبک معاصر بروید. البته فراموش نکنید که انتخاب سبک معاصر به معنی صرف هزینه بیشتر است. از طرفی المان‌های گران قیمت‌تری را باید تهیه کنید و از سویی دیگر معمولا هر ۱۰ سال یکبار لازم است که تغییرات اساسی را در دکوراسیون به وجود بیاورید تا همپای مد روز باشید.

سبک مدرن روی کارکردگرایی در انتخاب لوازم و چیدمان آن‌ها خیلی تاکید می‌کند. این در حالی است که اهمیت این موضوع در سبک معاصر مانند سبک دکوراسیون داخلی مونوکروماتیک کمتر است. در عوض توجه بیشتری به لوازم زینتی در این سبک طراحی می‌شود. در این قسمت بد نیست که چند مشخصه اصلی از هر یک از این دو سبک طراحی را ذکر کنیم.

سبک مدرن

  • مبتنی بر قوانین و چارچوب‌های ثابتی است.
  • رنگ‌های خنثی و طبیعی در این سبک مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • خطوط صاف جایگاه ویژه‌ای در سبک مدرن دارند.

سبک معاصر

  • به دلیل همراهی با تغییرات روز دنیا، چارچوب‌های آن مدام در حال تغییر است.
  • لوازم زینتی حضور پررنگی در سبک معاصر دارند.
  • خطوط منحنی اهمیت بیشتری نسبت به خطوط صاف دارند.
  • دو رنگ سیاه و سفید حضور بیشتری در سبک معاصر دارند.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود