افراد ثروتمند در سال گذشته مجموعاً ۱۰ تریلیون دلار از دست دادند. عقب ماندگی بازار سهام، این ثروت را در برابر نرخ های بهره بالا، شوک های انرژی و عدم اطمینان اقتصادی کاهش داد. اما برخی از میلیاردرهای جهان در این شرایط شکوفا شدند و علیرغم فشارهای تورمی، درآمدهای بسیار بالایی کسب کردهاند. در ادامه ثروتمندترین افراد جهان در سال ۲۰۲۳ را بررسی می کنیم.
نام های تاز در میان ثروتمندترین افراد جهان در سال ۲۰۲۳
ثروتمندترین فرد جهان، برنارد آرنو فرانسوی، مدیر اجرایی LVMH یا «شرکت کالاهای لوکس» است. این مجموعه لاکچری با ۷۵ برند، مالک لویی ویتون، کریستین دیور و تیفانی است. LVMH به سال ۱۹۸۵ بازمی گردد، زمانی که آرنو اولین قرارداد بزرگ خود را با خرید کریستین دیور، شرکتی که با ورشکستگی دست و پنجه نرم می کرد، منعقد کرد.
این شرکت با وجود شرایط چالش برانگیز بازار، شاهد سودهای بی سابقه ای است. به عنوان مثال، لویی ویتون، فروش خود را در چهار سال دو برابر کرده است.
در جدول زیر، ۱۰ نفر از ثروتمندترین افراد جهان را با داده های تا ۲۷ فوریه ۲۰۲۳ نشان می دهیم:
ایلان ماسک، دومین فرد ثروتمند جهان، ۱۹۱ میلیارد دلار دارایی خالص دارد. در ماه اکتبر، ماسک در معامله ای ۴۴ میلیارد دلاری توئیتر را تصاحب کرد که انتقاد سرمایه گذاران را برانگیخت. در حالی که سهام تسلا پس از افت تقریباً ۷۰ درصدی در سال ۲۰۲۲ بازگشته است، ثروت ماسک همچنان حدود ۱۳ درصد کمتر از مارس سال گذشته است.
سومین نفر در این لیست، جف بزوس است و پس از آن لری الیسون قرار دارد. لری الیسون، که اوراکل را تأسیس کرد، مالک ۹۸ درصد جزیره لانای هاوایی است که در سال ۲۰۱۲ به قیمت ۳۰۰ میلیون دلار خرید. پنجمین نفر این لیست، وارن بافت است.
چگونه پراکندگی ثروت تغییر کرده است؟
با توجه به جریان های متقابل اقتصادی متعدد، ثروت میلیاردرها در سال گذشته به طور متناسب رشد نکرده است. از مارس ۲۰۲۲، تنها چهار نفر از ۱۰ ثروتمند برتر جهان شاهد افزایش ثروت خود بوده اند. دو نفر از این افراد بزرگ اروپایی هستند.
کارلوس اسلیم هلو بزرگترین شرکت مخابراتی در آمریکای لاتین را اداره می کند. در واقع، یک دهه پیش، اسلیم ثروتمندترین فرد روی کره زمین بود.
جف بزوس ۳۲ درصد یا ۵۴ میلیارد دلار کاهش ثروت داشته است که بیشترین میزان در بین ۱۰ ثروتمندترین جهان است. آمازون برای کل سال ۲۰۲۲، بدترین سال خود، ۲.۷ میلیارد دلار ضرر خالص ثبت کرد.
به طور کلی، از آنجایی که بخش فناوری در طول سال بازدهی بدی را تجربه کرد، ۱۰ میلیاردر برتر فناوری تقریباً ۵۰۰ میلیارد دلار از ثروت خود را از دست دادند.
تغییرات اخیر در آسیا
شاید چشمگیرترین خبر درباره ثروتمندترین های جهان درباره گوتام آدانی باشد، که پیش از این ثروتمندترین فرد در آسیا بود. در ژانویه، شرکت هیندنبورگ ریسرچ (hindenburg research)، گزارشی منتشر کرد که مدعی شد گروه آدانی دستکاری و کلاهبرداری سهام انجام داده است. به طور خاص، شرکت ادعا شده از حسابهای خارج از کشور برای پولشویی، افزایش مصنوعی قیمت سهام و پنهان کردن ضررها استفاده کرده است.
گروه آدانی که بزرگترین بنادر هند، استرالیا، سریلانکا و اسرائیل را در اختیار دارد، در مدت چند هفته ۱۰۰ میلیارد دلار از ارزش خود را از دست داد.
جالب توجه است که تعداد بسیار کمی از صندوق های سرمایه گذاری هندی سهام قابل توجهی در گروه آدانی دارند که نشان دهنده عدم اعتماد در بازار هند است که در گزارش هیندنبورگ ریسرچ نیز به آن اشاره شده است.
در نتیجه، موکش امبانی با کنترل یک امپراتوری ۸۴ میلیارد دلاری که از نفت و گاز و انرژی های تجدیدپذیر گرفته تا مخابرات را در بر می گیرد، به رتبه اول آسیا صعود کرده است. مجموعه او، به نام «ریلاینس اینداستریز»، بزرگترین شرکت از نظر ارزش بازار در هند است.
آیا این افراد ذکات و خمس مال خود را پرداخت می کنند؟
اولن به شما مربوط نیست دوما تو الان باید بری از اول ابتدایی بخونی کلاس اولی
کی زکات رو اینطوری مینویسه؟