۷ باور رایج اما غلط درباره بهداشت شخصی خانم ها که باید فراموش شان کنید

۷ باور رایج اما غلط درباره بهداشت شخصی خانم ها که باید فراموش شان کنید

بسیاری از باورهایی که امروزه درباره ی مسائل مختلف داریم از گذشته به یادگار مانده اند اما قدمت آن ها لزوماً دلیلی بر درست بودن شان نیست. دانشمندان هر روز کشف های تازه ای می کنند که نادرستی بسیاری از این باورهای رایج را به اثبات می رساند، از جمله باورهایی که در رابطه با بدن زنان وجود دارد. در ادامه با تعدادی از این باورهای نادرست آشنا خواهیم شد.

۱- پریود خانم ها با یکدیگر هماهنگ می شود

بر اساس این باور، وقتی گروهی از خانم ها دور هم جمع می شوند – چه در یک خانه و چه در یک محیط کاری – پریود آن ها با یکدیگر هماهنگ می شود. دانشمندان از سال ۱۹۷۱ به بررسی این فرضیه پرداختند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که این موضوع چیزی جز یک تصادف نیست.

تحقیقات متعددی در اینباره صورت گرفته که هیچ یک نتوانسته هماهنگ شدن پریود خانم ها با یکدیگر را به اثبات رساند. دلیل احتمالی این باور می تواند این باشد که چرخه ی قاعدگی اغلب خانم ها ۲۸ روزه است.

۲- نوارهای بهداشتی و تامپون ها استریل هستند

نوارهای بهداشتی و تامپون استریل نیستند و در صورت عدم نگهداری درست، باکتری ها می توانند درون آن ها تکثیر شوند. برای مثال، پنبه می تواند قارچ بگذارد.

این محصولات حتی اگر ظاهری عادی داشته باشند هم بهتر است که بعد از گذشت تاریخ انقضایشان از آن ها استفاده نکنید. متوسط عمر مفید آن ها ۵ سال است.

۳- خرید نوار بهداشتی کار خجالت آوری است

بعضی زنان هنگام خرید نوار بهداشتی در ملأعام احساس خجالت می کنند. با این حال، باید به خاطر داشته باشید که قاعدگی یکی از فرآیندهای طبیعی بدن است و خرید نوار بهداشتی به همان اندازه ی خرید دستمال توالت، امری عادی است.

۴- کاپ های قاعدگی برای همه مناسب اند

کاپ های قاعدگی به عنوان محصولی سازگار با محیط زیست و بهداشتی و جایگزینی ارزان برای نوار بهداشتی و تامپون شناخته می شود. با این حال، بعضی زنان به دلیل آناتومی بدن شان نمی توانند از کاپ قاعدگی استفاده کنند. این امر استفاده از کاپ را به امری اذیت کننده بدل می سازد. به علاوه، کاپ قاعدگی در افرادی که به سیلیکون حساسیت دارند، می تواند باعث واکنش آلرژیک شود. به همین دلیل، نوار بهداشتی و تامپون برای این دست افراد گزینه ی بهتری هستند.

۵- تامپون برای سلامتی مضر است

داستان های ترسناک زیادی درباره ی خطرات استفاده از تامپون وجود دارد که همگی غلط نیستند. درست است که استفاده از تامپون می تواند منجر به سندرم شوک سمی شود، اما این اتفاق بسیار نادر است و زمانی رخ می دهد که باکتری های به خصوصی وارد بدن شوند.

اگر از تامپون طبق دستورالعمل روی بسته بندی آن استفاده کنید، احتمال ابتلا به سندرم شوک سمی به میزان زیادی کاهش می یابد، یعنی باید دست کم هر ۸ ساعت یک بار تامپون خود را عوض و اصول بهداشتی را نیز رعایت کنید.

۶- هر چه قدرت جذب نوار بهداشتی بیشتر باشد، دیرتر می توانید آن را عوض کنید

بر روی بسته بندی نوارهای بهداشتی معمولاً تصویری از چند قطره برای نشان دادن قدرت جذب خون در نوارها وجود دارد. هر چه تعداد قطره ها بیشتر باشد، یعنی قدرت جذب نوار بهداشتی هم بیشتر است و نوارهایی که قدرت جذب بالایی دارند برای خونریزی زیاد هستند.

اما فارغ از قدرت جذب نوار بهداشتی، شما باید دست کم هر ۴ تا ۸ ساعت یک بار نوار بهداشتی خود را عوض کنید. در صورت گرم بودن هوا یا در زمان انجام فعالیت های بدنی ممکن است لازم باشد زودتر از این نیز نوار بهداشتی خود را عوض کنید.

۷- از نوار بهداشتی های روزانه هر روز می توان استفاده کرد

نوار بهداشتی های روزانه برای خشک و تمیز نگه داشتن لباس زیر طراحی شده اند. اما نباید هر روز استفاده شوند.

بهتر است از آن ها در موقعیت های خاص استفاده کنید، مثلاً در روزهای آخر پریود که خونریزی به حداقل می رسد یا در سفرهای طولانی. از استفاده از نوار بهداشتی های معطر به کلی خودداری کنید چون می توانند تعادل pH ناحیه ی تناسلی تان را برهم بزنند.

منبع: brightside
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود