یکی از مدافعان و تبلیغ کنندگان روسی جنگ اوکراین که خواستار نابودی اوکراین شده بود، در یک بمب گذاری در سنت پترزبورگ کشته شد. بر اساس ویدیویی که منتشر شده، ولادلن تاتارسکی که از طرفداران ولادیمیر پوتین است، و نام واقعی او ماکسیم فورمین گزارش شده، مجسمه کوچکی از خودش را از زنی بی نام دریافت می کند، مجسمه ای که گمان می رود حاوی مواد منفجره باشد، و دقایقی بعد در یک گردهمایی سیاسی در یک کافه، منفجر می شود.
حدود ۱۰۰ نفر در این گردهمایی سیاسی شرکت داشتند و علاوه بر کشته شدن ولادلن تاتارسکی ، دستکم ۲۵ نفر زخمی شده و ۴ نفر نیز در شرایط وخیمی به سر می برند. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت ترور تاتارسکی را نپذیرفته است، تروری که دومین ترور سیاسی طرفداران ولادیمیر پوتین در خاک روسیه از زمان شروع جنگ در اوکراین به شمار می آید. تحلیل گران روسی بر این باورند که این حمله توسط سرویس مخفی اوکراین انجام شده است. هنوز مشخص نیست زنی که این مجسمه را به دست ولادلن تاتارسکی می دهد از این ترور آگاه بوده است یا نه اما رسانه های روسی مدعی هستند که این مجسمه طلایی حاوی ۲۰۰ گرم مواد منفجره بوده است.
یکی از شاهدان عینی می گوید زنی که خود را ناستیا معرفی کرده، در جریان این نشست سوالاتی از تاتارسکی داشته و با او صحبت کرده است. وی مدعی است که در هنگام ورود به کافه، تیم امنیتی به این زن مشکوک شده اما تاتارسکی خود فکر نمی کرده تهدیدی متوجهش باشد و حتی در این مورد با زن مذکور شوخی کرده است. این زن مدعی است که عامل ترور بعد از صحبت با تاتارسکی به درب کافه مراجعه کرده و مجسمه را از مامورین امنیتی گرفته و به این پروپاگاندیست روسی داده است.
تاکنون هیچ کسی به طور رسمی مسئولیت این ترور را بر عهده نگرفته اما بلاگرهای نظامی و کارشناسان طرفدار جنگ اوکراین به سرعت انگشت اتهام را به سمت اوکراین نشانه رفته و این ترور را با بمب گذاری مشابهی در آگوست گذشته مقایسه می کنند که منجر به کشته شدن داریا دوگینا، کارشناس تلویزیونی طرفدار حمله به اوکراین، شد. دوگینا زمانی کشته شد که یک ماده منفجره با قابلیت کنترل از راه دور که در ماشین شاسی بلندش کارگذاری شده بود، در هنگام رانندگی در حاشیه شهر مسکو منفجر شد. مقامات روسی اوکراین را عامل این ترور اعلام کردند اما کی یف هر گونه مداخله در این ترور را رد کرد.
پدر او، الکساندر دوگین، فیلسوف ملی گرا و تئوریسین سیاسی روس که به شدت از حمله به اوکراین دفاع می کند، از تاتارسکی به عنوان یک قهرمان «ابدی» یاد کرده که برای نجات مردم روسیه جانش را از دست داده است. وی در این باره گفته است: «نباید هیچ صحبتی غیر از تسلیم بی قید و شرط با تروریست ها صورت گیرد. رژه پیروزی باید در کی یف انجام شود». یک مقام ارشد دولت اوکراین مدعی شده که انفجار منجر به مرگ تاتارسکی، ناشی از یک بحران درونی در روسیه بوده است. میخایلو پودولیاک، مشاور رییس جمهور اوکراین، در توییتر نوشته است: «عنکبوت های درون شیشه همدیگر را می خورند. این سوال که تروریسم داخلی چه زمانی به ابزاری برای مبارزات سیاسی داخلی تبدیل می شود تنها بحث زمان بود».
تاتارسکی که گزارش های مداومی از جنگ در اوکراین منتشر می کرد، نام هنری ماکسیم فورمین بود که بیش از ۵۶۰,۰۰۰ دنبال کننده در کانال تلگرامی خود داشت. او در دونباس، منطقه صنعتی شرق اوکراین متولد شده و پیش از ورود به عرصه مبلمان، در معدن کار می کرد. وقتی فورمین با مشکلات اقتصادی مواجه شد، به یک بانک دستبرد زده و بعد از دستگیری، به زندان محکوم شد. او بعد از تحرکات نظامی جدایی طلبان مورد حمایت روسیه در منطقه دونباس در سال ۲۰۱۴ از زندان گریخت، چند هفته بعد از اینکه مسکو شبه جزیره کریمه را به خاک خود ملحق کرد. او در ادامه به گروه های جدایی طلب پیوست و پس از مدت ها حضور در خط مقدم نبرد، به بلاگری روی آورد.
بعد از الحاق چهار منطقه در شرق اوکراین به خاک روسیه، تاتارسکی در ویدیویی گفت: «این درسته. ما همه را شکست خواهیم داد، همه را خواهیم کشت، به هر کسی که لازم باشد دستبرد می زنیم. به هر شیوه ای که دوست داشته باشیم. خدا یار شما باشد». بلاگرهای جنگی نقش مهمی در جریان اطلاعات مربوط به حمله روسیه به اوکراین داشته اند. آن ها تقریباً یک صدا از اهداف این حمله حمایت کرده اما گهگاهی از استراتژی نظامی ارتش روسیه و تصمیمات تاکتیکی فرماندهان انتقاد کرده اند.
بدون نظر