یک حلزون ماهی جوان که در عمق ۸,۳۳۶ متری، درست بالای بستر دریا شنا می کند، به عمیقترین ماهیای تبدیل شده است که تاکنون توسط دانشمندان در حین کاوش در پرتگاه شمال اقیانوس آرام فیلمبرداری شده است.
دانشمندان دانشگاه استرالیای غربی و دانشگاه علوم و فناوری دریایی توکیو تصاویری از این حلزون ماهی را منتشر کردند که سپتامبر گذشته توسط رباتهای دریایی در گودالهای عمیق در ژاپن فیلمبرداری شده بود.
همزمان با فیلمبرداری از این موجود، دانشمندان دو نمونه دیگر را در ارتفاع ۸,۰۲۲ متری به طور فیزیکی شکار کردند و رکورد دیگری را برای عمیق ترین صید به ثبت رساندند.
پیش از این، عمیق ترین حلزون ماهی که تا به حال دیده شده بود در ارتفاع ۷,۷۰۳ متری در سال ۲۰۰۸ بود، در حالی که دانشمندان هرگز قادر به جمع آوری ماهی از جایی زیر ۸,۰۰۰ متر نبودند.
آلن جیمیسون، زیست شناس دریایی، بنیانگذار مرکز تحقیقات دریای عمیق Minderoo-UWA، که رهبری این کاوش را بر عهده داشت، گفت: «آنچه مهم است این است که نشان می دهد نوع خاصی از ماهی تا چه اندازه در اقیانوس پایین می رود».
دانشمندان به عنوان بخشی از یک مطالعه ۱۰ ساله درباره عمیق ترین جمعیت ماهی ها در جهان، در اعماق آب های ژاپن فیلمبرداری می کنند. به گفته جیمیسون، در حالی که بیشتر حلزونماهیها در آبهای کمعمق زندگی میکنند، بقیه در برخی از عمیق ترین سطح های ثبتشده تاکنون زنده می مانند.
در طی بررسی دو ماهه سال گذشته، سه فرودگر (رباتهای دریایی خودکار مجهز به دوربینهای با وضوح بالا) در سه ناحیه مختلف آب های ژاپن و در اعماق مختلف انداخته شدند.
در گودال ایزو-اوگاساوارا، تصاویر عمیقترین حلزون ماهی ثبت شده است که با آرامش در کنار سایر سختپوستان در بستر دریا شناور است.
جیمیسون این ماهی را به عنوان ماهی جوان طبقهبندی کرد و گفت که حلزون ماهی های جوانتر اغلب تا حد امکان در عمق میمانند تا توسط شکارچیان بزرگتری که در عمق کم شنا میکنند، خورده نشوند.
ویدیوی دیگری که بین ۷,۵۰۰ تا ۸,۲۰۰ متری همان گودال گرفته شده است، کلونی ماهی ها و سخت پوستان را نشان می دهد که طعمه ای را که به یک ربات زیر دریا بسته شده است، می خورند.
تصاویر دو حلزون ماهی صید شده، امکان بررسی ویژگیهای منحصربهفردی را ارائه میدهند که به گونههای اعماق دریا کمک میکند تا در محیط شدید زنده بمانند.
جیمیسون گفت که این دانشمندان مایلند درباره موجوداتی که در اعماق آب ها زندگی می کنند بیشتر بدانند، اما سرمایه آنها محدود است و افزود که هر فرودگر به تنهایی ۲۰۰,۰۰۰ دلار هزینه دارد. او گفت: «چالش اصلی این است که فناوری گران است و این دانشمندان پول زیادی ندارند».
بدون نظر