چگونه بروس لی حرکت مشت یک اینچی معروف خود را خلق کرد؟ + ویدیو

چگونه بروس لی حرکت مشت یک اینچی معروف خود را خلق کرد؟ + ویدیو

مشت یک اینچی ساخته شده توسط بروس لی بدون شک معروف ترین حرکت اسطوره هنرهای رزمی است. همانطور که از نام آن پیداست، مشت یک اینچی حرکتی است که به رزمی‌کاران اجازه می‌دهد در فواصل بسیار کوتاه ضربه بزنند. چیزی که آن را بسیار قابل توجه می کند این ایده است که وقتی این حرکت به درستی اجرا شود، می تواند نیروی کافی برای ضربه زدن به حریف ایجاد کند.

مشت یک اینچی بروس لی

محبوبیت مشت یک اینچی بروس لی را می توان در دهه ۱۹۶۰ جستجو کرد، تقریباً یک دهه قبل از اینکه لی به یک ستاره بین المللی هنرهای رزمی تبدیل شود. در سال ۱۹۶۴، لی این حرکت را در طول نمایشی در مسابقات قهرمانی ملی کاراته لانگ بیچ انجام داد، رویدادی که در آن زمان توجه گسترده ای را از سوی افراد جامعه هنرهای رزمی به خود جلب کرد. لی این حرکت را به حدی محبوب کرد که اکنون توسط بسیاری از رزمی‌کاران برجسته سبک‌های مختلف کونگ فو استفاده می‌شود، اما لی هنوز هم شناخته‌شده‌ترین اجرا کننده این حرکت است.

مشت یک اینچی بروس لی از کجا می آید؟

مشت یک اینچی بروس لی

البته، مشت یک اینچی چیزی نیست که لی یک شبه در سال ۱۹۶۴ آن را اختراع کرده باشد. این حرکت، نه تنها در آموزه هایی که او در سال های نوجوانی دیده بود، بلکه در کل هنرهای رزمی چینی نیز ریشه دارد. لی قبل از توسعه سیستم کونگ فو خود، جیت کان دو، توسط استاد بزرگ وینگ چون خود در دهه ۱۹۵۰ آموزش دید و وینگ چون را پایه و اساس تجربه هنرهای رزمی خود کرد. اصول پشت مشت یک اینچی مستقیماً از دکترین وینگ چون نشات می‌گیرد، زیرا سبکی است که برای جنگیدن در نبرد نزدیک طراحی شده است. به لطف تمرینات وینگ چون، لی از قبل با حرکاتی که برای نبردهای با فاصله کم در نظر گرفته شده، آشنا بود.

مشت یک اینچی بروس لی

جیمز دمیل، یکی از شاگردان بروس لی در دهه ۱۹۶۰، روندی را که لی برای توسعه مشت یک اینچی قبل از رونمایی عمومی از آن استفاده کرده، روشن کرد. به گفته او، لی یک تکنیک وینگ چون موجود را انتخاب کرده و یک تنوع بهبود یافته از آن ایجاد کرده است. لی با این احساس که حرکت اصلی در صورت استفاده از فاصله کوتاه‌تری بهتر عمل می‌کند، سعی کرد با آزمایش در موقعیت‌ها و زوایای مختلف آن را امتحان کنند تا اینکه در نهایت به ترکیبی رسیدند که کارآمد بود. دمیل گفت که آنها برای کامل کردن مشت یک اینچی در خفا تمرین می کردند، زیرا آن را برگ برنده خود می دانستند.

مشت یک اینچی بروس لی چقدر قدرتمند بود؟

مشت یک اینچی بروس لی

اثربخشی مشت یک اینچی که لی به دست آورد را ویدیوهای نمایش هنرهای رزمی او دیده می شود. در یک نمونه، لی توانست قدرت خود را با کوبیدن یک فرد به اندازه ۴.۸ متر به عقب، مستقیماً روی صندلی، به نمایش بگذارد. اینکه لی چگونه به این نتایج دست یافته است مرهون کمال دقت او در زاویه دقیق اجرای آن و سرعت اوست، ویژگی مهمی که این بازیگر امروزه به آن مشهور است. سرعت بروس لی بخش مهمی از چیزی است که نسخه او از مشت یک اینچی را بسیار قدرتمند می کند.

منبع: screenrant
۱۵ نظر

ورود

  • علی زارعیان فروردین ۱۹, ۱۴۰۲

    دقیقا.علاوه بر سرعت قدرت تمامی اعضای بروس لی از نوک انگشتان پا تا نوک انگشتان دست نیز تاثیر شگرفی در نتیجه این ضربه داشت و تا بحال هم کسی به زیبایی بروس لی قادر به اجرای آن نبوده است .

  • مهرداد فروردین ۱۹, ۱۴۰۲

    Perfect⚘️⚘️⚘️

  • مهدی فروردین ۱۹, ۱۴۰۲

    معلومه نویسنده اصلا رزمی‌کار نیست
    فیلمی که گذاشتید اشتباهه
    در مشت یک اینچی نوک انگشتان دست باید قبل از زدن ضربه به شیی متصل باشد و با تمرین های ایزومتریک فقط میشه بهش رسید ، ریشه قدرت بروسلی همون تمرینات ایزومتریکش هست

    • Piaw فروردین ۱۹, ۱۴۰۲

      ایزومتریک چیه?

      • علی فروردین ۲۰, ۱۴۰۲

        دید فیزیکی به این موضوع میتونه جالب باشه
        اگر یک جسم یک کیلویی به جسم دو کیلویی برخورد کنه، جسم سبکتر پرت خواهد شد، اما اگه سرعت جسم یک کیلویی رو بیش از دو برابر کنیم، جسم دو کیلویی پرت خواهد شد، معادلات ساده فیزیک، میشه راحت حساب کرد، چه سرعت زیادی باید دست او داشته باشه تا فردی که از خودش سنگینتر بوده را پرت کنه

    • Piaw فروردین ۱۹, ۱۴۰۲

      وات

    • عطا اردیبهشت ۵, ۱۴۰۲

      سلام. در ضربه اول که به اون یارو میزنه ضربه مشت یک اینچی نیست. ولی در ضربه دوم که به اون کاراته کا میزنه ضربه مشت یک اینچی هست و دقیقا نوک انگشتان هم طبق گفته شما به هدف متصل است

  • Ebrahim.ebrahimi فروردین ۱۹, ۱۴۰۲

    عالی

  • Ebrahim.ebrahimi فروردین ۱۹, ۱۴۰۲

    بی طرف

  • Ebrahim.ebrahimi فروردین ۱۹, ۱۴۰۲

    باید فکر کنم

  • گوساله فروردین ۲۱, ۱۴۰۲

    سلطان بروسلی

  • گوساله فروردین ۲۱, ۱۴۰۲

    حاج بروسلی

  • Akdar فروردین ۲۱, ۱۴۰۲

    حاج بروسلی