گاهی اتفاق های عجیبی می افتد که بیشتر شبیه معجزه هستند. شاید در نگاه اول زنده شدن نوزادی که مرده به دنیا آمده هم معجزه به نظر برسد، اما سوال اصلی این است که چقدر تشخیص کادر درمان و اقداماتشان، نه در احیای جان نوزاد، بلکه در تشخیص وضعیت او و مرگش تاثیرگذار بوده است.
روز جمعه یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ نوزاد پسری در بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار متولد شد که بنا بر اعلام کادر درمان علائم حیاتی نداشت و فوتشده به دنیا آمد که بر این اساس نوزاد به سردخانه بیمارستان منتقل شد، اما طی ماجرایی دوباره به زندگی بازمیگردد، اما عمر زندگیاش کوتاه بود.
رضا خدایاری پدر نوزاد فوتشده در این خصوص با گلایه از کادر درمان اظهار داشت: «از روزی که همسرم باردار شد، هیچ مشکلی نداشت و ۳۱ فروردین که جنین ۷ ماهه بود به بیمارستان کمالی کرج مراجعه کرد و پس از انجام سونوگرافی و آزمایش سلامت مادر و نوزاد تأیید میشود».
وی افزود: «ساعت ۴ صبح روز بعد از معاینات ۷ ماهگی، درد زایمان مادر نوزاد شروع میشود و به بیمارستان امام سجاد (ع) مراجعه میکند و نوزاد با زایمان طبیعی به دنیا آمد که همان لحظه نوزاد را به مادرش نشان دادند و گفتند که بچه سه روز است در شکم مادر فوت کرده است».
پدر نوزاد در ادامه گفت که هنگام تولد فرزند در خرمآباد بوده و سریعاً خود را به بیمارستان رسانده است، اما عوامل بیمارستان اجازه نمیدهند که با همسرش ملاقات کند لذا مجدداً ساعت ملاقات به بیمارستان مراجعه میکند که باز هم نمیتواند همسرش را ببیند.
خدایاری اظهار داشت: «حسی به من میگفت که بروم و پسرم را ببینم و بر اساس رسمی که داریم اسم بچه را در گوشش صدا کنم؛ به همین خاطر بهسمت سردخانه رفتم و از مسئول سردخانه خواستم که پسرم را ببینم که با حراست هماهنگ کرد و به داخل رفتیم و وقتی در یخچال باز کرد، نوزاد را در کارتن قرار داده بودند و خواستم درش را باز کنم، اول اجازه ندادند و وقتی باز کردم بچه نفس میکشید و نگهبان فکر کرد توهم زدهام و وقتی بچه تکان خورد قبول کرد که زنده است».
وی تأکید کرد: «نگهبان موضوع را به سوپروایزر اطلاع داد، اما گفتند که امکان ندارد و بچه سه روز است مرده است، تا اینکه با یکی از مأمورین نیروی انتظامی وارد سردخانه شدیم و دید بچه زنده است و یکی از پرستاران را برای کمک آورد و بچه را لای پارچه پیچیدند و بالا بردند و در دستگاه گذاشتند».
پدر نوزاد با گلایه از برخورد نامناسب کادر درمان و مشکلاتی که در این بیمارستان وجود داشته است گفت: «پسرم ساعتها در سردخانه نفس میکشید و قلبش میتپید؛ با چشم خودم دیدم که پسرم زنده بود، دستوپا میزد، گریه میکرد و در دستگاه شیر میخورد و حتی تا آخر شب به مادرش خبر ندادیم، چون نگران بودیم فوت کند تا اینکه پزشک گفت که حال نوزاد خوب و طبیعی است و به مادرش اطلاع دهید».
خدایاری پدر این نوزاد تازهفوتشده در پایان ابراز داشت: «صبح روز ۲ اردیبهشت به ما اطلاع دادند که نوزاد فوت کرده است و با ناراحتی به بیمارستان رفتم و مادرش را ترخیص کردم که به همسرم آسیب نرسد، اما از مسئولان تقاضا داریم به این کمکاری کادر درمان رسیدگی کنند».
نوزاد در یخچال سردخانه تکان میخورد و نفس میکشید
سروان فرشاد امیرنژاد در خصوص ماجرای عجیب این نوزاد ابراز کرد: «حدود ساعت ۲ بعدازظهر شیفت کاریام تازه شروع شده بود و پسر جوانی که پدر این نوزاد است آمد و کمک خواست و گفت «اینجا کسی به حرفم گوش نمیدهد» و جریان را توضیح داد و گفت «همسرم را ساعت ۴ صبح برای زایمان به بیمارستان آوردیم و وقتی بچه به دنیا آمد پرستاران گفتند که بچه مرده است و ساعت تقریباً ۸ صبح بود که برای آخرین بار رفتم بچه را ببینم متوجه تکان خوردن نوزاد شدم و به هرکس گفتم کسی باور نکرد و اهمیت نداد که بررسی کند و گفتند که توهم دارم».
وی افزود: «در همان لحظه پیگیر شدم و به سوپروایزر اطلاع دادم، اما کادر درمان گفتند که پدر نوزاد توهم دارد و من هم پیگیری نکنم، اما دلم آرام نگرفت و کلید سردخانه را بالاخره گرفتم و تکتک یخچالها را باز کردم و یک کارتن کوچک دیدم و وقتی باز کردم بچه داخلش بود و وقتی کارتن را تکان دادم، بچه هم تکان خورد و شروع کرد به نفس کشیدن، این نوزاد از ۵ صبح تا ساعت ۲ ونیم بعدازظهر در یخچال سردخانه بود».
افسر کشیک نیروی انتظامی مستقر در بیمارستان امام سجاد (ع) در ادامه گفت: «بعد از مشاهده علائم نفس کشیدن در نوزاد سریع پارچهای برداشتم و دور بچه پیچیدم و روی صندلی سردخانه گذاشتم و دنبال سوپروایزر گشتم، اما موفق نشدم تا اینکه به بخش زایمان رفتم و به پرستاران گفتم این بچه زنده است، اما شما آن را به سردخانه بردید، که همان زمان میان کادر درمان بحث شروع شد».
سروان امیرنژاد تصریح کرد: «با یکی از پرستاران به سردخانه رفتیم و بچه داخل کارتن را نگاه کردند و دیدند که زنده است و به بخش NICU منتقل کردند».
وی تأکید کرد: «پدر نوزاد متوجه زندهبودن و تکانخوردن نوزادش شده بود، اما هرچه به کادر درمان گفته بود، اهمیت نداده بودند».
رئیس بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار برکنار شد
بنابر اعلام وبدا (پایگاه خبری و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، علیرضا مرعشی رئیس بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار، صبح شنبه با دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران برکنار شد.
گزارش واصله پیرامون سوءعملکرد در این بیمارستان موجب این تصمیم بوده است. دکتر مرعشی رئیس بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار بهدلیل بیتوجهی در احیای نوزاد از مسئولیتش برکنار شد.
ارسال پرونده نوزاد بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار به پزشکی قانونی
پدرام پاک آیین، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «هر گونه اظهار نظر درباره وضعیت و علت فوت نوزاد نارس تا قبل از پاسخ پزشکی قانونی فاقد ارزش اثباتی است. در این زمینه گزارش و شرح حال جامعی با جزئیات تهیه و به پزشکی قانونی ارسال شده است».
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: «تا اعلام پاسخ پزشکی قانونی، اظهارات گوناگون درباره وضعیت و علت فوت نوزاد، قطعیت و ارزش اثباتی ندارد».
او افزود: «برکناری رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) با این حادثه مرتبط بوده، اما جنبه جزایی ندارد و از اختیارات رئیس دانشگاه است».
علی مشکی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص این اتفاق گفت: «بخش کیفی پرونده را دانشگاه علوم پزشکی و امور نظارت بر درمان پیگیری کرده و بخش علمی آن توسط قضات پزشکی انجام خواهد شد».
مشکی درخصوص برکناری رئیس بیمارستان تصریح کرد: «درحال حاضر رئیس بیمارستان به عنوان رهبر اصلی بیمارستان با توجه به شرایطی که اتفاق افتاده که خودش هم استعفا داده است، برکنار شده و اگر قصوری از پزشک و پرستار نیز باشد برخورد قانونی انجام خواهد شد».
و خداوند بزرگتر از آن است ک وصف شود
اینم عادیه. تو خارج کسانیکه پزشکی میخونن به صورت تجربی تو دانشگاه یاد میگیرن. ولی اینجا با جون مردم بازی میکنن و یاد میگیرن.
وقتی میگن پزشکای ایرانی خیلی خوبن دلیلش همینه. چون با جون خود مردم بازی میکنن تا تجربه کسب کنن.
تجربه ی واقعی داشتم. خودم یه مدت هی غش میکردم. چندتا دکتر مختلف رفتم در بازه زمانی ۱۰ ساله. حداقل هر سال حدود ۵۰ میلیون خرج میکردیم. پدرم منو میبرد. ۷سال پیش رفتیم پیش یه پزشکی تو اصفهان. شهر اصفهان منظورمه. طرف یه دارویی نوشت. تو ۳ جلسه با سی تی اسکن تونست تشخیص بده مریضی منو. وقتی گفتیم ۱۰ سال کسی تشخیص نداد، یه چیز جالب گفت. این دکتر گفت که اونا میتونستن تشخیص بدن ولی نخواستن. تا دوباره بهشون مراجعه کنی.ولی من پولمو میگیرم تشخیص میدم. چون اکثر مراجعین من عراقی و کویتی هستن برای همین نمیام خودمو خراب کنم
باسلام
منم بچه ی سه ماهه ام را دربیمارستان الزهرا اصفهان بردم فتخ دوطرفه عمل کنه شب قبل از عمل پرستار یه کیسه خون به بچه وصل کردندورفت به صحبت کرکروهرهربا بقیه ی پرستارها تا اینکه خون زیادتر از اون حدی که دکتر تجویز کرده بود در رگ های بچه رفته بود وبچه مثل لبو سرخ شده بود صبح که دکتر بچه رادیدگفت به هیچ عنوان نمیشه بچه را عمل کرد وترخیص اش کنید وتا پانزده روز دیگه برای عمل بیاریدش ..اگه بچه بعلت خون زیاد خدای نکرده فوت شده بود واقعا کی جوابگو هست خیلی بی مسولیت فقط میاند ساعت کاری شون پرکنند ببرند اصلا براشون مهم نیست ..مثل همین نوزادی که عمدا کشتند وقتل عمد محسوب میشه ..
آخییییییی.بچه چندساعت توی سرد خونه لرزید بدون شیر.بمیرم چقد گشنش شده باشه.لعنت به آدمایی که اینجوری سهل انگاری میکنن .خیلی ناراحتیم از این حادثه.
منم دوقلو باردار بودم رفتم بیمارستان دماوند دردم شده بود.دکتر معاینه ام کرد گفت بچه هات نارسن.به همسرت بگو بیاد امضا بده باید کورتاژ بشی.من به همسرم گفتم .خداروشکر همسرم گفت بیا بریم بیمارستان آرش تهران.ببینیم اونجا چی میگن رفتیم دکترمعاینه ام کرد گفت کدوم آدم احمقی این حرفو بهت زد بچه هات جفت صحیح وسالمن و باید امروزم سزارین بشی خداروشکر بستری شدم دوتا دختر دسته گل خدابه من داد و همیشه خداروشکرمیکنم که بیمارستان دماوند امضا نداد همسرم .