یک ضربالمثل رایج در ایتالیایی وجود دارد که شبیه «وقت گل نی» ما ایرانی ها است که به این صورت ترجمه میشود: «وقتی پل مسینا تمام شد این کار را خواهم کرد». طبق نوشته های پلینی، رویای پلی که سرزمین اصلی را به سیسیل از طریق تنگه مسینا متصل می کند به زمان رومیان برمی گردد، زمانی که بشکه ها و چوب ها را به هم چسباندند تا ۱۰۰ فیل جنگی را در سال ۲۵۲ قبل از میلاد، از کارتاژ به رم منتقل کنند. از آن زمان، رویای ساختن پلی بر تنگه مسینا، رویای برخی دولتمردان ایتالیایی بوده است. در صورت ساخت، پل بر روی تنگه مسینا در ایتالیا، طول آن ۳.۲ کیلومتر، خواهد شد که طولانی ترین پل معلق جهان محسوب می شود.
در سال ۲۰۰۶ و در زمان نخست وزیری سیلویو برلوسکونی، شرکت ایتالیایی WeBuild، در مناقصه اجرای این طرح پیروز شد. اما با سقوط برلوسکونی، رومانو پرودی، نخست وزیر بعدی، این طرح را هدر دادن پول و خطر برای محیط زیست دانست. اما قرار است تحت نظر دولت جورجیا ملونی و با اعلام ماتئو سالوینی، وزیر حمل و نقل این کشور، ساخت این پل، دوباره در دستور کار قرار گیرد.
ائتلاف دولت فعلی تحت رهبری ملونی، سالوینی و برلوسکونی ساخت طولانی ترین پل معلق جهان در ایتالیا را در لیست وعده های انتخاباتی خود قرار داد و زمانی که سالوینی وزیر حمل و نقل شد، پیگیر راه اندازی مجدد این پروژه شد.
WeBuild، پس از توقف پروژه از دولت به دلیل نقض قرارداد شکایت کرد، اما با وجود اظهار علاقه برای به دست گرفتن این پروژه از طرف شرکت هایی از سراسر جهان و از جمله چند شرکت چینی، به احتمال زیاد این شرکت همچنان موقعیت خود را حفظ خواهد کرد.
میکله لونگو (Michele Longo)، مدیر مهندسی WeBuild به مجلس این کشور گفت: «به محض برقراری مجدد و به روز رسانی قرارداد، پروژه می تواند آغاز شود. پیش بینی می شود طراحی اجرایی هشت ماه طول بکشد، در حالی که زمان لازم برای ساخت پل کمی بیشتر از شش سال خواهد بود».
هزینه این پروژه ۴.۹۶ میلیارد دلار به تنهایی برای پل و ۷.۴ میلیارد دلار، برای زیرساخت های پشتیبانی از آن در هر دو طرف است که شامل ارتقاء خطوط راه آهن، ساخت پایانه ها و انجام کارهای آماده سازی است. به گفته وزارت خزانه داری ایتالیا، از سال ۱۹۶۵، ۱.۳ میلیارد دلار از بودجه عمومی برای مطالعات امکان سنجی این طرح، هزینه شده است. سالوینی دوست دارد بگوید هزینه نساختن پل بیشتر از ساختن آن است.
گسل و اوباش مافیا
ممکن است برنامه های ساخت این پل خوب به نظر برسند، اما چالش هایی پیش روی آن است. جنوب ایتالیا محدوهی فعالیت دو باند بزرگ جنایت های سازمان یافته در کالابریا و سیسیل است. این باندهای قدرتمند مافیا، از مخالفان جدی ساخت این پل هستند، چراکه بخش اعظمی از قدرت آنها، از فقر مردم منطقه تغذیه می شود.
اما سالوینی نگرانی ها را کم اهمیت جلوه داده است. او اخیراً به پارلمان این کشور گفت: «من از نفوذ جنایتکاران نمی ترسم، ما می توانیم تضمین کنیم که بهترین شرکت های ایتالیایی، اروپایی و جهانی در آنجا کار می کنند. به ازای هر یورو سرمایه گذاری روی پل، نهادهای نظارتی وجود خواهند داشت که در حال کار روی آنها هستیم».
مشکلات ژئوفیزیکی نیز وجود دارد که ممکن است مقابله با آنها حتی دشوارتر باشد. تنگه مسینا در امتداد خط گسلی قرار دارد که زمین لرزه ۷.۱ در سال ۱۹۰۸ در این منطقه، بیش از ۱۰۰,۰۰۰ نفر را کشت و سونامی ای ایجاد کرد که مناطق ساحلی را در دو طرف کالابریا و سیسیل ویران کرد. این زلزله، مرگبارترین رویداد لرزه ای ثبت شده در اروپا تا به امروز است.
آب ها نیز متلاطم است. به گفته ناسا با توجه با اینکه الگوهای امواج قوی از فضا قابل مشاهده است، جریان ها در این منطقه بسیار قوی هستند.
در طرح پیشنهادی WeBuild، این پل برای مقاومت در برابر بادهایی تا سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت ساخته می شود. سه خط در هر جهت وجود خواهد داشت – دو خط برای خودروهای عاد، و یکی برای عبور اضطراری، با خطوط قطار در وسط. بر اساس طرح فعلی، ۶,۰۰۰ خودرو و کامیون در هر ساعت و ۲۰۰ قطار در هر روز می توانند در این پل تردد کنند.
این پل حدود ۷۴ متر بالاتر از سطح دریا خواهد بود و به کانال ناوبری ۶۰۰ متری اجازه می دهد تا کشتی های باری و حتی بلندترین کشتی های تفریحی از زیر آن عبور کنند. همچنین این پل، برای مقاومت در برابر زلزله ۷.۵ ریشتری طراحی شده است.
مدیر مهندسی WeBuild به پارلمان ایتالیا گفت که مرحله ساخت و ساز به تنهایی ۲.۹ میلیارد یورو به تولید ناخالص داخلی ملی این کشور کمک می کند و ۱۰۰,۰۰۰ نفر و ۳۰۰ تامین کننده، عمدتا از مناطق سیسیل و کالابریا که نرخ بیکاری در آنجا بالاست، به کار گرفته خواهند شد.
ویرانگر برای حیات وحش
محیط بانان مدت هاست که استدلال می کنند این پل برای زمین و حیات وحش ویرانگر خواهد بود. تنگه مسینا، مکان بسیار مهمی برای مهاجرت پرندگان و پستانداران دریایی است و ساخت و ساز این پل، ممکن است مسیرهای مهاجرت بین آفریقا و اروپا را مختل کند.
سالوینی اصرار دارد که تأثیر ساخت پل بر اقتصاد بهطور غیرقابل باوری زیاد است و میگوید که کشتیهای باری از آسیا میتوانند در سیسیل پهلو بگیرند و زمانی که ریلهای پرسرعت در سیسیل ساخته شوند، آن کالاها میتوانند با قطارهای سریعالسیر به اروپا منتقل شوند.
افکار عمومی در هر دو طرف تنگه درباره ساخت طولانی ترین پل معلق جهان در ایتالیا مختلط است، افرادی که در موقعیتی هستند که از طریق افزایش تجارت و گردشگری به واسطه ساخته شدن این پل سود می برند، به طور کلی از آن حمایت می کنند و کسانی که بدشان نمی آید سیسیل را تا حد زیادی منزوی نگه دارند، مخالف این طرح هستند.
بدون نظر