بسته شدن تنگه کافرین به دلیل ورود زنان بی حجاب؛ تصاویر و ویدیو این جاذبه گردشگری

بسته شدن تنگه کافرین به دلیل ورود زنان بی حجاب؛ تصاویر و ویدیو این جاذبه گردشگری

بسته شدن تنگه کافرین در شهرستان بدره در استان ایلام تازه ترین مورد از بسته شدن اماکن و مراکز گردشگری در هفته های اخیر به دلیل ورود زنان بی حجاب است. به گفته فرماندار شهرستان بدره، ورود برخی گردشگران بی‌حجاب موجب تعطیل شدن تنگه کافرین شد. یاسر علیزاده فرماندار شهرستان بدره در این باره گفته است: «با توجه به عدم رعایت حجاب اسلامی از سوی برخی گردشگران در تنگه کافرین بازدید و ورود به این منطقه گردشگری تا اطلاع ثانوی تعطیل شد. این تنگه تنها برای عده ای محدود اشتغال زایی فصلی داشته است. در چند وقت اخیر با ورود برخی گردشگران بی حجاب فرهنگ بومی واصیل این منطقه نادیده گرفته شده است. بر همین اساس در راستای تعهد به تکلیف قانونی خود بر محافظت از حریم فرهنگی، دینی و اخلاقی این شهر تصمیم بر این شد این مکان گردشگری فعلا تعطیل شود. این مکان گردشگری در صورت متعهد شدن میراث فرهنگی به رعایت ضوابط و استقرار نفراتی برای کنترل این مسأله بازگشایی خواهد شد».

تصاویر و ویدیوهای تنگه کافرین در بدره استان ایلام

معرفی تنگه کافرین بدره، ایلام

تنگه کافرین در ارتفاع ۷۰۰ متری از سطح دریا و در دل کوه های سر به فلک کشیده مانشت، دینارکوه و کبیرکوه قرار گرفته؛ وجود این ارتفاعات تاثیر به سزایی در شکل گیری این تنگه داشته است. در این تنگه رودخانه ای جریان دارد که از رشته کوه های مرتفع کبیرکوه سرچشمه می گیرد و در انتهای مسیر به رودخانه سیمره می رسد. وجود این رودخانه طراوت خاصی به منطقه بخشیده است. تنگه کافرین در ایلام که حدود ۲ کیلومتر امتداد پیدا می کند، چشم اندازی از سد و رودخانه سیمره را به نمایش گذاشته که نظاره آن برای هر توریستی لذتبخش می باشد. گفتنی است که تنگه کافرین را با نام های تنگ کافرین، تنگه شداد و تنگه کافری هم می شناسند. وقتی از بومیان منطقه در رابطه با دلیل نامگذاری این مکان سوال می کنیم، می گویند مقاومت مردم محلی در برابر حمله عرب ها سبب شده که این منطقه از جانب آن ها تنگه کافرین نامیده شود.

وقتی به تماشای این جاذبه طبیعی و خیره کننده می نشینید، آثاری از معماری دوره های مختلف تاریخ را مشاهده می کنید؛ گفته می شود قدمت زندگی بشر در این منطقه به ۳ هزار سال قبل بازمی گردد. در پی کاوش هایی که باستان شناسان در این منطقه انجام داده اند، بقایایی نظیر گچ بری های نفیس، رواق هایی با طاق های قوسی شکل، پایه ستون ها و اشیای فلزی یافت شده که مربوط به عصر نوسنگی، دوره ساسانی و دوره های آهن می باشند. حضور گردشگران در این منطقه سبب گشته آسیب های جبران ناپذیری به تنگه وارد شود که این آسیب ها روز به روز بیشتر هم می شود.

تصاویر و ویدیوهای تنگه کافرین در بدره استان ایلام

سنجاب ایرانی در جنگل های تنگه کافرین

سنجاب ایرانی جانوری است که در جنگل های بلوط تنگه کافری زیادی دیده می شود و می توان گفت زیستگاه اصلی آن همین جنگل می باشد. موهای پشتی این سنجاب به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای بوده، موی سر و دم آن قرمز حنایی است و زیر بدن آن به رنگ زرد می باشد. این ترکیب رنگ ها جذابیت های سنجاب ایرانی را دوچندان نموده است. سنجاب ها معمولا ۲ بار در سال (اواخر زمستان و اوایل بهار) جفت گیری می کنند. مراحل بارداری آن ها بین ۳۰ تا ۴۵ روز به طول می انجامد که در هر مرتبه بین ۳ تا ۸ بچه به دنیا می آورند؛ بچه هایی که به دنیا می آیند بی مو هستند و چشم هایشان هم بسته می باشد.

تصاویر و ویدیوهای تنگه کافرین در بدره استان ایلام

مسیر دسترسی به تنگه کافرین

برای رسیدن به تنگه کافرین باید از کنار سنگ شکنی که در ۳ کیلومتری شمال شهرک ولیعصر (جاده ایلام به دره شهر) قرار دارد مسیر خود را ادامه دهید؛ توجه داشته باشید از زمانی که سد سیمره احداث گشته، طی کردن این مسیر بدون قایق امکان پذیر نبوده و لازم است توریست ها با استفاده از قایق رودخانه را پشت سر بگذارند تا به تنگه برسند. خوب است بدانید که موقعیت جغرافیایی این تنگه N332228 E465957 می باشد.

بهترین زمان سفر به تنگه کافرین

از آن جایی که دمای این منطقه در فصول سرد سال بسیار کاهش پیدا می کند، بهترین زمانی که می توانید راهی تنگه ی کافرین شوید فصول بهار و تابستان می باشد. برای تماشای مناظر دل انگیز و زیبایی ها بی حد و وصف این منطقه بهتر است ماه های فروردین و اردیبهشت را برای سفر خود انتخاب نمایید.

آدرس تنگه کافرین

استان ایلام/ شهرستان بدره/ جاده ایلام-بدره/ ۱۵ کیلومتری شمال شهر بدره

یک نظر

ورود

  • آرش اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۲

    وقتی با تعصب مملکت داری میکنی همین میشه