سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
از زمانی که اهمیت پاها به عنوان یکی از مهمترین اعضای حرکتی و تحمل وزن بدن شناخته شد، دستگاه ها و وسایل کمکی بسیاری برای تشخیص بیماری ها و حمایت همه جانبه از این عضو ساخته شد. وجود عارضه در این عضو می تواند باعث اختلال در حرکت و بروز خستگی زودرس افراد شود. با تشخیص به موقع با اسکن کف پای کودکان می توان بسیاری از عارضه ها، مانند کف پای صاف کودکان، قوس زیاد کف پا و مشکلات مچ پا را بدون جراحی و با استفاده از ابزارهای کمک درمانی برطرف کرد. اسکن کف پا، یکی از روش هایی است که تشخیص و معالجه مشکلات مچ و کف پا را آسان نموده و دقت تشخیص را بالاتر برده است.
کلینیک های تخصصی با استفاده از دستگاه های اسکنر، قادر به تشخیص انواع بیماری های پا همچون صافی کف پا، و زانوی پرانتزی و همچنین میزان قوسی پا، نحوه راه رفتن بیمار و همچنین زوایا و میزان انحنای پای بیمار هستند. در اغلب موارد، اسکن کف پا به منظور ساخت کفی طبی و کفش های طبی بر اساس نیاز و ساختار فیزیکی پای بیمار انجام می شود.
تشخیص دقیق صافی کف پا کودکان با اسکن کف پا
تشخیص دقیق این عارضه از طریق اسکن کف پا امکان پذیر است. اسکن کف پا با دستگاه های پیشرفته، جهت بررسی دقیق ساختار کف پا انجام می شود. دستگاه با آنالیز و بررسی آناتومی پا، اطلاعات دقیقی مربوط به نوع راه رفتن، میزان انحنای پا و … در اختیار ارتوپد قرار می دهد. از این طریق می توان کفی ها طبی و کفش های طبی را مطابق با مشکلات و شرایط بیمار به صورت سفارشی تهیه نمود.
بررسی های آماری نشان می دهند که نوزادان معمولا به طور مادرزادی دارای کف پای صاف هستند و ممکن است که قوس طبیعی کف پا تا سن ۷ الی ۱۰ سالگی نیز ایجاد نشود. از دلایل اصلی صافی کف پا در کودکان، می توان به انعطاف پذیر بودن استخوان ها و مفاصل آنها اشاره کرد. به طور طبیعی صافی کف پا باید بین سنین سه تا شش سالگی برطرف شود، بنابراین اگر بعد از این سن صافی کف پا هنوز وجود داشت باید به فکر درمان آن باشید.
درمان زانوی پرانتزی کودکان با استفاده از کفش های طبی
پای پرانتزی به عارضه ای طلقی می شود که در آن پاها به طرف خارج خم شده و زمانی که کف پاها در کنار یکدیگر قرار داده شوند، زانوها از هم دور خواهند بود. این عارضه در کودکان یکی از رایج ترین بیماری ها و اختلالات در رشد استخوانها به شمار می رود که عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند.
به طور مثال یکی از این عوامل نحوه قرار گرفتن نوزاد در رحم مادر و نبود فضای کافی برای چرخش صحیح زانوها است. همچنین می توان به کمبود ویتامین Dو بیماری راشیتیسم، بیماری بلانت، جوش خوردن نادرست استخوان ران پس از شکستگی، وجود تومور و در برخی موارد نیز عوامل ژنتیکی اشاره کرد. با این حال نحوه قرارگیری کودک در رحم مادر که پیش تر به آن اشاره شد، از اصلی ترین دلیل ها به شمار می رود. به عنوان یکی از بهترین راه های درمانی بدون جراحی، می توان استفاده از کفش طبی را معرفی کرد که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد:
استفاده از کفش یا بریس مخصوص
در صورتی که پای پرانتزی کودک تا سن هفت سالگی بهبود پیدا نکرد، استفاده از وسایل ارتوپدی پیشنهاد می شود که می تواند بسیار کمک کننده باشد. پزشک کودکان یا متخصص فیزیوتراپی پس از بررسی، استفاده از کفش یا کفی طبی را برای اصلاح حالت راه رفتن کودک توصیه می کند. علاوه بر این ممکن است استفاده از بریس مخصوص شب را نیز پیشنهاد دهد که باید در هنگام شب و قبل از خواب استفاده شود، تا به صاف شدن پای پرانتزی کودک کمک کند.
چرا اسکن کف پای کودکان جهت ساخت ابزارهای کمک درمانی مهم است؟
استفاده از اسکن کف پا، باعث می شود برخی از مشکلاتی که در پا وجود دارند، با توجه به نحوه چرخش پا از قسمت پاشنه تا انگشتان، قابل مشاهده باشد. این امر به پزشک کمک می کند تا بتواند اطلاعات بهتری را در خصوص ساختار پا و عملکرد آن به دست آورد. با استفاده از این روش می توان اطلاعات جامعی را در مورد سطح، حجم و برش های عرض از پا بدست آورد.
یکی از مهمترین فواید این روش، دقت بالای اندازه گیری می باشد که با استفاده از همین روش، مناسب ترین کفی طبی طراحی می شود و مشکلات بیماران به راحتی برطرف می شود. ساخت کفی مناسب با شرایط بیمار از مهمترین بخش هایی است که باید به آن توجه نمود، زیرا کوچکترین اشتباه در نحوه اندازه گیری، باعث می شود کفی طراحی شده برای بیمار مناسب نباشد. درنتیجه نه تنها مشکلات بیمار حل نمی شود، بلکه ممکن است باعث بروز مشکلات و درد بیشتری در پای بیمار گردد. لازم به ذکر است که برای اینکه بیشترین اطلاعات را در مورد شکل، اندازه، فشار و حرکت پا کسب کنید، متخصصان توصیه می کنند که سالانه حداقل یک بار اسکن کف پا تهیه کنید.
مقایسه ساخت کفی با اسکن سه بعدی و قالب گیری قدیمی
ساخت کفی مناسب با شرایط بیمار از مهمترین بخش هایی است که باید به آن توجه نمود، زیرا کوچکترین اشتباه در نحوه اندازه گیری، باعث می شود کفی طراحی شده برای بیمار مناسب نباشد. درنتیجه نه تنها مشکلات بیمار حل نمی شود، بلکه ممکن است باعث بروز مشکلات و درد بیشتری در پای بیمار گردد.
به طور کلی در گذشته برای قالبگیری پای بیمار از گچ استفاده می شد که این روش خود از مشکلات بسیاری برخوردار بود. امروزه و با پیشرفت تکنولوژی، اسکن سه بعدی برای اندازه گیری دقیق کف پا در کلینیک های ارتوپدی موجود است. در ادامه به مقایسه این دو روش می پردازیم.
نتایج حاصل از اسکن سه بعدی پا به سرعت به دست میآید، در حالی که در روشهای قدیمی، احتمال شکستگی نمونه یا گم شدن آن وجود داشت، اما فناوری دیجیتال این مشکلات را برطرف کرده است. اسکن دیجیتال باعث افزایش کارایی اسکن کف پا شده و به طور کلی، زمان مورد انتظار برای تهیه کفی و کفش طبی کوتاه تر شده است. به این ترتیب بیمار زمان کمتری در مطب پزشک منتظر میماند.
در مرکز ارتوپدی فنی کاویان کلینیک اسکن کف پا با استفاده از پیشرفته ترین دستگاه ها صورت می گیرد تا اطلاعات بدست آمده جهت تهیه کفی های طبی دقیق و کامل باشد. همچنین جهت ساخت لایه ها و رویه های کفی از جنس خاص استفاده می شود تا نهایت راحتی برای بیمار به دست آید. فوم های استفاده شده نیز از بهترین مواد موجود در کشور تهیه می شوند و تا ۱۸ ماه شامل گارانتی می باشند.
نتیجه گیری
صافی کف پا هنگامی رخ می دهد که تمام پای فرد یا کودک با زمین تماس پیدا کند و قوسی در آن مشاهده نگردد. کودکان معمولا با صافی کف پا متولد می شوند که به مرور زمان و تا سن ۶ سالگی قوس کف پا تشکیل می گردد. در صورت ایجاد درد و بر طرف نشدن این عارضه، باید با مراجعه به پزشک نسبت به درمان آن اقدام نمود. مجموعه تخصصی ارتوز و پروز کاویان کلینیک با بیش از ۱۰ سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره ۹۱۰۰۸۸۸۱ -۰۲۱ در ارتباط باشید.
بدون نظر